Un cert 'a/a'

Un relat de: rnbonet

Els arbres, nus i solitaris,
enfilen el camí d'anada,
poble a poble, a l'infinit.

Cremen al foc del sol
-enganxades al temps-
les caminants
mentre arrosseguen
hàbits de cartró i llenya,
propòsits, andròmines...

Carn de sempre, mastegada
-com la nostra llengua
en tota l'amplària de l'idioma-
totes tres, després
notaran en menjar
al caliu de la brasa,
entre les runes de nostàlgies vàries,
un regust de torrada de sardines
o de xulles, i llomello i greix
-cansalada?-
amanits el sopar
i la festa,
mentre mormola la nit,
molt clara
i fresca.

Comentaris

  • Hola, però no adéu.[Ofensiu]
    Annalls | 28-03-2013

    Que volen dir habits de cartró? M'agrada molt aquest poema, hi barrejàs moltes coses i surt bé. Voldria descriure't millor el que tinc al cap, però no em surt, potser no tinc la tranquil·litat per fer-ho ara. Volia venir-te a veure en l'ultim dia de la teva quinzena. Ja te descobert i et veure sovint. Quan puguis pots donar-me la segona instrucció per passar les imatges, ja he passat algunes de internet al Picassa.
    Que passis uns bons dies .
    Anna

  • Andròmines i amplària (o Nostàlgies vàries)[Ofensiu]
    deòmises | 01-06-2011

    Benvolgut amic del sud del Gran Riu,

    no hi ha esdrúixoles per competir ni versos millors que els escrits amb el batec del cor (la joventut espiritual), i potser per això m'agraden tant els seus 'renglons curts' per ser sentits i amb sentit, el sentiment que traspua de cada paraula. I no em poso seriosot eh?

    Chapeau, mestre dibuixaire! A veure si ens regala més 'fèmines majestàtiques' amb poca (o gens de) roba, curulles del seu art policrom :)


    d.


    PS: i una carteta de 250 motets per a la figura paternal (que no 'de Paterna') o maternal (que no 'Maternitat')? Deixo un sol click per embaratir l'operació...

  • La visió d'una gana[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 31-05-2011 | Valoració: 10

    Abans que res, quina gana! I és que llegir coses així als que acostumem a sopar a les vuit, ja està bé! Però vaja, és una poesia per fer venir gana, gana de lectura, gana i bon sopar ple de fotografies i bones imatges en blanc i negre, entrelligades entre´ si. Flaixos que apareixen i digestió que baixa avall, lenta i contenta. Molt rebé. Una abraçada.

    aleix

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356247 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!