La Filosa i la Negra

Un relat de: aleshores
“Beeé” feia la Filosa. Que n’era d’estranyament bella. Semblava feta per mans artesanes. Jo me la mirava i gairebé l’estudiava. Neta, apartada del grup, sàvia. Fins i tot el gos li guardava respecte. Què li devia dir? Ella i la Negra sempre juntes.

Portàvem un temps intranquil. El pastor havia desaparegut. Gairebé no se’l veia. Munyia la cabra i sortia esperitat. I el més curiós!: s’havia tornat mig boig: bevia l’aigua de la mateixa bassa nostra i la bullia amb les branques d’olivera que aquells desgraciats de colons arrencaven, rient com bojos. Ens tenia mig amagades entre les bardisses, a la fondària de la vall més fosca. Des d’allà veiem passar els avions i força fumera llunyana.

“La mare que la va parir a L’ovella” es va sentir. “Què pares boig, o què?” Va dir un altre. Anaven armats. Tot eren corredisses al ramat. Jo em vaig quedar quieta perquè el gos tremolava i això no era gens normal.

“Ens han dit que l’agafem. Se la deuen voler estudiar per si és un clon de terrorista.”

“Podien enviar un helicòpter artillat i en un moment feina feta, com als de la festa Rave, tu. “I feina feta, Sí; no diu que són animals?”

“Ells saben de segur que el lloc de comandament és per aquí. Senten les ordres i belar d’ovelles, no cabres.”

Com deia, jo estava amagat darrere del gos tremolós. Els dos soldats van agafar la Filosa i la Negra, que esperitades espernegaven.

“Han de ser aquestes dues, perquè van massa netes i porten cascavell i tenen cara de llestes. I si no és igual! A qui se li acut de buscar enemics terroristes entre les ovelles.”

El boc s’havia posat nerviós pel segrest de part de l’harem i va córrer amb mala llet cap a la parella de soldats que van dir: “Au! Fotem el camp i que sigui el què Iavè vulgui”. "Al·là, Al·là", belaven ara al ramat. ”Tot això m’està escamant, tu!”

Per sort, es va sentir un espetec de llença-granades. Eren els meus. Els dos  soldats jeien esventrats. La Filosa i la Negra s’havien salvat pels pèls, o llanes, darrere d’un roc. Jo vaig deixar la coliflor que tenia per dinar i vaig fugir com vaig poder entre la fumera, recollint els estris de comunicacions; i el gos, prudent, em va seguir. Els Germans Kratt m'havien ensenyat moltes coses.

Comentaris

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-12-2023

    Hola: Aleshores. Gràcies per la teua opinió sobre el meu poema "Pètals de rosella", on em dius; tu fabriques el teu món en versos, però a molts de nosaltres no ens deixa indiferents i ens agrada imaginar-nos-el, també, com en aquest cas en què tot sembla volar.
    No sé què vol dir això, que em dius.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Entre animals.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-12-2023 | Valoració: 10

    Vaja! M'ha sorprés com descrius un relat entre animals.
    La Filosa, feia "beeeeé" i tot seguit la Negra així li acompanyava.
    Un relat que m'ha deixat intranquil! Quin relat ben fet i amb molta fantasia!
    Ja m'ha costat saber de què va!
    Enhorabona: Aleshores.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • La bestiesa.[Ofensiu]
    SrGarcia | 03-12-2023

    Això dels germans Kratt ho he hagut de buscar al Google, ja no em sonava de res. He vist que eren uns dibuixos on les persones es tornaven animals o així. Bona pensada la de posar uns fets tan tristos com els que estan passant protagonitzats per animals, així es veu més encara la bestiesa de tot plegat.