Un relat curt per explicar unes poque coses d'un vell

Un relat de: meral

El veig de bon matí al portal del bloc de pisos on viu, el veig encenent un pur nou per estrenar i entenc, que per a ell comença el dia d'anar amunt i avall. En aquesta hora és com un far en la ciutat.

Eren les festes d'hivern, la quitxalla es divertia en el Parc de Nadal mentre la radio o transmetia en directe i el meu marit el va portar casa. Aquella nit devia d'haver dormit feliç o perque entre el meu marit i ell van mig abundar una ampolla re raky recent portada de Turquia i aquell dia el vell va deixar la seva historia escrita en uns fulls de paper.
Jo el veig cada dia, amb el seus vuitanta i tants anys endreçant escombraries: Remena els contenidors generals per destriar les escombraries, el cartró, el vidre, la part orgànica… per col·locar cada tipus de brossa en el seu contenidor corresponent.

Ho fa cada dia. És la seva manera de contribuir a favor de la ciutat.

A la seva dona (ella poder encara no té els vuitanta) també la vev amb les deixalles. Ella va al contenidor del Caprabo, ella va amb la bossa de la compra i destria quelcom per menjar. No dona per tant la pensió de Guàrdia Civil retirat.

Aquell dia, als volts del Nadal ell ho va deixar escrit en uns fulls a casa meva amb una lletra impecable i sense cap falta d'ortografia, es veu que el raky l'inspirava: Tants anys de servei a la Guàrdia Civil a Puigcerdà a on es va casar, i tants altres a Tàrrega a on viu encara.

Diuen que havia sigut un Guàrdia Civil buscarraons, però ell diu que vetllava per la seguretat de la ciutat al temps que vetllava per la bona educació dels seus fills. Però els fills no venen mai a veure al pares. Viuen sols, tenen el pis pagat, però els fills qun hi van, o fan tan sols per demanar diners. Això va deixar escrit aquell dia que em va fer visita.

I jo el veig al matí, com un far en la ciutat, amb un cert aire d'arrogància, com qui diu: visc per que tinc la voluntat de viure.

El saludo amb un "bon dia" pel matí i si el veig al vespre, amb un "bona nit". No sé quina altre cosa puc fer per ell.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de meral

meral

97 Relats

151 Comentaris

104761 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
El meu nom oficial és Marta Capdevila Peydro, m’he posta Meral perquè em vaig casar a Turquia i la meva filla va néixer a Estambul i en llengua turca vol dir isard i s’assembla una mica a Marta. El meu fill va néixer a Guimerà, el meu poble estimat: « Qui perd els orígens perd la identitat ».
.
Escric relats a la revista Nova Tàrrega, tinc publcat un llibre de relats en paper de títol "Les dones dels anells" que ha tingut molt bona acullida. Ara fa temps que no entrava en aquesta web per problemes técnics, però prometo tornar-ho a fer. Tinc dos llibre acabats, un de poemes en català i una novel·la en castellà pendents de publicació en paper i un altre en periode d'escritura. Tinc un llibre publicat a la internet en castellà de títol "Tres meses en mas Montornés".
La foto del meu perfil és vella, ara estic més guapa.
Finalent he publicat el nou llibre en castellà "Nueve meses en Mas Montornés" en paper amb l'editorial Arial ediciones. Altresllibres tinc en concurs.