Amenaces

Un relat de: subal

Això és el que passarà; Tremolosa em diràs que desorbitar tant de temps no es pot. No donaràs cap cop de porta.

Sense més ens deixarem d' imaginar. Les nostres vides es tornaran maldestres com de costum.

Contra la paret del passadís deixaré lliscar els peus fins a caure de cul. Amb el temps el lleu reflex del crepuscle es tornarà obscuritat total. Potser m'hi quedi a dormir i tot.

Arraulit a la dutxa observaré l' anar i venir d' un escarbat. Després giraré el mànec de l'aigua i la cuca lluitarà contra el seu destí.

Rondaré els carrers. Em compraré tabac matí, tarda i nit.

M'inventaré algunes frases enginyoses per a despreocupar als amics.

Deixaré la vida per a qui la vulgui viure.

Se m'entortolligarà la llengua i convindré en no parlar més.

Potser així podré escriure.

Comentaris

  • Veritablement s'ho val[Ofensiu]
    Cirerot | 27-12-2004 | Valoració: 10

    Per fi alguna cosa amb cara i ulls!

  • Marcant la diferència[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 17-12-2004 | Valoració: 10

    Si així dius que podràs escriure, ara què fas? Marques un contingut, unes pautes que pretenen innovar, i revisar, si vols, el com arribar a escriure. I ho aconsegueixes per la porta gran.
    M'he recreat mentalment l'escena de l'escarabat. L'he vist lluitant, encarant-se inútilment al seu destí. Si l'hagués de descriure amb un objectiu, la primera cosa que em passaria pel cap fóra l'expressió "poema dalinià". Una vegada vaig deixar anar que provaria la poesia abstracta, o millor dit, que parteix en tot o en part d'una noció surrealista. Em vaig aficionar al la poesia del Follet Groc, sobre tot. M'hi he de posar, però no crec que ho aconsegueixi. No sé si en fóra capaç.
    Acabo de llegir la Farola del Carrer Jordà i he començat a intuir la teva línia. A Amenaces me l'has confirmada. Els vull anar llegit a tots de mica en mica, quan pugui, pq el temps m'escanya sempre.
    He llegit el teu comentari al relat del concurs. Confesso que ni m'esperava l'acollida ni tampoc sé fins a quin punt un relat com aquest mereix aquesta sonada sobredosi de punts. No ho dic ara per quedar bé o per la modèstia "deguda", sinó perquè sincerament crec potser s'està sobrevalorant. I res em faria més por que això. Bé, prou elucubracions d'egocentrisme exacerbant i molta sort!
    Gràcies per escriure a RC i pel comentari.
    Salut,

    Vicenç

  • Perill![Ofensiu]
    BARBABLAVA | 10-12-2004

    M'ha agradat com està escrit aquet text. A part de ser un tema interessant i amb el qual m'hi he sentit identificat.
    Però m'agrada aquestes frases que flirtegen amb l'absurd i estan carregades de sentit. Són imatges, símbols que evoquen perfectament la realitat que queda després del desastre.