Soc

Un relat de: Anemtirant
Sóc humana. Sóc morena. Sóc catalana, i sóc noia. Sóc dona. Faig un metre i cinquanta-vuit centimetres d'alçada: sóc baixa. Sóc europea. Sóc vint-i-quatre anys i set mesos més vella que el dia que vaig nèixer. Sóc homosexual, sóc heterosexual. Potser, de fet, sóc bisexual. Sóc filla, i néta. Fa temps que ja no sóc besneta. Sóc de poble, però potser sóc una mica de ciutat. Sóc amiga. Sóc grassa. Sóc independentista, de vegades, i sóc d'esquerres. Sóc universitaria. Sóc cosina, i sóc neboda. Sóc una mica francesa. Sóc dependenta. Sóc veïna. Sóc.

Sóc qui no se sent definida per cap de les afirmacions anteriors. Sóc qui canta a la dutxa i mentre fa el dinar. Qui passa fred, fins i tot quan no en fa. Sóc qui comença mil coses i no n'acaba ni una. Sóc qui gaudeix d'una vetllada amb amics i qui de festa beu una mica massa. Sóc qui renya el seu gos per pujar al llit, però sense gaire autoritat: en realitat m'agrada. Sóc qui truca a una amiga perque necessita una abraçada. Sóc qui passa cinc hores tocant la guitarra, i també qui passa setmanes sense agafar-la. Sóc qui es compra uns pantalons una talla més petita pensant que els farà servir quan s'aprimi. Sóc qui no suporta veure una sèrie doblada, però no ho diu per por a semblar pedant. Sóc qui quan li fa dos petons a algú li toca el braç. Sóc qui té por del futur i intenta gaudir el present. Sóc qui reprimeix un ecològic sentiment de culpa perque és feliç conduint. Sóc qui passa hores fent voltes al llit abans d'adormir-se, però també qui s'aixeca d'un salt pel matí. Qui riu una mica massa fort, i qui està massa estona callada. Sóc qui te por d'agafar el telèfon i qui ignora els problemes fins que exploten. Sóc qui mai nega un somriure, i també qui deixa callat algú amb una frase massa seca. Sóc qui no pot estar massa temps enfadada amb ningú, però també sóc qui en una discussió deixa anar les barbaritats més grans. Sóc qui troba a faltar. Sóc qui passeja fins al riu i somriu sola, només perque li toca el sol. Sóc qui va cantant pel carrer en veu baixa, i qui cada matí veu un got de llet amb molt Nesquick. Sóc qui diu que no vol tenir fills però secretament somia el moment en què arribin. Sóc qui prefereix viatjar sola que en companyia. Sóc qui escolta converses alienes i qui categoritza la gent segons la mirada. Sóc qui descobreix amb sorpresa que està nerviosa quan parla d'algú que sembla que rigui quan parla. Sóc qui gaudeix d'una bona tempesta, un plugim, una brisa suau o del sol més fort de l'any. Sóc qui escolta el mateix disc una i altra vegada fins que l'avorreix. Sóc qui odia a sa germana tan profundament que la protegiria amb la seva vida. Sóc qui evita passar massa estona amb la familia. Sóc qui desconnecta involuntariament de les converses. Sóc qui s'enfonsa, i qui en els dies més foscos troba un motiu per tirar endavant. Sóc qui sap que tornarà a ser feliç perque va nèixer per ser-ho.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Anemtirant

Anemtirant

12 Relats

8 Comentaris

6348 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Vaig ser per aquí fa molts anys. Bé, potser no tants, a mi em sembla tota una vida. Llavors en tenia disset, ara vint-i-quatre. Pel que diuen, hauria d'haver madurat, dubto haver-ho fet.
No puc dir gaire cosa de mi, tret de que els meus pares em van posar un nom exòtic, musical, romàntic i tan fosc o clar com una nit estrellada, a qui provo de seguir escaient. Que estimo la vida amb un deliri de vegades no correspost i que, si passeu pel meu carrer, probablement em sentireu, entre lladrucs, cantant una cançó d'alguna musa dels setanta.