Sorolls i silencis

Un relat de: Ginger

Estic tipa de viure on visc: desaventatges d'un poble, inconvenients d'una ciutat. Atrapada. Ara mateix, asseguda davant l'ordinador penso en les màquines, i sobre tot en els motors, que em tenen més que avorrida.

Normalment en puc sentir de totes menes: de cotxe, és clar, quan surten de l'aparcament públic de la cantonada, a l'embús de les hores punta o fent carreres quan encara no ha despuntat el sol; de motos, soles o en grup, impertinents; els caminons de la brossa: entre les 2 i les 3 de la matinada el que recull el rebuig sacsegant histèricament els conenidors; el de l'orgànica a les 7, el del paper, el d'envasos, el del vidre i el de repàs convenientment repartits al llarg del dia per recordar-me el favor que em fan llevant-me les inmundícies; la màquina escombradora, amunt i avall, eixordadorament persistent; els martells pneumàtics que homes suats sostenen amb força foradant les voreres a la recerca de ves a saber quin tresor o d'un cementiri oblidat; les grúes elevadores carregades amb amençadors palets de totxanes volant pocs metres per sobre dels nostres caps; el camió que intenta aixecar una banyera plena de runa sense tapar; el trepant de la casa del costat; el disc que talla rajoles a casa del davant; la cisalla que sega l'al.lumini del portam que munten a la botiga de sota… màquines i màquines, motors i més motors, tots a l'hora a totes hores, cada dia, cada setmana. Ni un ocell, espantats; ni una subtil remor de fulles lliscant les unes contra les altres, ni les onades acaronant suament la sorra.

Em proposo escoltar música amb el meu MP3, impossible. Em poso taps a les orelles, i res; em prenc una pastilla per a dormir, i tampoc. Finestres tancades, una presó, quina calor! Hauré de morir per a deixar-los de sentir?


Comentaris

  • Arbequina | 05-09-2007

    Tot i que no acabo de copsar massa on aniria classificat el relat (potser a article de diari), el cert és que està molt ben escrit, amb paraules molt ben trobades, i que fins i tot aconsegueixes conscienciar el lector d'un contrast tant xocant com és el dels ocells contraposats a una moto.

    Jo també sóc molt sensible al soroll (extremadament sensible, diria) i aquest relat, m'ha tret el somriure, pensant: mira, un que em comprendria (a casa, quan em poso pesat amb el tema, sempre em fan ganyotes).

    El final exagerat també el trobo adient.

    La pega... doncs això, ben bé no sé el propòsit del relat, no té massa suc, més enllà de la reflexió sobre la contaminació ambiental.

    Una salutació.

    Arbequina.

l´Autor

Foto de perfil de Ginger

Ginger

45 Relats

78 Comentaris

61154 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Quan era petita m’agradava dibuixar, tenia molta imaginació i es veu que ho feia força bé. Però per cicumstàncies a l'escola de monges ho vaig avorrir i no hi he tornat. També se’m donava bé l’escriptura, però algunes de les meves mestres també a l'escola de monges no ho entenien així, i fins i tot una vegada en una redacció en que vaig fer servir un personatge que no els va agradar em van posar un ‘zero patatero’ sense aturar-se a observar el contingut ni el perquè de tot plegat. També hi vaig perdre l’interès en l’escriptura i en la lectura durant força anys.

M’he hagut de fer gran i donar-me més d'una trompada per a tornar-hi. Ara escric per per deixar anar els meus fantasmes, però sobre tot per posar en ordre les meves idees i establir-me una opinió que no em resulti massa contradictòria mirant de fer-ho amb sentit de l'humor i ironia (de vegades amb un punt d'acidesa) sense el quals crec que les persones estem perdudes.

El meu bloc d'escriptura és:
http://rosadecyan.blogspot.com.es/ (Ironies, paradoxes i altres subtileses)

També m'interessa la fotografia a la qual dedico diversos blocs: http://imatgesiemocions.blogspot.com/
http://fragmentsde-i-realitat.blogspot.com.es/
http://fragmentsde-i-realitat.blogspot.com.es/



Qui estigui interessat/da en contactar amb mi ho pot fer amb tota tranquil.litat a:

rosadecyan@yahoo.es
rosa.decyan@gmail.com

Gràcies per llegir-me.