Què hi fem en aquest món?

Un relat de: marta_gut

Segon dia de curs. M entra a classe, s'asseu al mateix lloc on s'havia assegut el dia anterior i observa els seus nous companys amb una barreja de curiositat i por. Per la porta entra C, la professora de filosofia. Proposa als seu nous alumnes una activitat: contestar una de les preguntes "filosòfiques" que apareixen a la pàgina número 3 del llibre. Mentre se sent el renou dels folis girant-se, diu que recollirà els arguments a final de classe.

M, després de llegir-se les preguntes, no ho té clar. Aixeca el cap i passeja la vista per la classe. Alguns nois ja han començat a escriure. M respira profundament, treu un foli en blanc i agafa el bolígraf, preparada per passar a l'acció. Comença:

"-Què hi fem en aquest món?
Sobre aquest tema en parlava l'altre dia amb un amic... I sortiren coses que tal vegada no es refereixen al 100% a la qüestió... però em semblen interessant i si em dóna temps les exposaré.
Jo crec que realment nosaltres estem aquí per algun motiu. Sinó, com s'explica que siem superiors a la resta d'animals? Al llarg de la història, hem anat modificant el nostre entorn, descobrint conceptes nous i separant-nos més de la resta d'éssers vius que habiten en el nostre món. Un món que hem volgut construir-nos a mida en lloc d'adaptar-nos-hi, i això avui en dia ens està sortint car. Molt car. Tal volta la nostra missió és arreglar el mal que hem fet... Clar que fins ara estava parlant a nivell col·lectiu. Què passa quan ens referim a nivell individual? He quedat en blanc. Què hi faig jo aquí? No crec que sigui una persona clau en aquest ínfim món, no sobresurt d'entre la multitud i el meu testimoni no canviarà vides... La meva funció en la societat? Tal vegada sigui tenir una existència tranquil·la, assolint les metes que em posi, ajudant als demés, sent important per les persones que ho són per a mi... trobant la felicitat, aquesta desconeguda que es difumina cada cop que don una passa cap a ella. No serà una vida de pel·lícula però... trobaré el meu lloc. D'això n'estic segura."

Comentaris

  • Moltes moltes felicitats!!![Ofensiu]
    Jere Soler G | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • rasablanca10 | 08-05-2008 | Valoració: 9

    maarta!
    he llegit alguns relats teus, molt bons tots de veres!

    jo som... bé, som jo
    :)
    jajajaja
    som s'amiga d'en sebas

    te pos a preferits d'acord?
    i enhorabona un altre pic!

    un petó!

l´Autor

Foto de perfil de marta_gut

marta_gut

59 Relats

111 Comentaris

56244 Lectures

Valoració de l'autor: 9.86

Biografia:
Qui té ulls per veure i orelles per escoltar, es convenç de que els mortals no poden encobrir cap secret. Perquè quan els llavis callen, xerren les puntes dels dits i l'emoció traspua per tots els porus del cos.

Sigmund Freud.