vaixell de vida

Un relat de: Olga Cervantes

Més enllà d’aquesta histèrica primavera que no para de brotar verdor i florir colors, s’albira un tranquil estiu on la vida s’haurà assolit. Els rius es pacificaran i l’esguard de les muntanyes intuiran el mar. Allà hi haurà un veler que es diu Marcel, lligat al cabestany, d’esquena al bullici de la terra, escoltant el so de la platja, mirant l’hora en la que es amarinarà amb mi, desplegant les veles i deixant la pinya de rosa tirada en la arena. El veler Marcel té l’esperit d’un nonat, és a dir, fort en el ventre de la mare i, una vegada infantat, tan fràgil com quan arribem a una platja. No és la meva mare, però li dec la vida, no és un cargol de mar, però és el recull que em fa ser amable amb mi mateix, amb la gentada i els fantasmes. També li dec l’experiència, la humilitat I la calma, forces poderosíssimes que, com la brea al meu vaixell, m’impregnen la mirada. Tenim un repte junts, aconseguir el poder de la paraula, la paraula escrita, la paraula parlada, la que està morta i la que és sagrada. Ho farem per descriure paisatges, tal vegada, per oferir-vos l’ànima. Potser aquest somni es farà realitat el dia de demà, potser va ser ahir, i estem badant per les fondalades, però seria bonic que fos un dia com avui.

Comentaris

  • Bellesa[Ofensiu]
    Vicent Terol | 22-05-2017 | Valoració: 10

    Més que un relat, amb l'esquema clàssic que tots coneixem, has fet una recreació, una mena de cant a eixe veler. I ho has fet amb una prosa poètica, amb bellesa. Molt bé!

  • Poesia en vida[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-05-2017 | Valoració: 10

    Un viatge en vaixell ple de vida, ple de poesia, ple de prosa poètica, ple de descripcions i natura, ple de sentiments, ple, ple, ple... Aquest escrit és una meravella! Per cert, m'ha semblat que la darrera paraula de cada relat era la primera del següent, oi que si? Una forta abraçada i petonets!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Olga Cervantes

Olga Cervantes

43 Relats

250 Comentaris

35563 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Nascuda a Barcelona fa uns anys, he viscut gairebé sempre a l'Hospitalet de Llobregat, però la meva etapa literària va començar al Poblenou. Es veu que el mar m'inspira. Potser, algun dia faré arribar el mar fins la muntanya.