Afortunats

Un relat de: Magda Garcia
Badant pel passadís de novel•la de la biblioteca municipal anava avançant “pasito a pasito a bazar Perpinyà”. Una mica ajupida, amb les cames doblegades i el cap inclinat cap a l’esquerra, anava repassant un munt de lloms amb títols i autors, molts d’ells desconeguts, d’una estanteria pleníssima de llibres. Fortunata y Jacinta li va recordar la seva infantesa televisiva. N’hi havia moltíssimes però cap publicació l’acabava d’atreure prou com per llegir-la endinsant-s’hi per descobrir-ne la trama.
Era d’aquells dies en els quals se sentia nostàlgica i melancòlica, amb una sensació de déjà-vu, com si ja cap autor ni cap trama poguessin seduir-la o atrapar-la. Però senyores i senyors la màgia de la vida va fer que tot d’un plegat es va sentir observada per un noi assegut a l’ordinador, fent veure que estudiava, repassant-la de dalt a baix.
La mirava com si no hi hagués un demà i volgués esbrinar tot d’ella, fins al seu jo interior. Enrojolada per la inesperada situació de seducció i amb ganes d’aprofitar-la al màxim, va agafar ràpidament algunes obres i es va asseure just al seu davant. I fou així que, amb mirades d’il•lusió i algun somriure discret, amb que si “ai perdó que t’he tocat el peu sense voler”, que si “jiji”, que si “jaja”, que si “em dic fulana” i “jo sutano”, el cas és que la fortuna de coincidir en el lloc i en el moment precís, en un racó de món on ni les xarxes socials ni les cites per internet ho haguessin pogut fer millor, va propiciar una historia d’amor que els fa sentir les persones més afortunades del món.
I això que, tot s’ha de dir, i ho reconeixen obertament, a cap dels dos els agrada massa llegir. Prefereixen veure sèries i pel•lícules arraulidets al sofà.

Comentaris

  • Deixa't sorprendre[Ofensiu]
    Marina i punt | 17-03-2023

    Mira, no saps mai quina grata sorpresa et pot portar la vida en qualsevol moment quan menys t'ho esperes.

    Salutacions

  • Mirades d'il.lusió. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-03-2023 | Valoració: 10


    Són afortunats i feliços asseguts al sofà veient pel·lícules, els teus personatges.
    Un relat que m'ha agradat i molt bo i a més a més ben redactat, Magda.
    Que tingues sort.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Entretingut....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 14-03-2023 | Valoració: 10

    amè i molt alegre i ben escrit aquest relat. Gràcies Magda per compartir-ho.

    M'agrada llegir-te.

    Una abraçada.

    Rosa.

  • En el lloc i al moment[Ofensiu]
    Prou bé | 13-03-2023

    Bon relat. Ben descrit, optimista, divertit i quotidià, que s'agraeix!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

489 Comentaris

38746 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.