Res millor a fer

Un relat de: Menorca

Per variar, sola a casa… i ara què? M'hi he passat casi tot el cap de setmana, mentre les companyes sortien amb les amigues i parelles. Quan toca estudiar s'ha d'estudiar, però ja fa masses hores que estic fent el mateix. Apago el llum de la taula d'estudiar i agafo les coses (el telèfon mòbil i les galetes, molt important) i me'n vaig al menjador. M'assec al sofà i em quedo mirant la tele apagada, debatent si val la pena encendre-la o no. Al final, l'encenc: tampoc tenc res millor a fer...
No hi fan res de bo... els que no fan anuncis, fan futbol o pel·lícules començades... per tant, opto per posar un dels canals que anomenen musicals i buscar algun altre entreteniment. Com que m'he cansat d'estar-me a l'habitació, en trec l'ordinador i el trasllado al sofà. Encenc el llum, i m'assec, mirant com les fotos de la pantalla apareixen i desapareixen. En castellà l'anomenen "salvapantallas". A mesura que passen recordo moments i disbarats. No tenc res millor a fer...
Connecto la targeta inal·làmbrica i miro la bústia de correu. Per variar, només correus encadenats que conten tonteries. Paciència. Obro el navegador i em quedo mirant la pantalla d'inici, el buscador. Buscador de què? Tinc la connexió però res interessant per cercar o per descobrir... el torno a tancar, total... amb la casa silenciosa i a les fosques, simplement callo i escolto els sons i les veus de la ciutat. No tenc res millor a fer...
El silenci es romp sovint, aquí a la ciutat... una ambulància, una moto, uns focs artificials de qui té coses a celebrar, els néts de la veïna de dalt, que corren i criden i fan xivarri... En aquests moments, no molesten; és més, casi que em fan companyia. Pel celobert se senten veus, i gent que riu. Em dedico a escoltar-los, total, no tenc res millor a fer...
Uep! De sobte s'obre una finestreta... algú diu "hola!" des d'algun racó de la xarxa. "Hola! Que tal el cap de setmana?" i arranca una conversa del no-res i que quedarà en la memòria dels interlocutors i també en la del PC (sempre que es tingui l'opció corresponent activada, una d'aquelles del menú d'opcions...). Com que és època d'exàmens el tema de la conversa passa dels plans del cap de setmana a les notes que ja han sortit i al calendari dels exàmens restants... entre línia i línia, xafardejar perquè la veïna crida tant... deu parlar per telèfon. Vés, tampoc deu tenir res millor a fer...
I ara què? La conversa es para enmig del no-res..."que hi ets, encara?" "si, però parlo amb més gent" "Aps, vale, no pateixis pas, no tenc res millor a fer..."

El problema més gran de no tenir res a fer és simplement que tens moltes coses a fer i poques ganes o poc temps per fer-les. Com podria ser ara mateix acabar de repassar l'esquema de l'examen de demà, o començar a fer el sopar, o dutxar-se abans de que torni tothom...o posar-se a escriure tot allò que et passa pel cap simplement pel fet d'estar fent alguna cosa. Idò, dit i fet. Perquè clar, sinó... no tenc res millor a fer!

Comentaris

  • perquè...[Ofensiu]
    Pandita | 05-11-2005

    ... no m'havies dit que havies penjat un relat nou? encara quedaré com a tonta! jejeje! sort que avui he passat per aquí i ho he trobat (perquè no tenia res milor a fer... :) ).
    És que no sé què ficar-te. Només una cosa, merci x la conversa de divendres amb tu i l'enric (a ell ja li vai dir). Això vol dir que aquest cap de setmana SÍ QUE TINC ALGO A FER!! jejeje Que vagi mol b! i si en algun moment no tens res a fer... pos pensa en mi, o quanta ilu em faria rebre un sms o un mail o jo kè sé... només et dono idees! jajaja
    Fins dilluns!!! i si surt alguna nota més, avisa, que ara no he pogut obrir la web d la uni! dwwwwwwwww
    Aida

  • eis!![Ofensiu]
    kispar fidu | 03-11-2005

    ... com et vaig dir (i com ja vam pactar...jejeje, tot i que hagués entrat igualment), ja sóc aquí comentant-te aquest relat.

    Res millor a fer, o com dius tumateixa moltes coses a fer però poques ganes!! ;) Ja sigui perquè tenim el cap a una altra banda (... que? jo? no!!! mai! jejeje, què vol dir tenir el cap en una altra banda? jejeje), perquè no parem de pensar en una determinada persona, o perquè no tenim més ganes d'estudiar, o perquè ens hem cansat ja dels 15 minuts i 10 segons que portem d'estudi i només veient que queda tot el dia només desitgem plegar!! jejeje, molts motius, però un sol fet: " El problema més gran de no tenir res a fer és simplement que tens moltes coses a fer i poques ganes o poc temps per fer-les. "

    Doncs mira, jo avui tinc moooltes coses a fer (bé, no moooltes, però si d'importants, o sigui: estudiar! que demà ja és divendres! (ara ja desitjava que arribés l'examen... aquests últims dies se m'han fet odiosos!)).
    I la veritat podria dir que no tinc res millor a fer, i em costaria no respondre això si algú em preguntés què he de fer avui... perquè és que no en tinc massa ganes! jejeje, però és el que toca i ja m'ho he plantejat i ho tinc assumit! ;)

    Així que... et deixo que no tinc res millor a fer que anar-me'n a fer uns quants exercicis de física! apali! que vagin bé els últims dies d'estudi! Ens veiem pels passadissos!

    Ciao!
    Gemm@

l´Autor

Foto de perfil de Menorca

Menorca

29 Relats

61 Comentaris

34600 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
He nascut a Menorca i hi havia viscut sempre, fins que vaig haver de sortir de la meva illa (gairebé tot el meu món) per estudiar a la universitat.
Algunes coses que podeu saber de mi... M'agrada la natura i el camp, els animals... m'agrada la lectura -tot i la manca de temps que suposa la feina-... m'agrada el bon temps i les platges de Menorca... m'agrada la bona música, el teatre... m'agrada el bàsquet (i el Menorca Bàsquet)... m'agrada compartir el meu temps amb els infants... també m'agrada passar estones amb els amics -d'aquells dels bons que es compten amb una mà i que tenc sort de tenir-. I el poc temps lliure que em queda o quan realment ho necessito, escric.

És tot. Espero que us agradi el que trobeu al meu raconet de lletres.