Referent

Un relat de: crohnic
Es frega les mans reiteradament instants abans de pujar al cotxe. Està impacient per conduir i per tornar a experimentar aquella sensació de velocitat que tanta complaença li suscita. Li ve de família. A diferència de la seva vida diària, quan porta l’auto ningú li mana el què ha de fer. Dins del vehicle se sent com el líder que no pot ser fora.

Les seves mans suades subjecten amb fermesa el volant mentre els peus, bellugosos, es preparen per l’acció tan cobejada. Respira amb intensitat a la vegada que una secreció freda li regalima esquena avall segons abans d’engegar.

Tres, dos, un,... Arrenca prement a fons el pedal de l’accelerador. El fascinen les sortides explosives que deixen amb un pam de nas a la resta. Tot va rodat fins que, pocs minuts després d’haver emprès la marxa, un inepte se li encreua pel davant obligant-lo a donar un cop de volant per tal d’evitar la col·lisió. El somrís burleta de l’altre conductor l’enfervoreix de forma considerable. Fora de si, el persegueix a tota velocitat increpant-lo de mala manera i obsequiant-lo amb un ampli ventall de gestos ofensius. El somriure jocós de l’altre s’ha desdibuixat per deixar pas a una mirada espaordida. Cada vegada s’hi apropa més fins que, amb una acció criminal, fa que el rival surti del seu traçat i xoqui perillosament contra un altre vehicle que circulava de cara.

Sense temps per gaudir d’aquella malifeta, s’escolta el so estrident i cada vegada més intens d’una sirena. Contrariat, arracona el cotxe i es deté. A l’acte, una mà l’engrapa per l’espatlla i l’aixeca del seient d’una revolada.

-“Fins que aprenguis a comportar-te no pujaràs més als autos de xoc”- li etziba el pare amb la mà alçada i amb un to amenaçador.

El nen no ho comprèn, simplement ha actuat de la mateixa manera que ho fa el seu pare quan agafa el cotxe. A contracor i amb llàgrimes als ulls, abandona de manera prematura la fira de la mà del que, se suposa, hauria de ser el seu referent.

Comentaris

  • Moltes felicitats![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-10-2017 | Valoració: 10

    Santi, moltes i moltes felicitats pel premi del concurs! Rep una forta abraçada des de Ribes de Freser.

    Aleix

  • allan lee | 23-10-2017

    molt guapo tot, de dalt a baix! I molt versemblant també. Hi ha molts missatges "ocults" en el teu relat, i jo em quedo amb aquest: Les paraules no valen res si no són reafirmades amb els fets.

    Moltissimes felicitats pel premi!

    allan

  • Bon dia Crohnic[Ofensiu]

    Bé et felicitem per què has Guanyat el Primer Premi del VIIè Concurs ARC de microrelats a la ràdio. El dissabte passat ens hauria agradat saludar-te en persona, però no passa res, ja ho farem un altre cop. Escolta, aquest missatge, a banda de ser la nostra felicitació personal i sincera, és també de feina, que et donarem. Com hauràs vist algun cop, pengem un vídeo a la pàgina del concurs, amb la lectura dels relats guanyadors i llegits pels seus autors. Dissabte va ser impossible fer-ho per diverses raons, i ara et demanem si ens pots enregistrar, casolanament, un vídeo on tu llegeixis el teu relat guanyador i ens l'enviïs per poder penjar-lo a la pàgina del concurs. No ens cal una gran producció cinematogràfica, sols a tu i la teva veu, la localització és cosa vostra, del qui gravi i del lector, que si ets tu, millor.
    Un cop fet, ens l'envies a l'associació de relataires associacio.relataires@gmail.com i com no, gràcies a l'avançada.
    També seria una bona cosa si ens el penges en algun núvol i ens envies l'enllaç, o mitjançant el sistema WeTransfer. Merci!

    Associació de Relataires en Català ARC

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Molt bo!!![Ofensiu]
    unicorn_gris | 25-11-2016 | Valoració: 10

    Em sembla un relat magnífic.

    Expliques molt bé la sensació del conductor que condueix per les boges, la seva sensació d'accelerar, de burlar-se dels altres conductors, d'esquivar a tota pastilla...

    I el millor de tot: al final resulta que era autos de xoc, encara que el nen imités al seu pare.

    Un relat molt ben nodrit.

    Ens veiem!!

  • Així anem![Ofensiu]
    jomagi | 24-11-2016 | Valoració: 10

    Molt bo.. De mica en mica s'omple la pica ! El ser humà des/evoluciona a passos gegantins.....
    Et seguiré. Una abraçada.

  • bONIC[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 22-11-2016 | Valoració: 10

    UN RELAT QUE FINS AL FINAL ENS TENS ATRAPATS

  • Ben trobat[Ofensiu]
    Endevina'm | 21-11-2016

    Ben trobat per dues bandes, per retornar al concurs, -jo en dic curs- i ben trobat el relat i la visió final del relat, amb la mirada contradictòria del fill vers el seu progenitor. Potser el pare s'hi veu reflectit i no li agrada allò que veu.

    Bona feina i benvingut!

    Ferran

  • Divertit i crític[Ofensiu]
    Vicent Terol | 21-11-2016 | Valoració: 10

    Has sabut amagar molt bé la situació del relat fins quasi la fi del mateix. Divertit, crític i molt ben escrit.

    Enhorabona, chronic!

  • Espectacular![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-11-2016 | Valoració: 10

    Ostres, aquest relat és espectacular! He vist el títol, però llegint-lo no pensava pas que anés per on va. I et felicito sincerament per la reflexió, el fet que el nano sigui un reflex del seu pare. Una forta abraçada i encantat de tornar-te a llegir.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

191777 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!