“Sempre endavant, nens perduts!!!”

Un relat de: Jota de trèvols
Es la primera frase que li ve al cap al Pere quan li pregunten si alguna vegada l’han estimat de debò.

I tant que sí. Els seus nens, marrecs deixats de la mà de Déu, nois i noies humiliats i abandonats per un món que els maltractava i els catalogava des de ben petits.

Però el Pere no veia això en ells. Ell veia la saviesa de l’Abdel, Veia l’optimisme del Kenji. La maduresa de la Latifa- El saber fer de la Joselyn. L’art del Driss i les ganes de menjar-se el món del Moha i el Yassin.

Els seus nens perduts. Fills de la mateixa terra que ell, que veien en el seu capità un líder sense que ell s’autoproclamés com a tal. No és que no creies que els havia de guiar cap allà on volien anar. Més aviat n’era conscient, de que tot i que ells no podrien arribar a aconseguir el seu objectiu sense ell, ell tampoc no era ningú sense ells. Així que no es considerava per sobre d’ells.

Cadascú amb una habilitat o virtut pròpia, que havia de saber posar a la disposició del grup en el moment que fos precís. Aquesta era la feina d’en Pere, aquí era on havia de fer-se gran i fer entendre a aquestes feres què podien ensenyar al món que els embolcallava, incrèdul dels seus poders. Allà on un podia ensopegar i caure de cara a terra, un amuntegament de mans es prestaven corrents a aixecar al accidentat.

Els seus nens perduts no el veien com a líder per les seves capacitats (tampoc es que fos un esser extraordinari), més aviat era perque ell creia en ells. Sabia que podien, que no tenia res a veure amb diners o lloc de naixement. Sabia que ell havia aconseguit allò que s’havia proposat tot i els murs que l’imposaven, sabia que era capaç de moure muntanyes si confiava en ell mateix.

Per això mateix confiava en ells, perque sabia que podien, que tenien quelcom que no posseïen la resta de nens. Tenien el factor sorpresa. Tenien la “sort” d’haver-se criat ells sols. Tenien l’agraïment a tot allò que rebien cada dia. Tenien a algú que sabia el que eren capaços de fer.

I per això l’estimaven. Sense cap dubte ni cap “però”, aquell noi que de vegades més aviat semblava un nen com ells, els hi havia dit que arribarien allà on volguessin.

I així ho van fer. Avui dia, tots i cadascun d’ells ha perseguit el seu somni. I tots i cadascun d’ells han anat a mostrar al seu mestre fins a on han arribat gràcies a la seva petita empenta i la força de la inèrcia que ells mateixos van crear a partir d’aquesta.

En Pere continua igual que quan els va deixar fer el seu camí. Potser no físicament, però encara avui té aquesta cosa que tenen els nens. Aquesta espurna que fa que li llueixin els ulls quan veu alguna cosa dins algú. Aquesta infinita bondat i ingenuïtat que un dia li van dir que conservava i el va fer rondinar. Avui dia, el Pere, és feliç. I està ben orgullós dels seus nens perduts. L’herència de la seva vida. Els nens perduts d’un Peter Pan que va decidir créixer amb aquells que l’estimaven.

I per això, quan la infermera de guàrdia li pregunta al senyor Pere si alguna vegada l’han estimat de debò, ell la mira i diu:
- “Sempre endavant, els meus nens perduts!!!”

Comentaris

  • Mena, mena, mena!!![Ofensiu]
    Jota de trèvols | 03-07-2012

    Com sempre la Mena donant ànims, gràcies! =)

    En Pere és un mestre júbilat, ja sé que no queda gaire clar, però bé, sóc així de caòtic i els nens perduts, són fills d'inmigants, pels quals ningú no dona res avui dia, així de trist.

    Peró són el nostre futur.

    He posat el meu mail al perfil, com em vas recomanar. ^^

  • Mena, mena, mena!!![Ofensiu]
    Jota de trèvols | 03-07-2012

    Com sempre la Mena donant ànims, gràcies! =)

    En Pere és un mestre júbilat, ja sé que no queda gaire clar, però bé, sóc així de caòtic i els nens perduts, són fills d'inmigants, pels quals ningú no dona res avui dia, així de trist.

    Peró són el nostre futur.

    He posat el meu mail al perfil, com em vas recomanar. ^^

  • El tema és un xic ambigu, però m'agrada[Ofensiu]
    Mena Guiga | 02-07-2012

    Jo entenc en Pere com un 'monitor' de nens de centre cívic, nens que si no haurien estat perduts pels carrers i guiats a la mala vida. Potser exagero.
    Veig el Pere com la persona, com un mestre, que amb el seu entusiasme, va fer i l'encomana. Algú entranyable, que queda per sempre en cadascú d'aquells nens.

    Hi tens alguna falta d'ortografia, Jota. Però no en faré un llistadet. Volia valorar el contingut, sobretot.

    Endavant!

    Mena

l´Autor

Foto de perfil de Jota de trèvols

Jota de trèvols

22 Relats

59 Comentaris

18363 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
“El destí ens reparteix les cartes, nosaltres decidim com jugar-les”

Bon dia/tarda/nit/matinada!!!

El meu nom és Jose, així, sense accentuar, que si no sona com a senyor gran i encara estic en edat de merèixer. Aficionat de mi a qualsevol tipus de joc de cartes, vaig decidir agafar com a pseudònim el nom de la meva carta preferida, la jota de trèvols (el Jose de la sort, que en tinc sempre molta).

Crescut als carrers de Cornellà de Llobregat, entre fets i amagar, pilotes i corre cuita, intento fugir del estereotip de cornellanenc, tot i que en conec de molts, que val la pena conèixer, i mai no renegaré d'aquella ciutat, que té moltes coses bones. Castellanoparlant de mena, però amb un gran carinyo envers el català, que intento millorar

M'agrada dibuixar, m'agrada escriure, m'agrada ballar, m'agrada anar de concerts, m'agrada fer l'idiota i intentar no semblar-ho (no sempre ho aconsegueixo...) i m’agrada encomanar bon humor allà on passo.

Enamorat de Barcelona, dels seus carrers, edificis envellits amb dignitat, com aquells avis que t’expliquen batalletes emocionants, amb les seves parets que amaguen històries i història, sentides amb només tocar.
Això no vol dir que no m’agradi fer-li el salt sempre que puc, pobre ciutat meva. Adoro viatjar i embolcallar-me en les cultures i costums d’altres bandes del món amb el ritme caribeny, la pau i meditació budista, l’art europeu... i molts altres ingredients que s’afegeixen al batut emocional que arriba fins a la felicita del senyoret Jota, dibuixant un somriure logotip que acostuma a ser la meva senya de presentació.

Addicte al art, no sóc un gran expert en res, però l'adoro tot, una mica com deia Forrest Gump en aquella preciosa frase de “No sé gaire de gairebé res, però sé què és l’amor”. No hi ha res millor per descansar i coneixem millor que agafar un reproductor de música, una llibreta i un llapis i deixar-me emportar, ja sigui dibuixar (còmic o al natural) escriure (relats curts, sempre).

Em dedico a ser mestre, sempre que em deixin. Adoro la meva professió, i tot i que de ben petit sempre havia volgut ser dibuixant, crec que no podria treballar d’una altra cosa que no fos aixecar-me cada dia, posar-me la disfressa de pallasso i treure somriures als meus nens mentre els intento ensenyar a ser persones. És difícil trobar el punt entre ser així i mantenir l’status quo a la classe (més tenint en compte que no em crec una figura superior als alumnes, si no que aprenem tots plegats sempre), però és possible.
Partidari acèrrim de fer que vegin una realitat que moltes vegades se’ls amaga a l’escola, mitjançant pel•lícules, documentals, notícies, donant exemple, amb metàfores, fent el babau amb qualsevol cosa que tingui al meu abast...
El resultat sempre es increïble, els nens sempre tenen quelcom que perdem amb l’edat, i que seria magnífic que tots conservéssim.

Si has llegit això (devies avorrir-te massa) et mereixes una bona cançó (aniré canviant-la sempre que m’enrecordi, així, rollo cliffhanger, per a que em visiteu de tant en tant.

Quina cançó millor que aquesta cantada pel gran Sting per descriure'm?

Sting - Shape of my heart,


"He deals the cards as a meditation
And those he plays never suspect
He doesn't play for the money he wins
He doesn't play for the respect
He deals the cards to find the answer
The sacred geometry of chance
The hidden law of probable outcome
The numbers lead a dance"



(Qualsevol dubte o suggeriment, salme85@hotmail.com)


Gràcies per llegir-me, i recordeu, la sort és benvolguda, però mai necessària, tu treballes la teva pròpia sort. =)