Pedres de Barcelona

Un relat de: llumdenit

Com canvien les coses... abans, Barcelona m'ofegava, m'hi perdia, m'ignorava. Mai hi anava en cotxe, era incapaç de trobar sentit a tants carrers.
Potser Girona, la meva ciutat, té carrers més embolicats, però ja se sap, més val boig conegut, diuen. Les pedres de Girona em parlaven, el carrer de la Força, Ballesteries, Mercaders... estar allà em feia sentir com a casa i això no ho havia sentit enlloc més.
Fins fa poc, que vaig agafar el cotxe i em vaig atrevir a circular per barna, això sí, havent estudiat bé la ruta abans amb la guia urbana.
Primer em va enganxar el moviment de gent, persones de tot arreu i tots els estils coneguts i per conèixer encara. M'atreia anar al Portal de l'Angel un dissabte a la tarda, envoltada per tothom i sola alhora.
Quan hi anava de nits, les llums de la ciutat em picaven l'ullet. Són diferents de les de Girona, potser perquè darrera de cada llum hi ha molts més portals, més carrers, més vides desconegudes, històries per descobrir.
Barcelona és música. Música house, dance, rock, blues, chill out... tan sols dir el nom d'aquesta ciutat m'eixampla el cor amb diferents sons.
La part vella, la zona entre la catedral i la plaça Sant Jaume... em fa dubtar de la meva devoció per Girona. Perquè una la porto a la sang, és la meva terra, però l'altre s'ha anat ficant dins meu fins atrapar-me del tot.
Cinquanta cares de Barcelona i totes m'agraden, cinquanta carrerons estrets, pedra sobre pedra. Pedres que parlen el català de segles passats. Quanta gent les haurà tocat per escoltar el que tinguin a dir? les hauran sentit com jo?
Per si tot el seu encant no fos suficient, baixant, arribes a un mar que té una flaira diferent del que jo conec, encara que sigui el mateix.
No hi ha un sol racó que no vulgui mirar, ni uns ulls als que no somrigui si estic allà.
Quan hi arribo, em sento a casa. Per cert, ara tinc dues cases, una per naixement i l'altre per devoció. No sabria quina triar, però no les canviaria per res del món.
Pedres de Barcelona... quantes coses teniu encara per fer-me sentir.

llumdenit

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de llumdenit

llumdenit

33 Relats

60 Comentaris

36151 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Estic aqui des de fa uns quants anys, però no n'era conscient. Un amic em va donar la mà i em va ensenyar el camí, i ara si que si, per fi.
Em posaran falta per arribar més de quaranta anys tard? No crec, perque he trobat la llum de nit.
Has sentit mai un calfred al clatell mirant la lluna una nit qualsevol? soc jo, que et parlo a la orella, em sents? ei, només et vull dir hola, no t'espantis.
Benvingut al club de la màgia de la lluna, la llum de nit.
Respira...

si em voleu dir alguna cosa: titindia@hotmail.com