“Roses vs llibre”

Un relat de: Eloi Miró
En acostar-se sant Jordi, em venia al cap el gest d’amor que hem de tenir els homes cap a les dones. En mirar-te veia que el que tu volies no era una rosa, sinó un bon llibre. Un llibre d’amors apassionats d’aquelles que t’enganxen des del principi fins al final. Cada any et regalava una rosa i tu un llibre, però la rosa al cap de tres dies ja no hi era, es pansia igual que tota flor en un gerro d’aigua estancada i tèrbola. Volia demostrar-te el meu amor, però la distància que ens creàvem entre els dos augmentava cada dia. Arribà el punt que ja no em vaig recordar de tu, quan tronava a casa i et saludava ja ni et feia un petó. Restava sempre capficat en les meves històries i els meus problemes ignorant la teva desil•lusió.

A vegades tenia ganes de convidar-te a un restaurant, de comprar-te rams de flors... però una força indissoluble s’apoderava de mi i feia que tots aquets pensaments i il•lusions les perdés en només travessar la porta d’entrada.

Ara me n’adono i és massa tard, ja t’he perdut i el cor hem diu que les roses te les havia d’haver regalat cada dia durant tot l’any, no un dia a l’any. Potser el llibre era el que més volies, però ara, encara que massa tard: t’ofereixo el llibre de la vida, un llibre que comença però que mai s’acaba.

Comentaris

  • Bon dia!![Ofensiu]
    Annalls | 02-04-2013

    Ai , ai ,ai... tu estàs segur que no ets un "coqueto" i et treus anys? Me tret el barret més d¡un cop a relataires, però mai davant 18 anys!!!! Sembla que parles des de els 40... Clar que els meus escrits de 18 tampoc són tan diferents dels d'ara... però em quedo amb la boca oberta, potser es que començo a oblidar els que eran 18, tinc sort de tenir una nina de 15 amb qui tinc molta complicitat...nen que ets una canya com deiem nosaltres als 18. Uf!!! Com anècdota et diré que al meu company el primer any de viure junts li vaig regalar una rosa blava ,,,ens solem regalar llibres mútuament o be els compartim i la rosa perquè no? I no cal que sigui comprada!!!
    A veure si trobo el poema que ahir vaig deixar a mig...Gràcies per venir a llegir-me, mestre!!!
    Ah te de dir que la Mena em va corregint faltes i jo les anoto a la llibreta de català, vaig estudiar amb castellà i per coses de la vida, mi he posat fa poc , als 10 era una nena que no feia faltes en prou feines i ara no veig que aconsegueixi mai deixar de fer-ne , mira que n'es de difícil la nostra estimada llengua, ja la podien haver modernitzat i simplificat una mica dic jo!!!

  • Jo també estic d'acord amb tu[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 01-04-2013 | Valoració: 10

    L'amor s'ha de mimar i s'ha de fer renèixer cada dia, creant noves il·lusions i nous estímuls. Però la rutina, (ai la rutina) és la pitjor enemiga de l'amor. I et diré una cosa, com a dona, crec que és més important un petó, una abraçada, una paraula bonica (ja saps que ens agrada que ens diguin que estem maques) que no pas roses o dinars al restaurant, sense que això vulgui dir que aquests detalls no tenen cap importància.

    Ho has expressat molt bé, és nota que la vida t'ha donat experiència i t'ha fet valorar els sentiments de les persones.
    No t'havia comentat mai. Però et poso a preferits.