Solitud en la multitud

Un relat de: Menorca

Era dia de festa per tothom, un dissabte d'agost. El poble era ple a vessar de gent, era el cap de setmana de la festa major A pesar de la pluja que havia estat caient, impassible, durant tot el dia, la gent s'havia reunit a la plaça, expectant. Jo, amb els amics i amigues, era a la plaça amb la multitud. Havíem vist sortir els caixers de l'escola i anaven a Completes. S'havia aturat de ploure no feia gaire i els gegants també havien pogut acabar la seva volta. Havia de començar el jaleo a les vuit però ja han tocat les vuit i mitja. "De moment", ens anàvem dient entre nosaltres, "els músics són a la tarima. Ha de ser bon senyal". Tothom pendent dels músics i del temps, dels cavalls i del cel. No podia ploure més. I no ho va fer, almenys no al moment de començar. Però les coses ja no anaven bé del tot.

Havies promès que vindries. M'ho vas dir la setmana passada i et vaig creure. Però em vaig trobar enmig d'un poble en festes sense ganes de celebrar res. Tu no hi eres, o no ens havíem vist. En un poble tan petit, cada vegada que giràvem per un carrer o passàvem per una plaça, el cor m'anava més ràpid i, en pocs segons, tot seguia com abans, perquè tampoc ens havíem trobat aquesta vegada. Així i tot, ningú tenia noticies de tu i la incertesa seguia present. I la festa seguia... hi havia soroll, molt soroll, i música, molta música, i gent, molta gent. Però allà al mig em vaig sentir com una palmera al bell mig d'una illa deserta, després que l'últim nàufrag hagi trobat de nou casa seva. Sola enmig de molta gent, amb el mateix estat d'ànim que si estigues sola i perduda al bell mig de l'oceà. Entre tot plegat, la mescla d'incertesa i esperança encara persistia, igual que l'amenaça de pluja.

Quan anàvem a sopar, va sonar el mòbil. I fins que no vaig llegir el teu nom a la pantalla no em vaig sobresaltar. Un missatge. Serien bones noticies? Clar, m'estaves buscant i no ens havíem trobat encara i volies saber on era. Serien dolentes? Amb aquell mal temps, a lo millor el teu grup havia canviat de plans i t'havies quedat a casa... va ser la segona. Amb cara de disgust em vaig posar a llegir el teu missatge. El mal temps, la ditxosa pluja, tan bona pel camp i a vegades tan entremaliada per a les persones. T'havies quedat a casa, sol i amargat. Ara l'esperança s'ha esvaït, al menys per aquest dissabte. Encara sort del final del missatge: la promesa feta la setmana passada no queda anul·lada sinó que canvia de data. "a veure si ens veiem dimarts a Sant Bartomeu". La idea era no anar-hi perquè dimecres hem de treballar, però m'ho estic repensant i preparant el terreny per canviar de plans. Hi he d'anar... hem d'anar a ballar plegats a la revetlla... encara que el dimecres em caigui de son. Les promeses són les promeses. I no hi ha res que valgui més que una promesa feta amb el cor.

- per cert: la pluja, potser per algun miracle, no va tornar a aparèixer fins que el jaleo era casi acabat. Va començar a tronar de cop i volta, i van caure uns 20 litres o així amb no gaire estona. Sempre és millor un constipat que quedar-se sense les festes que al poble s'esperen des de fa un any.-

Comentaris

  • Uooo!!!![Ofensiu]
    kispar fidu | 31-08-2005

    Ah si??? t'ho veies a venir??? uooo!!! (tan es notava... jejeje, és que ha sigut bèstial...nu sé, m'hi vaig trobar de conya, i des del la nit que vam escurar juntes vam connectar molt, i sobretot la nit d'estels que ens vam quedar xerrant les dos, va ser bèstial...).
    Aquesta tarda hem quedat a Sabadell amb ella i la Cris (ostres... no sé perquè explico tot això per aquí el web, però weno ja no ve d'aki! jeje).
    Doncs si, si, has interpretat bé!!! [ Jo vull que em diguis com t'ho ensumaves, eh!!!! que em fa "ilu"saber-ho! ].

    L'altre dia vaig parlar amb l'Aida pel msn, i em va preguntar sobre aquest relat... que si era real... i vaig fer-li'n quatre cèntims!
    No sé com li ha anat amb ella amb l'Albert avui... no hem parlat...

    M'ha fet molta gràcia el teu comentari! jo tenia pensat comentar aquests dies...però bufff, porto un estress a sobre!!! no tinc temps!!!! ha sigut arribar i tenir un munt de coses per fer!!! Espero poder-ho fer aquests dies!!!!

    Apali! que vagi molt bé per aquí! Records!!!!
    Gemm@

  • RêD WiTCh | 27-08-2005 | Valoració: 8

    m'ha agradat, aquest relat! jo també he experimentat aquest estat d'ànim alguns cops... esperant trobar la persona estimada pels carrers i no veure-la... almenys queda l'esperança de trobar-vos a St. Bartomeu! aprofita el temps i viu cada instant com si fós l'últim!!
    i això de la pluja... a Vilafranca cada Festa Major plou, sinó, no és una Festa Major com cal. Vés quines coses a dir! Aviam si aquest any...
    Vinga petons!!! Segueix escrivint! Salut i festa!!

    - D'estrella en estrella: la Bruixa Vermella!! -

l´Autor

Foto de perfil de Menorca

Menorca

29 Relats

61 Comentaris

35043 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
He nascut a Menorca i hi havia viscut sempre, fins que vaig haver de sortir de la meva illa (gairebé tot el meu món) per estudiar a la universitat.
Algunes coses que podeu saber de mi... M'agrada la natura i el camp, els animals... m'agrada la lectura -tot i la manca de temps que suposa la feina-... m'agrada el bon temps i les platges de Menorca... m'agrada la bona música, el teatre... m'agrada el bàsquet (i el Menorca Bàsquet)... m'agrada compartir el meu temps amb els infants... també m'agrada passar estones amb els amics -d'aquells dels bons que es compten amb una mà i que tenc sort de tenir-. I el poc temps lliure que em queda o quan realment ho necessito, escric.

És tot. Espero que us agradi el que trobeu al meu raconet de lletres.