Tractat I del Llibre Domna

Un relat de: Joan Ferrer Hernando

És desmesuradament incomprensible com determinats tipus d'homes, quan tenen una conversa amb una dona, i aquesta demostra que té raó, i encara que "el mascle" prove de sortir-se amb la seva, no ho aconsegueix per què el raonament de la dona és aclaparador, el home tindrà la tendència magnètica de dir:"No hi ha qui entenga ales dones, son complicades, i per què no venen amb un llibre d'instruccions?".

He reflxionat respecte a aquesta oració i, he arribat a la conclusió de que els homes necesiten subtítols, i sobretot quan solten eixes parides.Quan diuen:"No entenc a les dones" , estan diguent, sense ells saber-ho:"No vull entendre't per què per a i com home és humiliant reconeixer això, per què?Per què no et vull entendre com esser humà que ets i coma dona", un subtítol massa culte i llarg per és aço en paraules correctes el que pensa.

Molts d'aquestos dirien que soc dur i crític amb els meus, altres que segurament estic afeminat (això ho dirien els que menys voldrien pensar) o simplement, per no cavilar, em dirien que estic boig.

Bé doncs, aquesta mostra de "germans" (ara esta de moda dir-se així) donant-me "crítiques constructives", son els que s'estimarien mérs una dona com una Barbie, amb els ulls de la última estrela femenina (o masculina, hi molta ovelleta disfressada de llop ibèric) del porno mundial i amb el físic de la model francesa Letitia Casta.Però això sí, capacitats mentals limitades o més bé, sense cap, com si hi haguera un peatge per passar de la ignorància a la intel·ligència, i com no, controlat epr un home.

Esperen que la seva bufona dona vinga amb manual d'instruccions traduït a set idiomes i amb bateria amb autonomia de 24 hores, i altra per quan vullguen gresca al llit.

Sí amb aquestes paraules un home si es sent ofés o atacat, això vol dir que l'acabem d'eixampar.

Dones si trobeu cap home així, no serà cap nou descobriement, tots som així i alguns es senten ben orgullosos de pensar així, altres, estem en terapia per esser gent decent.




Comentaris

  • Hauries de matissar[Ofensiu]
    vio18 | 10-11-2005 | Valoració: 10

    No tots els homes es comporten així, al tornar-lo allegir m'he adoant que m'he precipitat, cal que observes més als homes dle teu entorn i d'altres, però pel que fa al'estil, perfecte.

  • És la realitat mateixa[Ofensiu]
    vio18 | 10-11-2005 | Valoració: 10

    Descrius molt bé l'actitut de molts homés, i et mostres crític amb la seva forma de tractar les dones, bon text de caire feminista.