Tot controlat

Un relat de: Mercè Bellfort

TOT CONTROLAT

Els veïns ja s´havien acostumat a les passejades diürnes i nocturnes que solien fer l´enorme prole de gats que vivien a cals King.
Els King eren un matrimoni anglès que varen decidir jubilar-se en un petit poble de la costa gironina. Vivien lliurats a tenir cura de catorze felins de pelatges variats que donaven un toc de color digne de ser gravat.
Grimpaven per les branques dels pins i s´esmolaven les ungles amb les seves escorces que donava gust veure´ls; tampoc faltava la sessió de neteja corporal a base d´inacabables llepades.
És clar que bona part del dia estaven inactius, clapats, ajeguts damunt qualsevol cadira del jardí, sota les mates o damunt d´alguns petits pilars de la casa.
La majoria d´ells eren força esquerps amb els veïns, però n´hi havia un parell que es deixaven acariciar i si paraves bé l´orella escoltaves aquell ronroneig de satisfacció que acostumen a fer aquests animalons.
Quin plaer per a en Quim i la Neus quan els amanyegaven! Més d´una vegada havien tingut la temptació d´agafar-los i emportar-se´ls a casa seva. Però, què dirien els King que els consideraven com si fossin els seus fills?
El que ells no sabien era que els anglesos portaven molts dies observant el comportament dels dos germans fins que un bon dia van sortir al jardí per dir-los:
-Us veiem molt feliços venint cada dia a jugar amb la Nelly i el Ginger. ¿Que potser us agradaria cuidar-los vosaltres mateixos a casa vostra?
Els germans no podien creure el que sentien; es van mirar i de cop tots dos varen dir que sí amb el cap i la boca ben oberta.
-Doncs, fet, no em parlem més. A nosaltres encara ens queden dotze gatets per fer-nos companyia. Endavant, agafeu-los!
Semblava impossible. Havien fet un tracte sense consultar amb els seus pares.
Però el que no sabien tampoc és que aquests, veient l´estimació dels seus fills pels gatets, ja havien fet prèviament tractes amb els anglesos.
Tot previst, doncs, com el te de les cinc.

Comentaris

  • Que bé [Ofensiu]
    panxample | 11-06-2010

    que surten les coses quant és té control de la situació. Malauradament la majoria de les vegades, les coses se'ns descontrolen del nostres plans o propòsits.
    Vaig furgant per aquí i allà,... aprenent
    Avant pit i amunt.