El ram de flors (Gelosia)

Un relat de: Bruixot

Ja estic fart, porto dues hores i no puc més, plego i me'n vaig a casa, li faré una sorpresa a la dona, li compro un ram de flors, s'alegrarà d'allò més, segur que m'omplirà de petons i manyagadures, últimament la noto com trista i distant. Clar que potser hauria de trucar abans, però no seria una sorpresa. Potser no serà a casa, potser ha anat al gimnàs. O potser no està sola, potser algú ha pujat a casa i estant parlant, i jo em presento amb el ram de flors, l'amiga rient, i jo allí palplantat. O potser no és una amiga, últimament està com distant, i quan marxo sembla que m'avii, "que et vagi bé, fins el vespre", però amb cara de dir, "au, marxa", "deixam tranquil·la", "tinc feina", o potser, "espero algú". No sé, potser algú del gimnàs, imagina, i jo em presento amb un ram de flors, quina fila. Sorpresa! I ella amb un maromo a l'habitació. Què faria? A l'armari no crec que hi cabés. I a la finestra no pot, set pisos, ni boig. Sota el llit hi ha els calaixos. Els enganxaria, segur, quin ridícul, jo amb el ram de flors i ella amb els cabells encrespats i ell amb la polla enravenada. I els fotria una escena, però deu ser més fort que jo, acabaria amb les costelles trencades i el ram per terra. Millor dir "perdona, marxo a fer un vol", sí, millor això. El ram el deixaria a l'entrada, no aniré amb un ram a la mà, amb cara d'estaquirot. Però, a on? Ho tacaria tot, i després encara m'esbroncaria. Res, millor surto i el llenço, malaguanyat ram i matí de feina. I després, què? Fer veure que no ha passat? No, no podrem dissimular, millor no saber, millor em quedo, em quedo a la feina. Sí, tinc ganes de treballar. I ella que s'ho passi bé, així estarà contenta. Em quedo, sí, ni ram ni res, tinc molta feina.

Comentaris

  • una molt[Ofensiu]
    ANEROL | 05-07-2007

    bona menjada de tarro. Bon ritme

  • Perdó[Ofensiu]
    mimí | 05-07-2007

    acabo de llegir que no vols que puntuem. Se m'ha escapat i no poso menys d'un 5 no voldria desanimar a ningú...

  • ´reflexions,monóleg[Ofensiu]
    mimí | 05-07-2007 | Valoració: 8

    molt bó, si que sona a gelosia però seguint el rampell de pensaments tots seguits, un darrera l'altre..

  • jajajaja[Ofensiu]
    Nina Abril | 29-03-2007 | Valoració: 10

    He rigut molt, molt amb el teu relat. Pobret, ell. Això si que és fer-se la pel·lícula tot sol.
    Com és la ment humana! Com som de complicats. Donant voltes a tot, sense anar enlloc.

    Un petó Bruixot!


    Nina Abril

  • Bruixot![Ofensiu]
    afrodita | 25-03-2007

    Tornant a llegir el text, no m'estranya que te l'agaféssin pel llibre! és el que més m'agrada dels que t'han triat, així que la vas encertar situant la dedicatòria, merci!

    Ah, i jo amb gust l'acceptaria el ram de flors..

    Bon diumenge, un petó!

    BoDitA

  • Imaginació i realisme[Ofensiu]
    ciosauri | 12-01-2007 | Valoració: 10

    Trobo molt encertada la combinació entre la fèrtil imaginació del protagonista i el seu detallisme en els objectes i situacions quotidianes. Un relat divertit, i que a més acaba sense sang i fetge! I això en aquest tema té mèrit!

  • Hola Xavier[Ofensiu]
    brumari | 07-01-2007

    Efectivament, tant el teu personatge com el meu són fabuladors nats (escriptors en estat latent).

    Per a mi, el més interessat del teu conte és que el problema central del personatge no radica en la possible infidelitat de la dona, ni en la complexió física del "maromo". No. El seu gran problema no és altre que el ram de flors. De quina manera un detall banal pot ensenyorir-se de qualsevol situació i, fins i tot, de la nostra llibertat.

    Molt divertit "Estimada Marta" i el seu cornut vocacional. Una pregunta: en aquest títol, hi hem de veure alguna voluntat transgressora?

    Una abraçada

    Joan

  • És això el que s'acostuma a dir...[Ofensiu]
    rnbonet | 03-01-2007

    ... del lluç que es mossega la cua?
    O és, simplement, una història massa quotidiana?
    PS. T'adjunte un "pensament" que t'he fotut al fòrum... per si no l'has llegit.
    Gràcies pel comentari a la "pesseta" -ni cèntim d'euro!- "teatral".
    Allò que dius del quadre 'voluntari' (3er?-caldrà pensar-s'ho. Parlaré amb el meu futur director d'escena, per concretar la 'potència' dels actors...i la 'presència' de les actrius.
    I per allò de les "excessives lectures", jo no en faria cas. Mai n'ho són, per massa. Llegir qualsevol cosa sempre ajuda. A ser més lliure, per exemple. A ser més comprensiu; més condescendient... Mon pare, autodidacta convençut, sempre em posava alerta enfront els lectors "de pocs llibres". I jo sempre m'he defès d'aquellls que sols n'han llegit un: són fanàtics!

  • Quina macropel·lícula que s'ha muntat l'home!!![Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 03-01-2007 | Valoració: 10

    Realment, mereix un òscar! I quin detallisme ornamental de mots, per part teva: "... i quan marxo sembla que m'avii, "que et vagi bé..." / "... i ell amb la polla enravenada...". En alguns moments sembla, fins i tot, una mica forçat, provenint d'algú normal i corrent que únicament elucubra sobre una, si m'ho permets, "benigna" gelosia. Les reaccions que rumia, fins i tot, són força suaus o raonables, afortunadament. Potser perquè sap, en el fons, que és estúpida i mancada de fonament, aquella gelosia que sent. Potser perquè les coses canvien de la teoria a la pràctica. En qualsevol cas, tan de bo totes les reaccions a situacions d'aquest tipus partíssin d'aquesta sang freda. Hi guanyaríem tots.

    D'altra banda, insisteixo en el que he dit de bon començament: quina macropel·lícula es munta per acabar arribant al "deixem-ho estar" inicial!
    Una "ruta de boomerang" molt humana, això sí!

    Salut, company, i molta sort, no només en el projecte de La Quàdriga sinó per tots els altres projectes literaris (i participa en concursos, home!) del 2007!!!

    Fins la propera!!!!

    Vicenç

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de Bruixot

Bruixot

102 Relats

723 Comentaris

211926 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig neixer a la Vila de Sants, fa bastants anys. Treballo de professor, però no de literatura ni llengua ni res similar.

He publicat algunes poesies en llibres col·lectius, i alguns contes en reculls. També he participat en recitals col·lectius.

Podeu veure el meu blog sobre relatsencatalà i altres coses a

bruixot.blogspot.com

AGRAEIXO COMENTARIS I CRÍTIQUES SINCERES. TAMBÉ AFALACS. SI EM VOLEU DIR QUE NO US HA AGRADAT TAMBÉ. O QUALSEVOL COSA QUE US HAGI PROVOCAT EL MEU RELAT.