Ploraven llàgrimes de sang

Un relat de: Eloi Miró
Sovint s’enganyava a si mateixa imaginant estar bé, però en el fons n’era conscient, i és per això que els seus ulls verds ploraven llàgrimes de sang.

Feia anys que estava malalta.
Deia que estava bé, reconeixia la seva malaltia, però no la volia acceptar. (Realment és molt dur...) es deia a si mateixa. La Teresa patia una malaltia incurable, i a mida que passaven els anys, els mesos i els dies perdia l’essència que tant la caracteritzava. La gent la prenia per boja, per una persona dement i incomprensible, consideraven que les seves accions eren equívoques i obsessives, arribant al punt de rebutjar-la... i ella es refugiava a casa seva, sola davant la societat, esclava dels seus fantasmes. No ho volia, volia tornar a ser la de sempre, volia creure, tornar a reviure l’emoció d’un primer amor, sentir-se viva. Malgrat tota era conscient que ja no era possible i que de mica en mica oblidaria les petjades que la seva vida havia gravat durant anys. Sovint s’enganyava a si mateixa imaginant estar bé, però en el fons n’era conscient, i és per això que els seus ulls verds ploraven llàgrimes de sang.

Comentaris

  • Sempre he pensat..[Ofensiu]
    Marteta | 01-07-2013 | Valoració: 10

    .. que la soletat és la pitjor de les malalties, i no parl de la soletat en quant a grups de persones en convivència, sinó la soletat dins un mateix. No trobar-se, no acceptar-se tal i com és, amb totes les consequències (bones i dolentes).

    Plorar llàgrimes de sang, ....un bon símptoma de que alguna cosa no marxa bé!

    M'ha agradat el relat, és trist, però a cops el resignar-se a plorar sense actuar és el que molts feim!

    Una abraçada Eloi:)

  • Parles d'una malaltia que ...[Ofensiu]
    Annalls | 06-06-2013 | Valoració: 10

    ... fa oblidar? que es degenerativa ? que la gent confon en bogeria?
    Perquè la gent estigmatitza una colla de malalties, de les que no en sap res.?.. i anomena bogeria, de "BOJOS" se'n troba cada dia, al metro, al bus, a l'oficina, en una sala d'espera, a les botiges, al repla de l'escala... la gent hi conviu i no s'adona... a menys que siguin els casos més profunds! però tu no ens parles de les malalties mentals... quina es aquesta malaltia l'alemanya?
    Sigui el que sigui aconsegueixes atrapar i voler saber-ne més...amb la profunditat a la que ens tens acostumats. Molt ben acostumats!.
    Anna