Som bosc

Un relat de: Bruixot



....la superfície forestal durant el període 1993-2005 ha augmentat a Catalunya més d'un 5%... MCSC-3, CREAF



El primer indici, potser el més important, no el vares voler entendre. Era una fotografia, en blanc i negre, dels anys 60; s'hi veia el teu pare, joveníssim, dret, al costat del mas, i, de fons, el roure, el bosc, i la serra cantelluda del Rocacorba. El roure, era, si fa no fa, idèntic a com està ara, però hi havia una diferència essencial: es trobava a uns 50 metres del mas. O això semblava de la fotografia. I en això et vas escudar: una il·lusió òptica, un miratge de la perspectiva, et deies, mentre contemplaves el roure, ara, a tocar de la casa.

Unes setmanes més tard, el segon indici, et va deixar més sorprès: la corda del estenedor que just havies decidit de lligar a una branca del roure, te la trobaves trencada cada matí. Començava la tardor, ja no podies estendre a fora, així que ho vares deixar.

L'últim indici va ser el dia abans: a mitja tarda, et vas quedar sense línia telefònica ni electricitat. Al sortir vas veure que una branca del roure estava just on hi havia els cables, i aquests jeien a la seva ombra, com serps ferides de mort. Es feia fosc aviat, així que vas entrar a casa, i al cap de poc dormies, sense res a fer. Vas dormir un son profund, reparador.

Al despertar, ja estava fet. Vas intentar sortir de casa, però alguna cosa no et deixava obrir la porta. Per una finestra, de biaix, vares veure el roure just al mig de la portalada. Les finestres, enreixades de fa poc per evitar l'entrada dels lladres, ara t'impedien la sortida. Després d'estar unes hores pensant que fer, vas arribar a la conclusió que el roure passaria de llarg, i podries sortir. I vares anar a dormir, intranquil, i esperançat.

Avui ens hem despertat: els micelis dels meus fongs et recobreixen la pell, i els teus pèls s'han unit a la xarxa de les meves arrels, i ja som u. Som bosc.

Comentaris

  • Gran bruixot[Ofensiu]
    umpah | 11-02-2011

    Eii bruixot, quan temps que no et llegia !!
    Quin bon relat , una història de por al estil lovecraft però sense monstres.
    M'agradat molt.

    Una abraçada.
    Manel

  • Recordatori[Ofensiu]


    Benvolgut/ada relataire:

    Des de l’Associació de Relataires en Català (ARC) volem recordar-te que està en marxa el Concurs ARC de Narrativa Breu 2010 “Barcelona, t’estimo”.

    Et convidem a consultar les bases d’aquesta convocatòria actualitzada (les trobaràs a la pàgina d’inici d’RC) i a participar-hi de nou amb el teu relat (només cal que s’adeqüi a l’extensió prefixada i que pertanyis a l’Associació).

    Gràcies a l’avançada,

    ARC

  • El comentari del jutge[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 02-12-2010

    Un conte fantàstic amb tots els ets i els uts que el fa ser un relat rodó. Un conte, sí, que en el seu desenvolupament ens va conduint a l’inici del relat, el seu títol, som bosc... el relat del repte que més li escau a la música de “relk”, has vist el vídeo que vaig penjar, no? Doncs si els busques al youtube, veuràs que valen la pena. Un relat mesurat i ben trenat, gairebé un poema gens poètic, però farcit de poesia... no sé si m’explico. Una fantasia que ens hauria de fer una certa paüra, angoixa, però que ens fa pensar, i això a mi em sembla magnífic, fer pensar és bo, diria jo.
    Hi ha algunes errades ortogràfiques que demanen una correcció més acurada ( “al sortir” – “al despertar”, jo diria que hauria de ser “en sortir” – “en despertar”,) però no ho sé del cert, per això estan les nostres companyes correctores, que hi entenen més. Hi ha altres petits detalls, que com deia abans, sols cal fer una petita revisió correctora.
    Un conte fantàstic que compleix amb les expectatives del repte.

    Una abraçada Xavier.

    Ferran

  • Una idea per treure's el barret[Ofensiu]
    Frèdia | 02-12-2010

    Quan el vaig llegir al repte, el vaig trobar un relat inquietant i esplèndid, d'aquells que no els sobra ni els falta res; em va semblar una bona idea, molt ben desenvolupada. Això només passa de tant en tant i no val a esforçar-s'hi, ha de sortir natural. Et felicito novament.
    Una abraçada,
    Fredia

l´Autor

Foto de perfil de Bruixot

Bruixot

102 Relats

723 Comentaris

211764 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig neixer a la Vila de Sants, fa bastants anys. Treballo de professor, però no de literatura ni llengua ni res similar.

He publicat algunes poesies en llibres col·lectius, i alguns contes en reculls. També he participat en recitals col·lectius.

Podeu veure el meu blog sobre relatsencatalà i altres coses a

bruixot.blogspot.com

AGRAEIXO COMENTARIS I CRÍTIQUES SINCERES. TAMBÉ AFALACS. SI EM VOLEU DIR QUE NO US HA AGRADAT TAMBÉ. O QUALSEVOL COSA QUE US HAGI PROVOCAT EL MEU RELAT.