Intel·ligència universal

Un relat de: aleshores
Tothom era convençut que el seu món ja era el millor: havien deixat enrere les èpoques de lluites socials. Hi havia consens: la sequera havia acabat, tothom tenia feina, la felicitat, malgrat l’estrès, havia millorat, gràcies a l'acceptació del propi projecte vital individual, segons ens deien els mitjans.

La guerra de l’Est -que havia començat un aprenent de Stalin-, era ja cosa del passat, ningú ja no en parlava (tot i que potser no hauria acabat!). Bé, alguns marginals, fora de l’àmbit del món controlat, encara sortien d’amagat i en deien alguna en relació amb una suposada oligarquia dominant, però no eren de fiar, no duien incorporat el nou xip que permetia de manera constant monitorar les emocions, augmentar enormement la nostra capacitat i intel·lectual - i, per tant, de retruc, la nostra productivitat, inaugurant així ja una nova era de progrés il·limitat. L'extinció, mai més ben dit, dels drogoaddictes de Fentanil, també era un assoliment social de primer ordre. Els ximplets marginals encara feien córrer que els duien a unes instal·lacions especials d’on sortien renovats i sense cap tara, o no.

No només era això: les decisives eines de predicció de la nostra conducta ens avisaven i conduïen fora del perill, on podíem ser allò que cadascú de nosaltres desitjàvem.

Tot resultava molt senzill: a la nit en el somni, en lloc de somniar, el xip produïa un "reseteig" informàtic que posava els nostres paràmetres més bàsics en els seus intervals racionals. 

A

És clar, que tots aquells que no podien ser reparats es reconduïen, per economia, en material genètic apte per a tasques secundàries, de natura inconscient, lògicament (prèvia signatura de les reglamentacions de protecció de dades i de maltractament animal europees).

B

De cop i volta, una enorme descàrrega elèctrica va ensorrar la font energètica essencial, que va quedar descompensada: no era factible reconduir en el mil·lenni entrant, però sí després. El programa gestor es va acomiadar de tothom entès com una suma de persones amb un projecte vital individual, i en tots llenguatges incloent-hi els dels lloros, i va desitjar-los bona nit de mil·lenni.

Comentaris

  • La fi del món.[Ofensiu]
    SrGarcia | 29-10-2023

    L'apocalipsi no falla mai. Sant Joan era un simple aprenent. No em sap greu aquesta apocalipsi teva, almenys tothom és feliç, és clar que les apocalipsis ja ho tenen això. Per a fer un final del món on tothom pateixi, ja es pot acabar el món d'una punyetera vegada.
    Però aquestes apocalipsis de felicitat induïda també ho tenen això, una esquerda tecnològica i tot se'n va a prendre pel sac.
    Un bon relat de desesperació i potser d'alegria, no sé què dir.

  • Viatge al futur.[Ofensiu]

    El que pot esdevenir-ne en un demà no gaire llunyà comença ara a fer pensar si l'ésser humà deixarà d'ésser el que ha estat al llarg de la seva evolució espiritual. Fa feredat pensar que arribarem tots a dependre una font o intel·ligència artificial controlada. El teu excel·lènt relat m'ha fet viatjar a aquest futur i experimentant in situ els perills que aquest avenç tecnològic pot comportar. En definitiva un relat que ens adverteix i qui-sap-lo si també ens ajuda a reconduir o preveure aquest possible error.

  • Això fa mitja por...[Ofensiu]
    llpages | 25-10-2023 | Valoració: 10

    perquè podria ser el retrat d'un futur no gaire llunyà. Però també podria esdevenir un col·lapse total amb tanta electricitat i andròmines pel mig. Ho veurem? Només demano que, en qualsevol dels casos, mantinguem l'opció de reflectir en aquest web les nostres opinions. Agraït per fer-nos reflexionar, aleshores!

  • Inteligencia?[Ofensiu]
    Prou bé | 20-10-2023

    A mi em sembla que cada vegada n'hi ha menys d'inteligència
    Formació, capacitació, destreses... Tot enfocat a la productivitat i al plaer. Sembla una contradicció i potser ho és, però és que en som de contradictoris!
    Un relat que dibuixa, molt bé, una realitat posible i esfereïdora. Es cap on anem?
    En tot cas ens ho hem buscat?

    Amb total cordialitat

  • Lluites socials. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 16-10-2023 | Valoració: 10

    El món gira amb una acció d'intel·ligència que no para. Cada vegada més hi ha més intel·ligència mundial.
    El que no s'ha inventat hui en dia, ho inventen més abans, amb mètodes artificials.
    Això està clar.
    Bon relat, Aleshores. Enhorabona.
    Cordialment.

  • Els avenços...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 15-10-2023

    imparables de la tecnologia, avançen a una velocitat que fa feredat. Esperem que se'n faci un bon ús, no un gran abús.

    Rosa.