Destinació comuna

Un relat de: Llorenç Garcia
Els viatges en què passatgers desconeguts amb destinació comuna comparteixen cotxe solen ser apassionants. Es tracta d'un esdeveniment que sol concitar persones de la més diversa procedència i engega converses on es contrasten punts de vista enriquidors. Però en aquell excepcional capvespre que s'esvania, les diferències originaren una maror que enfosquí encara més el diumenge. En aquell vehicle que partia de València cap a Barcelona es congregaren quatre persones de religió diferent. Cadascuna s'aferrissà a destripar versicles del seu dogma de fe fins acabar tenyint de vermell la grisalla del diumenge:

Mahoma és el legítim missatger diví.
Què dius? Jesucrist és l'autèntic profeta...
Ingenus! Els jueus som el poble elegit...
Que encara no us heu assabentat que l'autèntica veritat és l'absència de desig?
Calla, impura! Com a dona hauries d'anar coberta amb un vel.
Borinot! Tu ja veuràs com a Gaza no veuràs mai cap dona amb el vel!
Anireu a l'infern per blasfemar.
Com continuem així acabarem reencarnant-nos en vaca...

Soflames religioses s'amuntegaven entre quatre portelles atacant-se sense pietat en aquella guerra santa improvisada. Ningú no pensaria que poguessen aplegar ni a Castelló amb aquell ambient tan enardit, però inesperadament tots arribaren a un inesperat punt d'entesa. Un camió amb un conductor kamikaze de qui es desconeixia la religió s'abraonà sobre ells en direcció contrària. Mil·lèsimes abans de la col·lisió, mentre els fars els enlluernava el rostre, tots quatre reberen simultàniament la iluminació divina que a tot ser humà l'iguala un mateix destí final.

Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Destí[Ofensiu]
    Naiade | 24-11-2016 | Valoració: 10

    Molt bon relat Llorenç, ben narrat, ben construït i un tema molt interesant.
    Sort
    Una abraçada

  • Fa temps...[Ofensiu]
    Montseblanc | 24-11-2016 | Valoració: 9

    ...que espero aquesta il·luminació divina simultània. Tots a l'hora. I que la bola que dona voltes respiri tranquil.la...

  • Intrigant[Ofensiu]
    jomagi | 24-11-2016 | Valoració: 10

    Anem de cara a un estat de guerra determinant. Farem història si és que hi som a temps !
    Molt bo!
    Et seguiré. Una abraçada.

  • Brutal[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 22-11-2016 | Valoració: 10

    un relat magnific

  • no té nom la cosa[Ofensiu]
    Endevina'm | 21-11-2016

    pura venjança la teva, com hauràs gaudit escrivint el relat sabent-ne el final! I la veritat és aquesta, al final del camí, tots ens posem al mateix nivell, i tanta teoria absurda farcida de misteris sobrenaturals que no són ni humans, ens acaben fent germans de debò, en aquest cas, en la manera de morir.

    Bon relat, ben conduit i ben portat al final.

    Ferran

  • Brutal![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-11-2016 | Valoració: 10

    Un final brutal on semblava que llegia un relat acudit com aquell d'un alemany, un francès, un rus i un espanyol que... Però tens tanta raó en això de que tots acabarem igual algun dia o altre! Molta sort i una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

86 Relats

312 Comentaris

107718 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog