Una tarda de dilluns qualsevol.​..

Un relat de: Susanna Medina
Et tinc al meu davant. Et miro, em mires, i m’abraces. Amb les mans, gesticules animosament, mentre m’expliques que marxes d’excursió a l’endemà, que l’Almaz no juga amb l’Aroa i que l’Oriol està malalt. I els teus ulls, ben recolzats sobre els meus, expliquen més enllà dels mots que no dius. Continues parlant, amb la teva llengua a mig fer i paraules amb poca forma. I de cop calles. I em mires. I jo et miro... i m’abraces. Tan increïble és la sensació, que gairebé ploro. Perquè tu, em mires i m’abraces. Perquè ets tan meva, que el temps hauria d’aturar-se just en aquest instant. I recordo llavors, perquè vaig voler ser mare... I el món que ens envolta ha quedat reduït a tu i a mi. Perquè et tinc ben agafada i sento la teva galta fregant la meva.


I vas darrere meu. Puc sentir-te les passes mentre em moc per la casa amb presses, preparant sopars i feines per demà. Però em giro i et sorprenc. T’agafo en l’aire i esclates a riure dient qualsevol frase que ens has sentit dir... i que pronunciada per tu, es torna absurda i graciosa. I rius tant, i ets tan feliç, que tot sembla il·luminar-se, que tot pren un altre color. I penso si podries allunyar el mal només amb el teu somriure, que ho avarca tot, que ho inunda, que omple les quatre parets d’una felicitat que només transmets tu . Perquè tu rius, perquè tu m’abraces. Perquè tu em mires, i m’abraces.


Em dius que tens son; que el pipi no surt. Em dius bona nit, i et veig desaparèixer tan segura sobre les teves passes, que puc imaginar-te dins del teu petit món, espantant monstres i personatges de conte. Segurament, dormiràs tota la nit... I mentre en silenci, començaré a apagar els llums, sentiré com em dius una nit més: “La porta noooo”

Comentaris

  • I després es troba tant a faltar....[Ofensiu]
    Mena Guiga | 08-03-2012 | Valoració: 10

    Jo, de fills, en tinc tres.
    És clar que un amb 20, un amb 19 i el petit amb 8 m'han aportat molts moments, molts records, molta creativitat, molta tendresa. I moltes pors. I, a vegades, també, enfadar-me.

    Estic escurant el més petit. Allargant la seva innocència i tot el que pot commoure. Perquè encara escolta els peluixos si faig que parlin i que els faci un petó. Sense exagerar, que està a tercer de primària i els que volen créixer ràpid ja tenen nòvios i nòvies. No és el cas d'en Blai, nineta dels meus ulls, que ara comença a crear els mecanismes de defensa que el caracteritzaran tota la vida. I ara jo ja ho sé això. En aquest sentit té una mare més evolucionada que no van tenir els seus germans. Perquè el temps ens canvia, ens dóna experiència, ens afegeix i ens treu Ens suavitza o no, i segons per a què.
    Bé, prou rotllo. Bona nit. El meu també vol la porta oberta.

  • Molt maternal!!!![Ofensiu]
    ESTER ESCAMILLA | 07-03-2012 | Valoració: 8

    Sussana,m'ha agradat molt veure escrit amb paraules dolces, el que sento cada dia pels meus petits. :)

  • és realment així susanna...[Ofensiu]
    joandemataro | 06-03-2012 | Valoració: 10

    els menuts ens fan sentir coses grans, difícils d'explicar a vegades, i ens fan recordar que la vida té també coses meravelloses

    m'ha encantat llegir -ho

    una abraçada maresmenca
    joan

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Susanna Medina

Susanna Medina

17 Relats

24 Comentaris

17329 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Què dir sobre mi?? Que em sento feliç, que tinc un bon matalàs en forma de persones meravelloses, que soc mare, que vaig fer un salt del que no me’n penedeixo, que de vegades ploro, que de vegades ric, que m’encanta cantar i la música...

Que tinc un grapat de coses per explicar i que m’encanta captar els moments en forma de paraules. Que he descobert que la vida pot ser un malson però que depèn de nosaltres canviar-la. Que m’agrada que el sol em toqui la cara; que soc romàntica, que m’encanta un bon sopar acompanyat d'espelmes i una bona conversa. Que el vi m'agrada en copes petites, i l'aroma a canyella em recorda a la infantesa.

Que puc donar però també m'agrada rebre. Que la pluja picant a la finestra produeix una melodia fantàstica i que aquí estic de nou, disposada a continuar posant paraules a tot allò que m'envolta.