Detall intervenció

Debat obert sobre el NANOREPTE

Intervenció de: iong txon | 24-05-2014

Ja fa setmanes que patim una crisi clara de participació en alguns dels "reptes" que s'organitzen en aquest fòrum. Pel que fa al Nanorepte, aprofitant que m'ha tocat organitzar-lo, m'agradaria proposar una aturada per fer una o més jornades de reflexió sobre la possible continuïtat, modificació o interrupció d'aquest repte.

Us proposo que cadascú que s'hi senti involucrat hi digui la seva. En particular, m'agradaria que a més poguéssiu triar alguna de les següents alternatives o bé afegir-ne alguna de nova:

01. Enterrem el nanorepte 001-747. Donem aquesta etapa per tancada indefinidament

02. Posem el nano a dormir: Congelem-lo durant un nombre determinat de setmanes/mesos passats els quals ho tornem a provar

03. Modifiquem les bases. Exemple: No espantem el personal. Que organitzi cada nova edició un voluntari entre els participants de l'anterior.

04. Continuem igual. Qui guanyi el concurs que s'escarrassi per animar la participació.

05. …? Per exemple, una possible 5ª opció (de fet una variant de la primera) seria autoimposar-nos, via modificació de bases, unes condicions per suprimir/enterrar indefinidament el repte. Com podria ser: "Si durant (tres) edicions consecutives no s'assoleix el mínim de (3) nanoreptes a concurs, es podrà deixar de convocar el nanorepte indefinidament."
En aquest cas caldria posar-nos d'acord sobre el nombre d'edicions i de nanos mínims. Personalment aquesta opció em sembla d'una "tecnocràcia" excessiva, ja que no tenim cap obligació de mantenir viu un concurs si a l'hora de la veritat no li ve de gust (pràcticament) a ningú participar-hi.


Respostes

  • Una altra opció (proposada per en Joan)
    iong txon | 24/05/2014 a les 16:40
    3. Modifiquem les bases Organitzar votacions per escollir el nou tema de cada edició, a partir d'una llista de temes proposats entre tots.

  • RE: Debat obert sobre el NANOREPTE
    Anaïs | 24/05/2014 a les 18:21
    Hola!
    Ostres, fa peneta, però el nano ja fa dies que està moribund, i no pel sistema en sí del nanorepte, sinó perquè ha deixat de ser interessant per la majoria dels que hi participaven. Canviar les bases, o fer un llistat amb possibles temes no té sentit si no hi ha gent per a participar-hi.
    Jo el deixaria aturat, acomiadar-lo indefinidament no, perquè el perfil Nanoreptes i el perfil Nanoreptes 2.0 estan per aquí la web, i els editors han estat encantadors i han posat algun dels reculls en les recomanacions, cosa que fa que de tant en tant tornin a sortir en primera plana. No tenim dret a dir que no es farà mai més, segons el meu punt de vista, perquè no se sap mai, però jo el deixaria reposar.
    Pot ser que algun dia, un grup nou de persones pregunti aquí al fòrum que era això dels nanos, i algú de nosaltres li expliqui. O pot ser que es comenci a fer en alguna de les plataformes més noves que hi ha avui en dia. O potser és queda així.
    Pel que fa a Nanoreptes 2.0, jo el vaig crear amb la idea de que si jo deixava de poder penjar els relats amb els resums, pararia amb mi, que no donaria les contrasenyes a ningú, sobretot perquè quan el vaig crear (i ara també) tenia present el company o companya que va aprofitar els perfils d’altres reptes per fer-me passar una mala estona. Aquestes contrasenyes seran amb mi i no les donaré, ara bé, cap problema per guiar a qui vulgui crear un “Nanoreptes 3.0”, per exemple.
    Bé, un somriure,
    Annaïs
    • RE: RE: Debat obert sobre el NANOREPTE
      iong txon | 24/05/2014 a les 23:53
      Hola Anaïs. Trobo que fas una anàlisi molt realista de la situació. I si, jo també opino que fer canvis en les bases del concurs no canviaria les coses si no recuperem la nostra afecció a participar més sovint o bé augmenta el nombre de persones que ho facin de tant en tant. Només dir que interrompre'l indefinidament no vol dir clausurar-lo definitivament. No ho podem fer. Com bé dius, qui sap el que pot passar en un futur?
      Sobre la teva tasca com a Nanoreptes 2.0 ha estat una feina de formiga encomiable. Segurament hi haurà temps per continuar-la o completar-la si algú s'anima
  • RE: Debat obert sobre el NANOREPTE
    ondina | 24/05/2014 a les 19:28
    Hola, companys,

    Crec que és una llàstima que un repte que ha tingut tants "addeptes", i que tantes bones estones ens ha fet passar, hagi de desaparèixer; m'agradaria que, entre tots, provéssim de donar-li una forta injecció de vitamines (aportacions) perquè pogués tenir la possibilitat de reeixir.

    Podríem, per exemple, portar a terme l'opció 05 que ens proposes, benvolgut Iong Txon, però amb dues variants:

    a) Perquè el Nanorepte pogués tenir continuïtat, hauria d'aconseguir, durant les tres primeres convocatòries, un mínim de CINC aportacions (Crec que tres nanos per repte no és suficient)

    b) Tornaria a establir la normativa de donar, tan sols, 24 hores de termini. Ja sé que en un principi això pot semblar una paradoxa, si tenim en compte el que costa aconseguir participació, però recordo l'agilitat que havia tingut el Nanorepte en un principi, i l'enyoro.Penso que aquesta agilitat el diferenciava dels altres reptes i que era el principal atractiu que tenia; saber que aviat podries saber el resultat final i que coneixeries un nou tema, era un al·licient afegit.

    Una abraçada a tots,

    Ondina
    • RE: RE: Debat obert sobre el NANOREPTE
      iong txon | 25/05/2014 a les 00:04
      Bona nit ondina. És cert que hi va haver un temps que el nano tenia adeptes i fins i tot addictes. Però avui per avui, la situació és molt diferent. Tot es podria provar si hi hagués un clamor en aquest sentit, que de fet seria un senyal que la gent estem disposats a prendre responsabilitat de participar amb més assiduïtat. Ja veurem. En tot cas et dic com acabo de dir a dalt a l'Anaïs, que una eventual interrupció del concurs no es pot dir mai si serà o no una desaparició definitiva. Això ningú no ho sap, depèn de com vagin les coses.
  • RE: Debat obert sobre el NANOREPTE
    Galzeran (homefosc) | 25/05/2014 a les 19:49
    La meva humil opinió és que si no hi participa gent, tampoc hi haurà qui el vulgui continuar.

    Les noves plataformes de comunicació han fet del fòrum una eina secundaria. Hi ha maneres de fer literatura i hi ha maneres de fer reptes que siguin atractius i de fàcil participació.

    L'altre dia algú ho deia aquí en el fòrum, feu servir les noves plataformes per ampliar la participació. No sempre resultarà, però segur que hi haurà gent que s'apuntarà, però sincerament, oblideu la carrincloneria d'algun temes i feu reptes que captin l'atenció de la majoria. Dic això en veure les últimes aportacions causades per un mal entès que ara he anat seguint, tot un dietari del desastre que tampoc ha dut més participants, malgrat la gent que ens hem posat a opinar.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.