Anècdotes i qüestions històriques

Un relat de: homenot

Anècdotes i qüestions històriques

-Si Juli Cèsar, quan creuà el riu Rubicó amb les seves tropes, fet que suposava l'inici de la guerra civil contra Pompeu, no hagués dit: Iacta alea est (La sort està llançada) sinó Pierda peso, pregunteme como, Roma hagués arribat a ser l'imperi que dominà el món mediterrani durant tants segles?

-Si el matemàtic i filòsof grec Pitàgores s'hagués dit Josep Lluís, ara parlaríem del teorema d'en Josep Lluís?

-Es diu que l'himne nacional francès, La Marsellesa, s'anomenà així perquè els milicians revolucionaris que anaven a defensar París del setge dels exèrcits absolutistes europeus, començaren a cantar aquesta cançó mentre estaven reunits a Marsella esperant l'odre per a dirigir-se a la capital francesa. Però, si en comptes de sortir de Marsella, aquests milicians haguessin sortit de Maó, l'himne francès es diria La Maonesa?

-Si Napoleó no hagués estat desterrat a l'illa de Santa Helena, sinó a Isla Fantasia, l'emperador francès s'hauria afeccionat a Camela, King Africa o Estopa?

-Per què els nacionalistes espanyols estan tan orgullosos de ser espanyols, si entre les aportacions essencials que Espanya ha proporcionat a la humanitat hi ha la Inquisició, el genocidi dels pobles americans, les curses de braus, Miguel Bosé, Enrique del Pozo, David Bustamante, Rodríguez Ibarra o el Real Madrid?

-Per què en un judici, quan el jurat pronuncia el veredicte del cas que s'ha jutjat, es diu que ha fallat? Si ha fallat, vol dir que la persona que ha estat declarada culpable és innocent i al revés, no?

-Els animals que surten en els documentals, són actors professionals? Repeteixen les escenes que no surten bé? Van sempre despullats per exigències del guió?

-Per què Giovanni Ranna ha d'estar tants dies pensant per a cuinar un sol ravioli? Ja li surt a compte aquest negoci?

-Per què a Barrio Sésamo ningú s'estranya que en el barri hi visqui porc espí de color rosa, d'uns 2 metres d'alçada i que a més parla?

-Hi va haver algun kamikaze que en comptes de llançar-se contra els vaixells nord-americans es llancés sobre la casa de la sogra?

Comentaris

  • feia temps ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 11-10-2005

    que no et llegia, ha estat un plaer com sempre ..

    una aferrada

    Conxa

  • me l'havia llegit fa temps,[Ofensiu]
    Tiamat | 11-10-2005

    però avui l'he rellegit, perquè he vist un teu relat als últims comentats (gran resposta al conte d'en Sòcrates!!)..

    Res, ja t'ho he dit més d'una vegada, però és que no és que em facis somriure, és que em fas riure! He deixat anar una riallada més exagerada del normal amb el d'en Giovanni Rana.. sí mira... És que aquell anunci, em fa gràcia especialment, perquè al final de tot, quan diuen "Giovanni Rana" amb una veu en off, surt una imatge de l'home al costat, dins d'una rodoneta, i diu "sono io" (o com s'escrigui, no sé italià), i em fa moltíssima gràcia quan diu això.

    Vaig a rellegir-me més relats (llegir no, pq em sembla que me'ls he llegit tots ja..), a veure si em distrec una estoneta :P


    una abraçada

    Tiamat (sono io!)

  • Ei homenot!![Ofensiu]
    Ze Pequeño | 27-06-2005

    M'ha agradat molt aquest escrit. Trobo molt enginyós i subtil.

    És agradable de llegir i, sobretot, original!!

    La meva admiració per tenir una ment tan desperta.

    Una abraçada.