Novetosos e preats feits succeïts a lo cavaller anomenat Josep Maria

Un relat de: homenot

Novetosos e preats feits succeïts a lo cavaller anomenat Josep Maria

E succeí que en lo mes de maigh de lo any MXXXXVII de Nostre Senhior Jesuchrist, lo cavaller Josep Maria e los seus companhs arribaren al joliu e corprenedor poble de Begur. E aquí s'hostatjaren en una fonda de molt renom en estes terres. E quan arribà el vespre, el cavaller e sons companhs s'assegueren a taula e començaren a sopar. En mentre menjaven, entrà a l'hostal un trobador anomenat Miquel de Cardona e començà a cantar e musicar les seues cançons i poemes. E tothom apludia i lloava aquet trobador, puix deien que tenia la veu dels àngels e la harmonia de los monjos benedictins. Mes, lo cavaller Josep Maria restava horroritzat mentre oia cantar lo trobador Miquel de Cardona, puix desafinava més que una porta rovellada e tenia menys ritme harmònich que un traginer buidaampolles.
E lo trobador Miquel de Cardona, després de cantar més de IV hores, anà taula per taula, parlar amb la gent e tothom lo felicitava e comentava que tenia una veu prodigiosa. E quan arribà a la taula del cavaller Josep Maria, lo trobador exclamà:
- Senhiors meus, heu de saber que he estat assenyalat per la Providència per a glorificar e magnificar lo noble e sublim art de la música, puix vaig néixer lo mateix dia que morí lo gran compositor franc Guillaume de Machaut, conegut a tota la cristiandat per haver escrit e creat la meravellosa Missa de Notre-Dame, la primera missa polifònica de la Europa chrestiana.
E en sentir estes paraules, respongué lo cavaller Josep Maria:
- Certament, aquesta data serà recordada per una de les més tristes e doloroses en la història de la música per doble motiu.
E lo senescal Hilari e fra Roger restaren meravellats e admirats per la docta e magna sapienta de lo cavaller anomenat Josep Maria.

Comentaris

  • En el primer conte...[Ofensiu]
    Jaume VINAIXA SOLÁ | 02-08-2010 | Valoració: 10

    ... acabes amb una frase de Sôcrates cèlebre. En el segon conte adaptes una història (la de l´ull de cristall) també cèlebre i coneguda. En el tercer conte he d´entendre que consideres tan pèssima la veu del cantaire com la missa de Guillem de Machau. És així, o jo ho he interpretat malament?
    Pel que fa a la missa, vull dir.
    Després d´aquest comentari no sé si et quedarà algún dubte de "per on vaig?" T´ho aclareixo tot seguit.
    No sóc un lector de Perez Reverte però he de confessar que em va entusiasmar la pel.lícula ALATRISTE. Dedueixo que aquesta pel.lícula és un compendi de la saga que va crear l´escriptor. I, tota la pel.lícula, està farcida de fets històrics i coneguts. Continuen els dubtes sobre les meves intencions? Amb el deu que t´he posat no crec que tinguis taquicàrdies. Ara sí que les tindràs!
    No sé si, a més d´aquests tres contes, has continuat amb la saga del cavaller Josep Maria. Si ho has fet, ja miraré de seguir-la. Si no ho has fet T´EXIGEIXO QUE ARA MATEIS T´HI POSIS I QUE NO PARIS!!! Si no, convocaré totes les bruixes d´eixe món perquè t´omplin l´ordinador de virus i no puguis escriure ni mitja paraula.
    Molt bo el comentari de l´Allan Lee.
    El teu nou lector
    Jaume

  • Com vos ho diria...[Ofensiu]
    Cargolsalalluna | 11-09-2009

    ... un traginer buidaampolles...
    verament una peça magnífica. Enhorabona!!

    Molt bo!
    Salut!!