El regal més difícil de triar (Culpa)

Un relat de: angie

Allà, en vesprades successives, ella amb la seva veu més suau, evanescents mots de fum, li va descriure aquella mescla de tranquil.litat i desassossec que la seva presència li produïa, però mai admeté que l'estimava. Mesos després, aquell local fou també el lloc de la seva darrera cita i a on ella comparegué més nerviosa del que recordava. Una Àfrica distinta de la que coneixia, de veu entretallada i gestos bruscs, mancats de tendresa, s'asseia al seu costat i el mirava de cua d'ull mentre clavava la vista al mirall que presidia la barra. Cadascuna de les evocacions que ell feia sobre els moments màgics viscuts s'esclafaven en aquella superfície polida i entelaven el reflex de la seva cara. Estava ben decidida a deixar córrer aquella amistat i semblava que cap esforç per mantenir-la tindria èxit. No ho entenia… Els dos havien acceptat de veure's quan els vingués de gust, sense cap lligam més que el de l'afecte que es tenien i sabedors de que allò era tot el que podien compartir. Els dos eren casats, però hi ha sentiments que no tenen perquè arraconar d'altres, són impossibles de controlar…
Ella va aixecar-se en consumir-se la cigarreta que deixà al cendrer i el besà a la galta amb una fredor marbrenca. A ell li semblà albirar un rastre llagrimós recorrent-li la galta, però ja no la tenia a l'abast : s'havia quedat paralitzat… l'última imatge retinguda a la retina va ser aquell preciós perfil allunyant-se i submergint-se en la foscor, deixant rere seu un ball de llums de coloraines.

Quan sonà el timbre, l'Àfrica es mirà el rellotge. Era gairebé mitjanit… Obrí i trobà un paquet damunt l'estora mentre escoltava com es tancava el portal. Tothom dormia.
El diposità damunt la taula de la cuina. No era més gran que una caixa d'analgèsics. Tregué el precinte i trobà a l'interior un xiulet i una nota que deia : "Quan em necessitis…"

Comentaris

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Clar de lluna | 20-03-2008 | Valoració: 10

    ...molt bonic angie, ple de desig ocult i tendresa, ple d'obligacions que fan que un deixi de banda quelcom important per ell, nostàlgic i amb un final esperançador, com un a reveure, més que un adéu. M'ha agradat molt! Mesrescut estar a destacats!

    Cuida't!

  • Un dels meus favorits[Ofensiu]
    Carles Malet | 04-05-2007 | Valoració: 10

    Després de llegir el llibre de 10x10, he fet la meva particular selecció dels meus relats preferits per a comentar-los.

    El teu m'ha arribat a l'ànima. Potser per l'evocació d'un amor impossible entre dues persones que tenen no poden -o no volen- renunciar als seus lligams actuals. Crec que algú va dir que les millors històries d'amor són aquelles que no s'arriben a consumar mai del tot ...

    El detall del regal final, del tot original. Com dir a algú que t'estimes que sempre estaràs esperant-lo, i que només cal que faci un petit gest perquè hi corris al seu costat

    Un plaer llegir-te.

    Carles

  • Original[Ofensiu]
    Nurithy | 11-02-2007 | Valoració: 9

    Curiós que utilitzis la imatge d'un xiulet en aquest món tan informatitzat ;)

  • Uoles angie!! Passava per aquí...[Ofensiu]
    Màndalf | 24-01-2007


    Recordo que el vaig trobar deliciós i suggeridor aquest repte, estava entre un dels meus favorits.

    Els relats de comiat sempre deixen cert gustet melancòlic i una mica de tristor, en canvi en aquest teu el regal del xiulet al menys li deixa un bri d'esperança a la història, com un cartellet que diu continuarà..
    També ens queda cert misteri, recordo que també t'ho vaig dir, perquè el motiu del comiat queda una mica a l'aire, encara que s'intueix que ella potser té por que l'amistat sobrepassi certs límits.
    I a ell no li queda més remei que acceptar-ho i li tira una corda, per ella, per ell i pels dos. Molt maco.
    Quina frase mes curiosa aquesta de la caixa d'analgèsics. Si la treus, què passa?

    Smuaaaaaaas i fins demà, eh!

  • holaaaa![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 19-01-2007 | Valoració: 10

    uhmmm... m'agrada el teu relat, potser no és dels millors que t'he llegit però és d'aquells que el tema ja arriba... i les teves paraules, ben combinades i escollides, encara més. I, perquè no, també m'agrada aquesta Àfrica, tan propera a d'altres Àfriques que em fa pensar sobre el seu posat de fred marbre... ;)

    petoonsssss

  • manel | 09-01-2007

    Me n'oblidava. M'encanta això de: "hi ha sentiments que no tenen perquè arraconar d'altres, són impossibles de controlar…"
    Tan senzill i tan complicat però ben cert, tots ens hi em trobat més d'una vegada.

  • xiular[Ofensiu]
    manel | 09-01-2007

    Ja te'l vaig llegir en el repte i la veritat és que m'agrada molt com ambientes la situació. Les paraules llisquen amb tendresa i la tristesa es pot tocar amb els dits.
    Però arran de com l'acabes volia comentar-te un parell de coses: (res a veure amb el text).
    En ma vida he vist poques coses tan seductores com la "Lauren Bacall" a "Tener o no tener" mirant-se d'aquella manera en Bogart, repenjada a la paret i després d'encendre un cigarret amb un llumí (això del llumí és més important del que sembla) deixar anar allò de: Si em necessites .... xiula
    El que no recordo és si en el doblatge li fan dir això al personatge de la Bacall, però el que si ser del cert és el que deia en la versió original:
    "You know you don't have to act with me, Steve. You don't have to say anything and you don't have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. (She opens his door and pauses.) You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together - and blow."
    (evidentment que no m'ho sabia, internet és una mina!)
    Només de pensar amb l'escena em venen esgarrifances.
    Potser és el mateix cas que a Casablanca, on en cap moment de la peli es diu "Torna-la a tocar, Sam"

    Salut i petons!
    manel

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

277087 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com