Un drapaire i un borratxo

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Antigament els Drapaires es dedicaven més al comerç de coses velles que els de draps i desferres. Paraven a la fira del Bellcaire els diumenge, i durant la setmana feien com una parada al carrer davant la seva botiga, els drapaires antics gairebé tots eren jueus i vivien al Call. Una vegada un drapaire tenia una amistat, gros com un home, que passava com un ase mort. Es tancava amb set tanques les tapes pesaven una cosa de no dir, puig que deien que per tal que el llibre no es cremés, si queia al foc, tenia les tapes de ferro.
Feia mesos i anys que tenia aquell llibràs pesat i gruixut que tan es veia i ningú li preguntava el preu. Un dia va passar un borratxo i li va comprar. En arribar a casa seva, la seva muller li va demanar la setmanada que sacava de gastar per veure i ell per tota resposta li tirà el llibre pel cap. Al caure el llibràs per terra es va desballestar i de dintre de la pell de les cobertes en van saltar una pila de d'unces d'or que hi havia amagat el canonge amo del llibre. El borratxo va restar riquíssim, la gent que solia anar a la parada del drapaire i que tantes vegades havia vist el missal, quan van saber el cas, tots s'estiraven els cabells.

Comentaris

  • Boniques aquestes històries[Ofensiu]
    Frida/Núria | 15-04-2007 | Valoració: 9

    de segur són contes antics...
    Et vaig llegint.

  • POBRE[Ofensiu]
    IRINA | 15-03-2007 | Valoració: 8

    LA POBRE DONA DEL DRAPAIRE TAMBE HA ESTAT UNA DONA MAL TRACTADA O SI NO PREGUNTEU-LI QUE VA SENTIR AL CAP AL REBRE EL COP DEL LLIBRE... POTSER UNA PART DELS DINERS ELS VA PODER EMPRAR PER FER-SE UNA BONA CURA AL METGE DE "PAGO"

  • AVARICIA[Ofensiu]
    IRINA | 14-03-2007 | Valoració: 8

    SEMPRE VOLEM EL QUE NO TENIM I ENVEGEM LES COSES DELS ALTRES, MOLTRES VEGADES NO FARIEM EL QUE FEM O SI QUE HO FARIEM SI SABESSIM EL SEU FINAL. LA MES BENEFICIADA LA DONA DEL DRAPAIRE, ENCARA QUE POTSER ES VA HABER DE GASTAR UNA PART DE LA SORPRESA PER CURAR-SE EL "NYAP" DEL CAP.

Valoració mitja: 8.33

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314281 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com