Situacions (III)

Un relat de: NiNeL

Per què me sent tan pudorós cada vegada que hi vénc? No ho entenc, hi he vengut milers de vegades, ja ni me demanen el carnet en haver de pagar amb la tarja, però així i tot mai hi vénc tranquil, pas més temps mirant si hi ha qualcú conegut que cercant les pel·lícules. I, tanmateix, no me n'hauria d'amagar, no faig cap mal. Si amb na Caterina no funciona, és molt millor això que no cercar una altra dona, no és cert? Vénc, llog una pel·lícula, la mir d'amagat quan ella és al bingo, la torn i tothom content: ella canta línia i jo faig "autoemoción". No veig per què estic sempre tan nerviós. A més, no hi ve ningú mai, aquí. Au, Joanet, estigues tranquil, que no p...

- Home, Joan!
- Collons!! Miquel!
- Perdona, veig que t'he espantat...
- No, no ha estat res. Què hi fas, per aquí?
- Res, mira, he vengut a comprar una cosa per un amic. Per riure, més que res. I tu?
- Jo... d'això... sí, també. Per una festa de la feina, un company que... que se'n va de l'empresa i... i li feim una mica de sopar i gresca. M'ha tocat a jo venir a comprar els dois aquests...
- Sí, ja ho veig...
- Hi ha de tot, en aquests llocs, eh! Mai no ho hauria pensat!
- Sí, estan ben assortits.
- Sí...
- ...
- ...
- I com està na Caterina? Fa temps que no mos veim tots quatre. Tan bé com cuina, ja mos podríeu convidar a sopar qualque dia!
- Sí, ja ho pots ben dir! Mira, sense anar més enfora, l'altre dia va fer un sopar fantàstic per ella i jo. Els nins menjaren torró de Nadal, perquè estaven castigats, però ella i jo ho passàrem mel!
- Ben bé, idò. Bé, vaig a demanar una cosa a la dependenta.
- Jo vénc amb tu, que ja he acabat. Me'n duré aquesta pepa, que farà gràcia.
- Sí, segur que riureu molt. Perdoni, joveneta, podria aconsellar-me sobre un regalet barat que he de fer a un amic? Només per riure, res d'especial.
- Sí, clar, senyor. Miri, tenim aquests dies uns paquets de detall que surten molt bé de preu. Els té en aquell mostrador.
- Ah, molt bé, gràcies!
- De res. I vostè, senyor Joan? Se'n du una pepa? Que estrany. No lloga cap pel·lícula aquesta setmana?

Comentaris

  • Una nova situació![Ofensiu]
    Leela | 25-05-2006

    m'ha agradat, sobretot el llenguatge que utilitzes que sempre m'apropa a les teves terres si això pot ser d'alguna manera possible... De totes maneres la trobo una miqueta previsible. Des del principi s'intueix on és el protagonista i el 'xasco' final de la dependenta es veia una miqueta a venir. Aquesta és la única crítica que se m'acut.

    Tret d'això trobo admirable com et mous amb els diàlegs, a mi sempre em costa molt escriure'n, i sobretot com ets capaç d'en unes poques línies dibuixar tot un món, tota la vida dels teus personatges recollida en petites càpsules en les que mostres el seu tarannà, com s'enfronten al món i ho contraposses a altres punts de vista (com la de l'amic del teu personatge que realment si que deia la veritat: anava a comprar un regal!).

    Enhorabona, espero que aquest 'escalfament' davant el teclat (o el llapiç) sigui l'inici d'una prolífica creació!

    Petons!!

    Leela

l´Autor

Foto de perfil de NiNeL

NiNeL

72 Relats

190 Comentaris

96365 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Si voleu contactar amb jo, escriviu-me a
tocatdelala (arrova) gmail.com

Vos recoman els relats de salroig.