culpa meva? ... no la vull pas

Un relat de: llumdenit

Ja sé que la culpa no va ser només teva.
Quan clavaves ganivets a la porta del lavabo perque jo m'havia tancat a dins, la culpa era meva. Qui em manava tancar-me allà?
Quan et donava els diners del menjar perque tinguessis heroïna, ho feia per no haver de viure el teu "mono", culpa meva. Veus? en això et dono la raó.
Quan vas tallar amb una destral aquell roser de la casa de lloguer, un roser que tenia més anys que tu, em vas dir que la culpa era meva. Els dos ens vam quedar sense les seves roses, però el morat de la cadera pel cop amb el mànec de la destral, va ser ben meu uns quants dies.
Quan una casa acollidora es va convertir en un infern asfixiant, culpa meva.
Quan et vaig trobar amb la corda lligada al coll, a punt de saltar, i amb el teu pare et vam agafar les cames i t'ho vam impedir, culpa meva. Tens raó, no em sap greu això.
Quan em vas agafar pel coll i em vas aixecar un pam del terra mentre amb els ulls de boig em cridaves que tot era culpa meva..... em vas deixar anar.
Saps què? m'hi nego, ja no ho puc acceptar.
Només tenia la culpa d'una cosa, et vaig estimar de veritat. I l'amor em va tornar idiota.
Sempre vaig pensar que eres com dues persones en una. A la primera, l'estimava molt. A la segona la odiava per com ens feia viure. Pensava que podria més que ella, però vaig perdre. Està enganxada a tu com una teranyina.
Jo no tenia la culpa de la teva bogeria. Ara sé que no.
Quantes dones es senten culpables com jo sense ser-ho?
Es pot sortir de l'infern, hi ha llum a fora, només cal obrir una finestreta.
Acabarem sortint per la porta i que la escalfor del sol no ens deixi més.

Comentaris

  • Un bon retrat[Ofensiu]
    brideshead | 16-10-2006

    de l'infern que suposa estar manillat en el món de les drogues, sigui heroïna o qualsevol altra, i com de fàcil és fer patir i fer sentir malament a les persones que t'estimen i que et volen ajudar, però que tu et negues en rodò a acceptar.

    "...Només tenia la culpa d'una cosa, et vaig estimar de veritat. I l'amor em va tornar idiota"... no crec que sigui així, sinó que l'amor per una persona que veus ferida de mort i que estàs veient que no se'n sortirà, et fa fer l'impossible per ella, donar-li tot a canvi de recuperar la llibertat de poder triar.

    Crec que és un bon petit relat. Escrit molt acuradament i amb molta força emocional. Potser el que m'ha sorprès una mica és aquesta frase final ..."Acabarem sortint per la porta i que la escalfor del sol no ens deixi més.

    M'ha semblat un final sobtat, i una mica tòpic, com un cliché contrastat amb el sentiment profund que fins aleshores ens has anat explicant.

    També he fet una ullada al teu altre relat i t'haig de dir que també m'ha agradat força. Et dono la benvinguda a Relats, crec que, pel que t'he llegit, pots sorprendre'ns amb coses molt interessants.

    Una abraçada. Ja veuràs quina gent més maca que córre per aquí!

    I dir-te també que m'ha agradat el breu apunt de la teva biografia. Senzill, original i un pèl enigmàtic...

    Fins la propera!

  • Un bon relat...[Ofensiu]
    Arbequina | 16-10-2006

    cru, com la realitat; conscienciador, com fa falta. A més (jo no en sé gaire d'això que parles), crec que descrius molt bé, amb quatre pinzellades, els detalls més rellevants de la desgràcia que narres i el perquè d'aquest drama.

    Una abraçada.

    Arbequina.

l´Autor

Foto de perfil de llumdenit

llumdenit

33 Relats

60 Comentaris

36271 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Estic aqui des de fa uns quants anys, però no n'era conscient. Un amic em va donar la mà i em va ensenyar el camí, i ara si que si, per fi.
Em posaran falta per arribar més de quaranta anys tard? No crec, perque he trobat la llum de nit.
Has sentit mai un calfred al clatell mirant la lluna una nit qualsevol? soc jo, que et parlo a la orella, em sents? ei, només et vull dir hola, no t'espantis.
Benvingut al club de la màgia de la lluna, la llum de nit.
Respira...

si em voleu dir alguna cosa: titindia@hotmail.com