Viva Zapata!!! (3ª part)

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Un bon dia al matí al mes de març de l'any 1912 carregats de maletes glasilles plomes i barrets s'embarcaven la Macieta el Manolo i la Maria anaven mol animats pesant que content es posaria en Genis quan els veure quina sorpresa tindrien mentre pujaven al vaixell mirant al seu voltant pensaven que amb lo bonic que eren quina i la gent que ben vestida. Semblava que tots fossin gent aristocràtica és clar que tot no va ser bo el temporal que varen passar no va ser gens bo .
Tot havia anar anat be però al arribar van sentir un cop de guerra VIVA ZAPATA !!!! però que passar gent que corria i trets que es disparaven i tothom cridava VIVA ZAPATA VIVA ZAPATA.!!!!!

Amb tot això van haver de baixar del vaixell no sabien on posar l'equipatge els donaven empentes la Maria i la Macieta van caure per terra i un altre vegada VIVA ZAPATA, VIVA ZAPATA!!!.

Van tenir l'acudit de anar a una botiga a desar l'equipatge per tornar a anar a buscar-lo més tard amb empentats i rodolons van arribar a casa d'en Genis.
- però on aneu desgraciats precisament avui que s'ha declarat la guerra d'en ZAPATA .
em quedo mort va dir en Genis.

Be es van quedar a treballar a l'hotel Sevilla, fent feines . van escriure que ho havien fet malament un altre vegada. El que son els destins de les persones.
Amb els anys van deixar d'escriure tenien notícies de l'oncle Genis.


Aquesta és l'historia com moltes altres de la gent que en seu temps es va embarcar cap a móns desconeguts els hi deien "Indianos".

Moltes d'aquestes histories estan explicades en les havaneres quan el meu avi se'n va anar a Cuba a bord del Català el millor vaixell de guerra de la flota d'ultramar...........

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313776 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com