“Vacilar”

Un relat de: T. Cargol
És llàstima que no tinguem aquest verb castellà per descriure quan algú ens “vacil•la”. Avui a la parada del metro, quan encara no m’havia despertat, he sentit una veu que baixava del cel i que em “vacil•lava” : “per la seva seguretat - deia – aquesta estació està dotada de càmeres de videovigilància” i per si no l’havíem entès ho repetia en castellà.
Ja m’he vist amb la meva filmació pujant al vagó en la data d’avui, guardada! : en una carpeta virtual al meu nom en un ordinador a una oficina convencional de l’administració del país capdavanter. No sé si ara estic fent apologia dels apologistes de l’apologia dels contraris a l'estat democràtic, és a dir(!), del te..isme (les dues lletres iguales que manquen les he tret per a que resulti més difícil al programari dels robots, d’identificar paraules clau amb les quals es detecten als “afore mentioned” “apologistes”)
Per cert, em sembla que han detingut uns quanta barbuts pel que abans, en l’època (inexistent semànticament) de l’antecessor de josemariansar, es deia “propaganda ilegal”. També hi havia el crim d”asociación ilícita”. I entre altres, el conegut sogre del ministre actual de collonsjustícia!, Ruiz Chulapón, reblava el clau signant que a un tal P. Antich li posessin una corbata de ferro i li estrenyessin ben fort, ben fort, fins que se li trenques el coll i es quedes desmanegat i fins i tot cagat, el pobre (i no prossegueixo perquè té familars vius, que jo els he vist a la Plaça de Sant Jaume en una reunió de quatre arreplegats sota la pluja)
Tornant al vacil•le, és llàstima que no tinguem una paraula adient i que ningú no sàpiga inventar-se-la ara mateix,...Però, tinc esperança que ens deixin de vacil·lar! En la frase goebeliana - que he tornar a sentir quan enfilava les escales cap a la sortida del metro – es diu “per la seva” seguretat". Crec tenir motius per pensar quer hi ha un talp infiltrat al metro: algú que, passat el temps, es xivarà - com aquest bons nois americans que donen tant exemple i l'australià, pobre, tancat en vida a una ambaixada – i ens dirà que ell ho va redactar així perquè entenguéssim que per “seva” es referia al 0,1%, que a Catalunya són concretament 7.000 persones. O sigui per la seguretat dels 7.000 ens vigilarien, comprarien tancs d’aigua i pilotes per esclafar ulls a qui gosi dir alguna cosa a prop del parlament -que és on més actuen els homes de palla dels 7.000 -, com uns erdoganys qualssevol.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer