Els objectes

Un relat de: aleshores
No m’agradava haver perdut aquelles tisores de sempre, les que ella va comprar i han durat i segueixen durant. Les vaig buscar per tot arreu i gairebé les vaig donar per perdudes. La sensació d’irreparabilitat de l’acte de l’oblit li era acompanyat un sentiment de decepció íntima i de traïció, inconscient, a la persona que les va adquirir.

Allò simbòlic, encara que no conscient, em resultava més real que la pròpia realitat.
Però vet aquí que dies més tard remenant plantes pel terrat, recolzades en l’àmpit d’una finestra, les hi vaig trobar.

Un sentiment d’alegria reconfortant em va venir i em vaig reconciliar amb mi mateix, perquè la persona que era i la que creia ser coincidien, com a mínim en aquest punt. El punt de la lleialtat amb qui se’n va anar.

Aquest sentiment em va alliberar de cert pesar; d’una pesantor interior unida a dol. I em va donar permís (me’l vaig donar) per mirar cap endavant. En cert sentit em va descarregar de culpa perquè em vaig creure i acceptar a mi mateix en el dol.

Comentaris

  • Objectes[Ofensiu]
    Prou bé | 06-11-2023

    Potser ens sentim en deute amb aquells que han mort i un objecte lligat a la persona estimada, si es perd és com si la perdéssim a ella de nou.
    (Em sembla que m'he embolicat, però el dot ja s'ho porta...)

    Amb total cordialitat

  • les coses [Ofensiu]
    Atlantis | 06-11-2023

    Els objectes van units als records i a les persones. Jo que soc una perdedora empedernida ...m'ha passat mes d'una vegada això que tan bé expliques. Perdre un objecte que et porta desassossec, no tan per el seu valor, sinó pel que representa i el record que et lliga.

    Bon relat amb el què he empatitzat.

  • El dol.[Ofensiu]
    SrGarcia | 06-11-2023

    Un assaig digne d'en Montaigne. El dol és una cosa molt persistent, podem trobar records en les coses més petites i insignificants. Sembla estrany com un objecte ens pot fer reviure tota una vida. Suposo que per això ens mantenim tan enganxats a coses que de valor material en tenen molt poc.