Vers rebullit d'escriptura borrosa per la raó penedida d'un designi inevitable

Un relat de: boigboig





Aix ¡







Anàlisi conceptual del text



I. Contextualització històrica



Sabem clarament que aquest text tant conegut fou concebut en un tren en marxa mentre a fora la pluja s'esforçava en remullar una terra recremada per la sequera. També sabem que era la matí (aquí caldria matisar que els matins del autor començaven quan el 99% de la població ja porta masses hores treballant pel bé de la seva butxaca) d'un dia entre setmana, però just abans d'un dia de festa. Per confessions intempestives del autor, sabem que el seu colesterol estava lleugerament per sobre dels límits establerts (per les empreses farmacèutiques), que els matins encara trempava i que aquell dia, sorprenentment, no tenia ressaca.



II. Anàlisi psicoanalític.



De bon principi queda clar que el missatge subjacent del text és la confessió del desig no resolt d'una relació incestuosa amb la seva mare. Així, podem veure que de les tres lletres que formen el cos central es pot reconstruir la paraula "xai", símbol de la virginitat perduda i a la vegada de l'animal que s'ofereix en sacrifici. L'autor ens mostra d'aquesta manera el seu missatge: és un xai que es dóna en sacrifici al Déu-Pare per purgar els seu pecat de desig de la mare creadora. I això queda encara més exemplificat pel signe d'admiració posat al revés, símbol fàl·lic que en ser capgirat simbolitza la castració alliberadora del desig prohibit.





III. Referents culturals



Per tal de comprendre en profunditat el missatge que ens volia transmetre l'autor, cal conèixer a fons els seus referents culturals. Després d'haver crescut en l'explosió inicial de la transmissió de coneixements televisiva, l'autor confessa haver estat marcat subliminalment per la publicitat (de publicitus, a costa de la gent) del tardo-franquisme i dels principis de la pseudodemocràcia espanyola, i especialment per els anuncis de productes dietètics (de fet, de dubtós valor dietètic). Concretament, reconeix estar influït profundament per un anunci de una mena de rosquilles toves recobertes de sucre.



IV. Anàlisi del procés de creació



En un moment en que el missatge ha d'esdevenir curt i precís, donat que el medi principal de transmissió de la cultura dominant és la xarxa interactiva, i, per tant, que la seva visualització es produirà en una pantalla de dimensions reduïdes, i tenint en compte que el text estava concebut per a ser publicat (de publicus, per a la gent) en un lloc web on els missatges sintètics eren els més ben situats, el autor va treballar el seu text durant el que creiem va ser un llarg període de temps, probablement superior a deu minuts, fins aconseguir l'essència del seu missatge, tot suprimint el que era realment superflu. Sabem també, gràcies a la recent troballa de les llibretes perdudes, que el text original devia tenir una extensió d'unes dues-centes paraules, ja que, per algun motiu que encara no s'ha pogut esbrinar totalment, es conserven multitud de textos seus amb exactament aquest nombre de paraules. Probablement l'autor va seguir aquest procés de destil·lació de paraules fins a concentrar el seu missatge en una sola paraula. A partir d'aquí sols tenim conjectures sobre la paraula original, de la qual l'autor es quedà només amb les tres lletres més significatives.

Comentaris

  • ambre | 24-11-2005 | Valoració: 10

    E

  • Tiamat | 13-11-2005

    !!!!!!!

    que bo




    (m'agrada que la gent analitzi coses que sembla que no es puguin analitzar... de fet, el meu primer relat, era una "anàlisi":P )




    salut!

    Tiamat

  • Buuuuf[Ofensiu]
    filladelvent | 13-11-2005

    una bona parrafadaa!!

    I tot per tres lletres... aquests boigs!!

    Me n'aniré a llegir alguna coseta més per aclarir-me de tanta analítica...

    -Filladelvent-

    PD: Per cert! Et recordes de les meves provocacions, que em vas comentar positivament? ja estan acabades, en total són sis... suposo que entre demà i passat demà la última ja estarà publicada. Si t'interessa, ja ho saps.

  • Anàlisi...[Ofensiu]
    rnbonet | 02-11-2005 | Valoració: 10

    ...subjectiva, com queda demostrat per les quantioses interpretacions en cadascun dels aspectes intrínsecs volitoris/volitus que...
    Encara que per fer-ne una -d'anàlisi- més objectiva, caldria determinar científicament el tipus de tinta i lletra utilitzada, la proporció sanguínia dels distints elements al moment de la creació, així com desxifrar l'ADN del presunte autor del fet...
    En resum, "tiu", una meravella de narració!
    Me'n vaig a llegir-te'n una altra.
    Salut i rebolica!

  • Simplement fabulós!!![Ofensiu]
    Leela | 02-11-2005 | Valoració: 10

    M'ha encantat aquesta nova manera que tens d'escriure, sempre sorprenent, sempre viu , sempre alerta, denunciant, sempre punxant, corrossiu, crític.... remous tot l'establert, remenes, barreges, aixeques allò soterrat, busques allò que es vol amagar.... m'encanta!!

    Només puc dir-te que m'has deixat sense paraules:
    AIX!!!!


    Leela


    Ps. molt bó el teu canvi de foto de la biografia!!!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de boigboig

boigboig

33 Relats

192 Comentaris

152286 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Si penjo els meus relats aquí, tonteries que escric per a treurem l'avorriment, és per què em critiqueu. Per que digueu el que us sembli...
Des de això és una merda , fins a abans de penjar res apren a escriure .
Però preferiria si podeu fer alguna crítica constructiva.... Per anar millorant... poc a poc.