Rondalla popular barcelonina

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

Era un andalús, que rondava en preferència pel barri de Sant Pau. Es dedicava a vendre barrets vells rentats i remuntats . Feia molts anys que vivia a Barcelona i parlava molt bé el català, deia que dominava una colla de llegües i es tenia per un gran poliglota. Deia que dominava una colla de llengües, el català, l'andalús, l'aragonès, l'asturià i el murcià.
Agafava unes borratxeres fortíssimes i era corrent que perdés el genero que duia que normalment, era tot el seu patrimoni i la seva casa.
Quan sortia del "quarteret" de dormir la borratxera, tot era indagar on havia anat el seu genero i el camí que havien seguit els barrets i els objectes d'us particulars que portava.
Anava a veure els municipals per preguntar a veure si sabien on havia anat parat el que havia perdut.
La seva testa constituïa un estudi notable, uns artistes li van demanar perquè fes de model , però va ser impossible de convenç-lo i van decidir de fotografiar-lo. No hi va haver manera de fotografiar-lo tampoc, no hi va haver manera de que estigués quiet tal era el grau d' embriaguesa de l'infeliç.
Poseu-vos tranquil aquesta frase se li va quedar gravada i la deia contínuament, la deia fins el punt de donar origen a la dita popular
" Poseu-vos tranquils i feu-vos retratar."

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314368 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com