Manta

Un relat de: aleshores
Nadal, ja és a prop, les botigues són obertes; avui plou una pluja fina que no impedeix de caminar però reté alguna gent a cobert. La esparsa gent que ronda pels carrers, ja de nit, en aquest dia de festa, remena joguines i regals. El carrer Gran de baixada és més agradable i es fa ràpid. Els cafès d'ara - a cada xamfrà n'hi ha un - , són grans i tenen amples finestres, i treballadors amb uniformes de cuiner i un ampli assortit de "bolleria" fina.

Em deixa parat la caixera del super que endevina que sucre és "azúcar" perquè hom li dona un instant per pensar; el problema és trobar-lo als prestatges, si es té poca vista.

Sí, hi ha coses ben curioses a la ciutat: la primera, l'arbre de Nadal a una casa ocupada per gitanos romanesos que veig des de la vorera ara que és fosc. Conviu amb la brutícia que s'hi observa a l'escala: no ha de passar, però, desapercebut aquest indici de voluntat d'alegria i de pervivència.

Amplis finestrals! deia i colpidora imatge d'una dona d'aspecte sud-americà que tremola asseguda en el marc d'una d'aquests grans finestres, tapada amb una manta, amb el seu company a la vora. Què hi fan? No tenen casa? El ràfec o balcó els tapa de la pluja. No són dels "nostres"?

De tornada, on hi havia hagut una escola amb els seus camps de bàsquet i el seu equipament blanc amb vores verdes i després una llar d'avís d'on no hi surt ni hi entra mai ningú, sota cobert, algú té una ràdio engegada i es tapa amb una manta. Quines coses! Aquella manta - un tros d'ella - és igual que la que hi ha al meu llit. És cosa del destí.

Comentaris

  • Agraïments[Ofensiu]
    MariaM | 06-01-2023

    Negoci de Robert amb les cabres
    Cal ser realistes amb ànims!!
    Gràcies per llegir-me
    MariaM

  • Refugi[Ofensiu]
    Montseblanc | 21-12-2022

    La manta és refugi, escalfor, hi ha tot un mon sota ella. El protagonista es troba tristesa, malaltia, brutícia i sembla que només les mantes posen una mica de calidesa al relat.

  • Manta[Ofensiu]

    Vaig comprar un nòrdic pel llit pensant que hi passaria calor i tot!, i no... Haig d'afegir una flassada de qua la nevada del Nadal del 62, quan em van fer... Aquesta manta del relat que és idèntica a la de la dona que és al carrer i en acabat l'altra manta dels sense llar fa molt que pensar....Serà que tots nosaltres ens podem trobar en idèntica situació?Nil, bon Nadal.

  • Ja ve Nadal: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-12-2022

    Un relat molt ben descriptiu sobre Nadal, on triomfa la seva bona distribució sobre la manta. Se li nota molt interès des del principi a la fi.
    Que passes Bon Nadal i feliç Any Nou.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • El destí....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 15-12-2022

    que és una caixa de sorpreses. Potser aquesta manta el que pot portar al protagonista és sort. Millor pensar en positiu.

    Bones festes aleshores:

    Cordialment.

    Rosa.