Naturalistes

Un relat de: aleshores
Naturalistes

Aquí em teniu, encantat, observant aquestes bombolles de sabó que s’amunteguen l’una damunt l’altra amb una construcció d’esfericitat inestable, creada per la pressió capriciosa de les mans a l’esponja i del joc dels dits, que avui em tremolen una mica més del compte.

Contemplo com l’espuma del sabó degota en forma de regueró i s’escola per l’embornal, després d’unir-se amb l’aigua neta que deixa anar l’aixeta, tot girant de forma característica i marxant per sempre pel desaigüe.

El joc infantil seguirà ara, segons veig, amb la mànega: de forma descontrolada i involuntària anirà mullant els terrats de les cases veïnes on ningú rebrà, per sort, cap sorpresa en forma d’aigua fresqueta.

Finalment, l’objecte d’observació infantil ja no tindrà tant perill d’ensurts i el petit grup de perillosos naturalistes es dirigirà corrent cap al petit estany que s’ha format al galatxo, on, darrere d’uns joncs, les culleretes de zero, dues i quatre potes naden amb certa confiança, infundada.

(Em pregunto si he canviat amb els anys la meva visió de les coses fràgils i ara m’interesso pels nens, passo per alt les seves entremaliadures, soc més pacient, m’interesso per la vida dels animalons, per la vellesa que traspassa)

Alguna d’aquestes granotes arribarà a ser adulta. Se’n veu una semi enfonsada i ben callada, lluny del brogit.

La granota, però, amagada, no descarta fer el salt.

Comentaris

  • Les petites coses[Ofensiu]
    Montseblanc | 23-07-2023

    Penso que els extrems es toquen, quan som infants qualsevol cosa ens interessa i capta la nostra atenció, després ve l'edat adulta en que cinquanta mil coses ens distreuen d'aquesta observació de les coses petites. I quan arribem a la vellesa tornem als inicis, perquè tenim més temps per observar i també perquè en tenim menys...

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-07-2023

    Hola, Aleshores: Gràcies per la teua amabilitat sobre la teua opinió en el meu poema La flor perpètua.
    Que passes una bona vesprada i fins a l'altra…
    Cordialment.

  • El sentit infantil. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-07-2023 | Valoració: 10


    Una gran diferència entre els jocs infantils amb l'home que s'ha descuidat de la joventut. Sí, les granotes seran algun dia adultes.
    Un relat ben trenat, Aleshores.
    Ets un artista.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Les culleretes del galatxo.[Ofensiu]
    SrGarcia | 11-07-2023

    Un relat on s'aprecien dues maneres molt diferents de veure les coses: les dels jocs infantils i els de l'home gran que també ha sigut nen.
    Ben usada la ironia dels perillosos naturalistes i la confiança infundada de les culleretes (si cauen en mans dels naturalistes, hauran begut oli).
    M'agrada que usis la paraula "culleretes" en lloc de capgrossos, i "Galatxo", en lloc de... (no sé quina alternativa hi ha).