RENDA 2015- AGAFO L'ESTELADA JA!

Un relat de: EMBOIRAT
Estem en plena campanya de la renda, i jo com qualsevol ciutadà en actiu em disposo a revisar l’esborrany de l’any anterior , constato que com assalariat em tenen ben fitxat i que no hem queda res més que confirmar el que ells ja saben.
Observo la quantitat de diners que més a més em retenen en concepte de IRPF y Cotitzacions a la S.Social. Se que hi he d’afegir altres impostos com l’IVA , l’IBI, impost Circulació , taxes universitàries...
Una vegada donada la conformitat, obtinc el PDF de la declaració on veig resumida la meva vida econòmica de l’any consumit.
Esforços , il·lusions , projectes , limitacions.. Tot resumit a unes xifres econòmiques que mesuren l’estretor de la màniga de la camisa de cadascú.
Jo que tinc una edat i una manera de fer, tinc per costum portar camisa de màniga llarga i punys cordats. Sóc conservador de mena ( una disciplina apresa a casa dels pares de ben petit), cosa que fa que reflexioni en com faig la meva despesa personal, força espartana.
Aquest any, en el PDF, els de l’Agència tributaria ens inclouen un gràfic de formatget, amb les particions corresponents a cada tipus de despesa de l’exercici 2014 tancat. Es una informació que cal tenir en compte, com quan rebem l’estat de comptes de l’escala de veïns i hem de decidir les despeses ineludibles i les possibles inversions de manteniment a fer.
En el balanç de l’estat de 2014 ens parlen que el 70% dels diners recaptats en tots els conceptes es destinen a despesa social ( Sanitat, Educació , Pensions - prestacions i ordre públic i defensa). El 30 % restant es una part per infraestructures , una per institucions i màfies polítiques y una altra per pagament d’interessos de deute.

Observo meravellat, que no hi ha cap partida destinada a amortitzar el deute del país , que avui es tan gran com el formatget sencer d’un any ( 100% PIB), i que dels diners que s’han gastat un 7% corresponen a interessos del deute.
Tenim la màniga ampla i gastem més del que ens podem permetre, i a sobre quan fem els pressupostos, ja els fem amb dèficit. Això vol dir , que no pensem tornar cap crèdit i seguim engreixant la bola.

Senyors polítics: Jo soc contribuent d’aquest país, i ho faig per solidaritat social, però algú ha de tenir seny i collons i parlar clar a la gent encara que no agradi. S’ha de dir als veïns de l’escala que no es poden fer més derrames extraordinàries, i que potser haurem de fregar entre tots el replà de l’escala, però aquelles humitats de la teulada no poden esperar més si volem seguir vivint en aquell immoble.

Jo per si de cas, com molts, he decidit agafar l’estelada i buscar una altra sortida, ja que a la comunitat de veïns del bloc es difícil entendre’ns i serà millor fer una comunitat per cada escala.

Sort a tots els veïns, i ja cal que ens calcem ven calçats.





Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer