Vida sana

Un relat de: crohnic
Es cruspeix el plat de botifarra amb seques com si no hi hagués un demà. Deixa pel final aquell tall greixós de cansalada viada que tant li agrada i arreplega una llesca de pa de pagès per tal d’aprofitar els escurims que romanen al fons del plat. Alça el porró i s’omple la boca amb aquell vi novell, l’adient per fer-ho baixar.

Amb la panxa plena, ben acabat d’esmorzar, considera que és un bon moment per confessar-se a la dona.“M’han donat el resultat de l’anàlisi de la feina. Estic a 280 de colesterol”.

Dos dies més tard, com el Dionís ja havia pressuposat, ell i la seva dona es troben a la consulta del metge. Segons aquell desnerit doctor, els seus nivells de colesterol són alarmants. Després de comunicar-li que té moltes probabilitats de patir un infart, li dona un llistat amb tot el que no podrà menjar. S’han acabat: els embotits, la brioixeria, les patates fregides,... Això ho haurà de substituir per: fruites, verdures, llegums i peix. Per a postres, li exigeix practicar exercici físic.

“Si portes una vida sana no t’hauràs de preocupar més pel colesterol”, li pronostica mentre li estreny la mà per despedir-se’n.

Al dia següent, comença el particular via crucis d’en Dionís. L’esposa, convertida en una sergenta insubornable, no ni deixarà passar ni una. A part de la dieta, es veu obligat a treure la pols a aquella bicicleta que li havia regalat el seu fill pels Reis de fa dos anys i que encara roman al garatge, talment com el dia que la va desar. Amb prou feines sap muntar-hi, però s’hi haurà d’habituar perquè d’ara endavant tocarà canviar les llargues becaines per les passejades en bici.

Passades dues setmanes, agonitzant damunt l’asfalt de la carretera mentre afigura com aquell conductor ebri es dóna a la fuga, s’adona que les paraules que li havia dit el metge s’acompleixen al peu de la lletra. En efecte, gràcies a portar una vida sana i practicar esport ja no s’haurà de preocupar mai més pels seus nivells de colesterol.

Comentaris

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 21-01-2017 | Valoració: 10

    M´ha agradat molt, un final inesperat

  • Humor negre sobre rodes[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-01-2017 | Valoració: 10

    Felicitats per aquest relat tan negre, tan còmic, tan realista, tan saludable, tan gastronòmic i tan tan! Potser l'humor sigui una bona arma per parlar del colesterol i la mare que el va parir! Perquè, que bona és una botifarra amb mongetes i cansalada a quarts de deu del matí! Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

191903 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!