JO, EL VAMPIR. epíleg. (ETERNITAT)

Un relat de: Shu Hua

Fou una qüestió d'eternitat.
Ser, o no ser, mortal,
només és això: eternitat.

Meu am, a tu t'estim,
si tu m'oblid,
és com entrar en negror,
en foscor eterna.

Jo pensí que volia
volar i pansir.
Jo, però, volia
viure i sentir

I, sobre tot,
tenir llavis vermells
i somrís de sang
als meus.
Llavis.



Comentaris

  • poc més a dir[Ofensiu]
    neret | 24-04-2005

    l'epíleg acaba de donar la visió general de la història, potser podria ser un pròleg també, no? el que està clar és que complementa molt bé la història.

    Sobre l'estil, arcaic, o com se'n digui, el trobo molt ben emprat, tret en algun capítol en que, crec que ja t'ho comentava, em semblava que en alguns paràgrafs feies parlar el protagonista amb un llenguatge una mica massa modern.

    enhorabona glòria!

  • Ahhhhhhhhhh[Ofensiu]

    Veus? No, si ja dic jo que la intuició masculina no falla sempre; ja em semblava que això era per donar perspectiva històrica a l'obra.
    Gràcies a tu, shuhua!

  • gràcies a tots i a tu, Vicenç[Ofensiu]
    Shu Hua | 24-11-2004

    Vicenç, gràcies pel teu regal, és un poema molt bonic i més si has pensat que me'l volies regalar. Això que em dius dels versos amb paraules tallades: "me am, a tu t'estim, si tu m'oblid", és una juguesca que em va ensenyar un professor d'escriure. He volgut fer entendre que aquest vampir ha tingut una vida molt llarga i fer-lo parlar de manera afectada. He usat un nivell bastant literari (tant com m'he atrevit), paraules rebuscades, el indefinit (que ja em vas comentar en una altra part). Intentava fer entendre que ell usa un llenguatge antic, que és molt savi. I això de tallar les paraules, volia fer entendre que encara és un llenguatge més antic. Si intento transcriure català medieval, a part que no em sotiria massa bé, no se m'entendria amb faciliat. Aquí i ja posats, faig una crida d'atenció al meu pobre "La mort de Toca-son", suposo que el català medieval és massa rotllo i no es llegeix a gust.

    Us agraiexo a tots que m'hagiu seguit la història. He de confessar que tenia por del ue passaria si ningú no em comentava les parts que anava penjant. Per sort no ha passat. Estic molt contenta.

  • Genial![Ofensiu]
    Gorwilya | 20-11-2004 | Valoració: 10

    Avui m'he acabat de llegir els capitols que em faltaven per acabar "Jo, el vampir"... ;) M'ha agradat molt aquesta novel·la o novel·leta. A més a cada capítol aconseguies mantenir una intriga que no es desvelava fins al capítol següent. Com que això de críticar no és lo meu, no dic res al respecte sobre la manera d'escriure... només que m'ha encantat!

    Petons!!

    Gorwilya

  • A mi m'agrada[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 19-11-2004 | Valoració: 10

    aquest epíleg. De fet, tinc un relat (aquest ja no te'l transcric, perquè ocuparia massa) que es diu MARC i que acaba també amb un poema. Combinar narrativa i poesia és una cosa que sempre m'ha agradat. I en aquest cas no m'esperava un epíleg en vers.
    És un relat, com tots, amb aspectes impecables, d'altres de més millorables i d'altres de senzillament espaterrants. La valoració global és la d'un senzill, auster però complet ENHORABONA.
    M'ha semblat redactat d'una manera curiosa, el poema ("Meu am, a tu t'estim, / si tu m'oblid,"); potser en aquest sentit ens podries il·lustrar una mica del perquè (digues-me curt de gambals, què hi farem; serà per la perspectiva històrica, que has emprat aquesta redacció?).
    Comences el poema aclarint-nos, com molt bé has donat a entendre, que tot plegat fou "una qüestió d'eternitat". I l'acabes amb la rojor o el to rosat dels llavis, que rememora la història de "tu, el vampir".
    Un vampir esdevingut humà i mortal.
    Una abraçada, Shuhua!
    I en un dia tan assenyalat (em remeto al fòrum de RC, on t'he deixat un missatge) aprofito l'avinentesa per FELICITAR-TE DE TOT COR a tu i a la Lluna encara que ja faci nou dies del seu aniversari (jo, això dels aniversaris, m'ho han d'anar recordant, perquè sinó em despisto)
    Una abraçada i fins aviat (a les trobades periòdiques, no sé si a totes i amb tota probabilitat amb retards miraré tanmateix d'assistir-hi)

    Vicenç

  • FantàstiK! GeniaL![Ofensiu]
    mistika | 19-11-2004 | Valoració: 10

    hola shuhua!
    M'ha encantant! ei genial tu juro! Té posat un 10 xq no hi ha + nota! M'has deixat sense paraules! Trobu q el final és molt acertat!(per donarli un acabament "diferent") estik impresionada....sense paraules vaja!
    A mi també m'agraden aksts temes: vampirs, la nit, estik "enamorada" de la lluna....( de aki ve el meu pseudonim)
    Pensava escriure algun relat sobre això em deixes? jejeje.
    Si vols dirme quelcom ja saps mescrius i kuan puguis llegeix-me q tink coses noves
    Apa adew!!

  • ...........[Ofensiu]
    Linkinpark | 19-11-2004 | Valoració: 8

    Molt bé, molt interessant i sobretot entretingut, jo no tinc molt bon gust en els poemes, així que amb açò comentofonamentalment l historia del vampir. Pot ser sense el poema podria haver-me agradat més, ja que trobo que no li escau.
    Continua així.

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Shu Hua

43 Relats

404 Comentaris

105124 Lectures

Valoració de l'autor: 9.29

Biografia:
Em dic Glòria i Shuhua és el meu nom xinès. Vaig estudiar xinès a Xina, Xi'an, dos anys i mig, amb el meu home. "Shu" significa: tranquil, parsimoniós. "Hua", glòria i també Xina.
Escric des dels 27 anys i cada cop s'ha tornat una eina més precisa i important per a mi. Tinc un munt de relats curts i poemes i un parell de novel.les. .. al calaix. Esperant tornar a tenir temps i ganes d'escriure, de tant en tant em passejo per aquesta web.

Vull afagir que estic molt contenta i orgullosa que la meva filla hagi engrandit aquesta web amb els seus relats.
Es diu Lluna d'Argent.
I m'encanta saber que li agrada escriure, que ho fa prou bé i que és com és.
Ja saps que t'estimo.