TVE I LA INCONTINÈNCIA URINÀRIA

Un relat de: aurora marco arbonés

TVE I LA INCONTINÈNCIA URINÀRIA

Sempre ens hem estat queixant ( al menys a casa meva) de que les programacions de televisió tenen un excés d'anuncis i que és impossible veure una pel·lícula per la nit sense que te'n vagis a dormir a les tantes. I tenim raó. Els programadors, que són molt cucos, al començament et passen quatre anuncis variats i quan et tenen ben enganxat en el suspens i l'intringulis de la pel·li, van i te'n foten vint minuts. Ara, el que més ràbia fa és que quan queden exactament dos minuts per acabar, et fan empassar la tanda més llarga, perquè saben que no podràs anar-te'n a dormir sense saber si la noia deixa definitivament el noi, si la sogra accepta per fi la xicota del seu fill o si el poli bo y guapo, a qui han pegat un tret uns tios molt dolents, acampa o la dinya. Els programadors abusen de la curiositat del públic i els anunciants saben el que es fan quan lloguen els espais més sucosos.
Però vet aquí que, des del començament de l'any 2010, oh sorpresa! TVE ha eliminat els anuncis i ara es pot veure tota la programació sense interrupcions. "Què xulo", us direu i nosaltres també ens ho pensàvem el primer dia, fins que ens em vam adonar que hi havia alguna cosa que grinyolava en tot aquest afer. L'assumpte que xerrica és que, després de veure dues pel·lícules seguides el dia d'Any Nou (dia establert per a fer el gos escarxofat al sofà), te n'adones que TVE no et deixa respirar ni un minut. Que la roba que tenies a la rentadora ja està neta, molt bé, i quan l'estens? Que fa hores que tens la gola seca degut a la ressaca de Cap d'Any, mot bé, i quan t'aixeques a buscar un vas d'aigua? I quan aprofites per a telefonar la cosina Paquita per a desitjar-li BON Any? I quan estires les cames que ja tens rampes de tanta immobilitat? I les plantes d'interior, acostumades a abeurar-se durant la pausa, quan es reguen?
Oh, això no ho havíem pensat a casa nostra. I ara ens n'adonen que al món no tot són flors i violes. Perquè esclar, hi ha un altre punt important que hem deixat de banda. I al bany? Quan anem al bany? Nosaltres teníem el costum (com tots vostès) d'aprofitar els anuncis per a visitar-lo Generalment ens aixecàvem tots a l'hora esperitats per a veure qui hi arribava abans, però ara ens quedem davant de la pantalla amb els ulls fixos com a mussols, esperant no sé què que no arriba. Tenim un cert neguit, però seguim allà hipnotitzats per manca de costum d'atendre les nostres necessitats fisiològiques a menys que facin anuncis.
Atès el problema, hem decidit establir torns de servei per a que no quedi cap melic per lligar. Al que va a buscar les pipes, o la coca cola o va al lavabo, se l'informa puntualment del que s'ha perdut d'una manera concisa, naturalment, no sigui que explicant les escenes passades ens perdem les presents. Per exemple, si ha hagut algun mort extra o si la protagonista li ha fet el salt al marit, coses d'aquestes de sang i fetge. Però l'inconvenient és que si un està sol, no es poden establir cap torn, per la qual cosa al solitari espectador no li toca altre remei que proveir-se d'un stock de patates fregides i refrescos , a banda d'asseure's al sofà ben desbegut i amb el ventre alleugerat.
I, naturalment, sempre ens queda la opció de posar qualsevol altre canal televisiu on ens farem un tip d'esperar a que s'acabi la pel·li, però al menys haurem tingut temps de posar-li les pipes al lloro.

Gener 2010

Comentaris

  • Bona observació![Ofensiu]
    nuriagau | 13-03-2010 | Valoració: 10

    Has sabut exposar d'una forma molt espontània els canvis d'hàbits ocasionats per la inclusió o no, d'anuncis a la televisió. Un fet viscut per la majoria de les persones però que tu has sabut descriure amb el teu fi humor i ironia.

    Enhorabona, Aurora, per aquest assaig!

    Núria

    PS: Veig que, a casa teva, sou gent molt organitzada, eh?

  • Hola Aurora[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 14-02-2010 | Valoració: 10

    Una altra vegada m'has enganxat amb un del teus monòlegs. Com sempre saps treure del no res, un relat per a llepar-se els dits. A més a més, com És d'una durada moderada, encara que no puguis deixar de llegir, no t'arriba a afectar la incontinència del que sigui i pots acabar de gaudir-ne amb tota tranquil·litat.
    Una vegada més... gràcies per escriure i... FELICITATS!
    - Joan -

  • Excel.lent relat, Aurora.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 06-02-2010 | Valoració: 9

    Sempre tant trempada i simpàtica, Aurora... Només et conec de relats, però en els cops que he tingut contacte amb tu sempre m'has semblat així.

    El relat és bastant bo, i catxondo. I tens raó: la TV abusa massa dels anuncis, això no és bo.

    Però per altra banda, la TV no li donem menjar els espectadors, sinó els anunciants. D'algun cantó els senyors de la TV han de menjar per viure...

    Com diria la cançó "La vida segueix igual i sempre hi ha alguna cosa per la que lluitar" (no sé, em surt dir aquesta frase).

    Ens veurem per aquí, Aurora. Que vagi bé!!

  • A més a més[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 15-01-2010

    de portar el teu segell inconfusible, aquest relat confirma, una vegada més que, en llegir-lo passaré una bona estona. És un relat tan real! M'ha encantat, Aurora!
    Una abraçada i no perdis mai aquest admirable sentit del humor.

  • fomentar l' obesitat[Ofensiu]
    Avet_blau | 15-01-2010 | Valoració: 10

    Sincerament ,
    aixo fomentarà encara mes l' obesitat.
    i us diré perque,
    al final, al menjador hi posarem un petit lavabo portatil, i al altre costat una mini cuina ben sortida. i sense practicament moure's endraparem i buidarem la bufeta
    sense perdre detall...

  • Visca aquesta descoberta[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 14-01-2010 | Valoració: 10

    Sí, prefereixo.... deixar la TV i anar a.... que anar a.... per trampejar els anuncis.
    Molt bon relat, Aurora.

  • Papa, Pipi.[Ofensiu]
    josep casanovas olmos | 08-01-2010 | Valoració: 10


    A casa hem instal·lat un vàter en el menjador. Ara ens estem plantejant de apropar-nos la nevera. No obstant, després de meditar-ho molt, penso que optarem per posar un televisor cada dos metres abans de instal·lar els llits.
    I és que la "tele" és com un més de la família. i pobre de nosaltres si ens falta. Encantat de la vida i de haver llegit el teu relat.

  • Reflexió de plena actualitat[Ofensiu]
    Unaquimera | 07-01-2010 | Valoració: 10

    D'acord, d'acord i completament d'acord amb tu, jajaja!
    Absolutament d'acord amb tot... bé, amb gaire bé tot, perquè t'he de dir que jo les pispes li poso al hàmster, que a casa meva no hi ha lloro... al menys, no d'aquells que tenen plomes de colors.

    Feta aquesta puntualització, vull deixar clar que, en tota la resta de la teva reflexiva reflexió, estic tant d'acord que podria signar-la si recollissis signatures d'adhesió.

    I deies que "jo" sóc "la repera" ? pues anda que tu... ;-)
    Gràcies al teu bon humor i a la teva generositat en compartir-ho, m'has alegrat un dia gris, humit, trist per acumulació d'elements externs... i pel que té de final de festes i d'inici de dietes equilibrades i tal i qual.

    T'envio una abraçada digna de ser televisada,
    Unaquimera

  • A mi m'agraden els anuncis ![Ofensiu]
    Núria Niubó | 06-01-2010 | Valoració: 10

    Tens molta raó , i tant, està ben clar que ens manipulen com volen i com els convé.
    Divertides reflexions televisives. Tot llegint he imaginat una escena, com aquelles pel·lícules americanes, on com diria algú, "no es perden pistonada" però jo ho trobo bonic, familiar, és comparteix tot, les necessitats, els petits vicis... Oh ! aquesta "caixa tonta" com ens deien abans, deixeu-los anar, tonta, tonta, la caixa, però ens té ben collats i ara sense els anuncis encara més. Jo si t'he de dir la veritat, hi ha vegades que gaudeixo més amb els anuncis que amb el programa. Solució, anar canviant .
    M'ho he passat molt bé amb aquesta dissertació. M'encanta la capacitat que tens de trobar un tema i capar la nostra atenció fent-nos passar una estona tant agradable.
    Has començat l'any divertit , doncs que continuí la ratxa !
    Una abraçada plena d'il·lusions que avui és dia de Reis, és dia de Màgia !
    Núria

Valoració mitja: 9.88

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

251548 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.