Repte LXXV - La perruqueria

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Yáiza (19 de Desembre del 2005)







Tema: "La perruqueria"





Extensió aproximada: de 200 a 300 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "cafè", "torturar", "goig" i "clàssic"





Durada: 48 hores





Guanyador/a: boigboig







Text guanyador:



Drako

Es diu Jordi, però ningú l'anomena pel seu nom des de fa anys: els seu amics li diuen Drako, i els que el coneixen del barri "el Heavy". Us el podeu imaginar: jaqueta de cuir negre, mig esparracada, amb un dibuix de un drac treien foc pels queixals a l'esquena, pantalons de cuir negre, tatuatges als dos braços, anells immensos als dits, vaja, un heavy clàssic, dels que fa goig. Però el que destaca més de la seva figura espectacular és la seva cabellera: profundament negra, ondulada, llarguíssima, brillant.
Quan va pel carrer, al seu barri, la gent canvia de vorera, no li miren mai als ulls, l'eviten sempre que poden. I si és de nit, no diguem!

Té tot el barri atemorit... Tot el barri? NO!

Hi ha un lloc on no li tenen gens de por, de fet és un dels seus millors clients: la perruqueria. Cada tres dies hi va a fer-se un "complet": rentat amb els millors xampús, tractament per mantenir el cabell fort i brillant, massatge capil·lar, tallar les puntes, fer la permanent (quina tortura!)...

Mentre està a la perruqueria es fulleja totes les revistes del cor, repassa tots els escàndols de la setmana, qui a tingut fills, qui s'ha casat, qui té un affair amb qui...

I, és clar, escolta totes les xafarderies que li expliquen: que si la veïna del edifici de davant s'ha fugat amb el quiosquer, que si el marit de la peixatera li posa les banyes amb la de la polleria, que si la filla del amo del cafè està embarassada i ningú sap el pare...

I a la nit somia que algun dia serà capaç de demanar-li a la Puri, la que li fa els massatges al cap, si vol anar amb ell al proper concert del Liceu...






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Leela | 03-03-2006

    Has sabut copsar d'una manera molt tendra les dues parts que tenim tots, com ens movem entre les aparences i la imatge que ens hem fet de nosaltres mateixos i com després ens enfrontem amb com som en realitat, en la nostra interioritat.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    angie | 02-03-2006

    Reitero el comentari que ja vaig fer al seu dia...
    Un personatge ple de tendresa... en un relat molt bo...

  • Ja em va captivar...[Ofensiu]
    REPTE CLÀSSIC | 27-12-2005

    quan el vaig llegir abans del veredicte, la imatge tendre d'en Draco...

    Un repte ben guanyat, boig

    angie

  • molt bo[Ofensiu]
    quetzcoatl | 23-12-2005

    Boigboig,

    Ja tens l'art del repte més que per mà!! Un repte original, sorprenent, que juga amb els contrastos... I molt ben escrit!!!

    Felicitats maquíssim, i una floreta pel Draco...

    m

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283109 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!