Relat Cinquanta

Un relat de: Màndalf

Hola, sóc el Relat Cinquanta. Abans que em feu cap brometa amb allò del cul de la geganta, vull advertir-vos que sóc un relat seriós, no m'agraden les conyes i espero que ho respecteu. I ara potser us preguntareu què hi fa un Relat Cinquanta per aquestes contrades. Doncs res, passar l'estona com aquell que diu i gastar lletres, per a què ens hem d'enganyar...

L'autor que m'està fabricant en aquests moments pensa que ja té prou relats per a fer un llibre ell sol. Que ja no necessita presentar-se a cap concurs per a editar un llibre, vaja. La qüestió és qui li comprarà. Maria, la seva mare? Encara va per la pàgina 14 dels Pilars de la Terra. L'autor està molt content i jo em sento molt orgullós de ser el seu Relat Cinquanta i no el Seixanta-nou que apareixerà ves a saber quan. I no vull pensar en les conyes que li faran, no me les vull ni imaginar. No fan per a mi, jo sóc un relat rodó.

Què com som els Relats Cinquanta? Normals, la veritat, què voleu que us digui. Com els altres pràcticament. Normalets. Però especials, això si. Bé, l'autor segurament té una mica més d'experiència que quan va començar, però no per això som millors que els Relats Vint-i-tres, per exemple. Una característica que tenim és que som especialistes en dir coses sense dir res, això si. Amb això no s'hi pot fer res, un és com és. I si hi ha algun Relat Cinquanta que no hi estigui d'acord, que aixequi la introducció si és valent. I que s'ho faci mirar.

Els Relats Cinquanta venim quan toca, no podem venir així de cop. Qualsevol relat no pot ser el cinquanta. I si no pregunteu-li al Jordi Domènech. Ell us dirà amb tota seguretat que fan falta quaranta-nou parides anteriors perquè pugui aparèixer la cinquanta. Així de clar i català; no hi ha volta de full. Normalment en JD no s'equivoca.

La veritat és que jo m'hagués quedat penjat aquí tan tranquil sense dir res com els meus avantpassats si no fos per una reivindicació que em fa bullir les lletres i em treu fora de mi: les meves sigles són RC. Si, ho heu vist bé.
Les meves sigles són RC i algú me les va copiar amb tot el morro i sense consideració. No hi ha dret.
RC no vol dir el que us han fet creure fins ara, no. Ni somiar-ho. En absolut. Rotundament NO. NOOOOOO!! Amb les tres lletres, amb tota la boca: NO!

"RC" vol dir senzillament "Relat Cinquanta".

RC = Relat Cinquanta. Ho enteneu? No està clar? Doncs si està tan clar perquè el fan servir per altres significats que no tenen res a veure? On és la claretat d'expressió? On és la justícia en aquest món? Malauradament no n'hi ha. En aquest sentit he rebut reivindicacions similars del Relat Cinc i del Relat Catorze però bé, bajanades de la tercera edat que els falla el carburador...

Una altra cosa que sóc és la meitat del Cent... això ho podeu confirmar amb el Bruixot, per no marejar massa al Jordi. El Relat Cent del futur segur que també voldrà posar cullerada amb això d'RC, ja m'ho estic olorant. Puc ser curtet comparat amb ell, però no sóc babau. Potser es pensarà que és més important que jo perquè té dos zeros, però fins que arribi aquest carallot "que me quiten lo bailao" com va dir el coix.

També acabo de fundar l'ARC. Associació de Relats Cinquanta. Està clar que ens hem d'unir per defensar els nostres interessos. Tots els RC damnificats que s'apuntin a l'ARC, sisplau. Si no us sap greu, jo en seré el President, que per alguna cosa he tingut la idea. Cada dimecres a les 22h queda convocada una manifestació a al pàgina inicial del web.

(Encara vindrà l'RC del Jeremias i em voldrà prendre la Presidència si no m'espavilo...)

Ara mateix vaig a fer la pancarta:

RC VOL DIR RELAT CINQUANTA

Què tants pebrots aquí!

Comentaris

  • quin fart de riure[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 08-12-2008

    i just ara, quant et comento, has penjat el 69, però encara no l'he llegit, vaig a veure de què va.
    I jo ara en tinc quaranta-nou, hauré de fer-ne esment del teu el del Jordi o el del Jeremies, (ara Helènic Glauc) o esperar que el bruixot em deixi arribar al centenari? i veure de què va tot això!
    Friso per arribar al teu seixanta-nou i escriure el meu cinquanta.
    Seré solidari amb tu, segur!
    Vols que et vagi aguantant la pancarta?

    una abraçada

    Ferran

  • Renoi![Ofensiu]
    Ferran Planell | 27-11-2008

    Si això ho vas escriure al maig del 2006, ets ben bé tot un visionari ;-)

  • Jo puc fundar el ACC[Ofensiu]
    Yáiza | 31-07-2006

    és a dir, Associació del Comentari Cinquanta, que hi he arribat no fa massa i sense adonar-me'n, perquè pel que fa al Relat Cinquanta, m'ho puc prendre en calma, me'n queden 41 per escriureee!!!

    Ei, doncs ara més seriosament, has dit molt sense dir res concret. A això no se li diu, art de la retòrica?! Doncs res, molt entretingut el teu RC, ben pensat i amb tota la seva gràcia!!

    I responent a la teva crida....


    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena




    Fins aviat,

    Yáiza

  • Ho sento,[Ofensiu]
    mjesus | 17-05-2006 | Valoració: 10

    no puc apuntar-me a la ARC.
    La meva autora NO EN TÉ ni la meitat, per tant no sóc damnificat!. (rodolí)
    Ets un relat Cridaner, no et Calmós, ets un relat Campanya! Penja la pancarta, ja que comencen les eleccions!
    Molt bé, Mandalf, molt original, quasi no puc dir rés més del que ja t'han dit, només una cosa puc afegir.
    VISCA LA IMAGINACIÓ!!!!.
    Apa, ara cap el cinquanta-uuuuuuuuuuuu!
    Felicitats. (cinquanta estirades d'orella).
    Una abraçada. mjesus

  • M'hi apunto...[Ofensiu]
    AVERROIS | 14-05-2006 | Valoració: 10

    ...a l'associació, el meu cognom comença per R i aquest any n'he fet cinquanta, o sigui que hi tinc tot el dret.
    Molt, molt bó. Una abraçada.

  • Ei, company![Ofensiu]
    ROSASP | 14-05-2006

    Quin surrealisme i quina personalitat aquest relat cinquanta. Tot una caràcter, amb ganes de dir moltes coses i reivindicar els seus drets; amb una autoestima ben alta i amb els RC ("respectius collons") molt ben ficats.
    Mira que no t'acabi fent un boicot o una manifestació amb tota regla, està una mica exaltat aquest sac de paraules...

    Recoi, no deixes de sorprendre'ns!
    La idea és genial i crec que l'has treballat molt bé. M'ha cridat l'atenció com has fet entrar en escena al Jordi Domenech i al Bruixot (sovint els imagino caçant números al vol) i al Jeremias que de mica en mica fa tanta feina com una formigueta.
    Saps, no hi ha ni una sola fotografia en la que no surtis rient. Aplicar aquest sentit de l'humor i aquesta alegria innata a les paraules és un regal per a tots.

    Molts petons i 5O somriures!

  • Com deia en Gaudí...[Ofensiu]
    angie | 13-05-2006

    Als artistes no se'ls ha de fer monuments, doncs ja els tenen fets amb les seves obres.

    I tu ja ets un artista... M'encanta obrir la teva plana quan anuncies un relat nou, tinc un percentatge alt de possibilitats de no acabar la lectura amb la mateixa cara, jajaja

    Moltes felicitats per l'humor (sempre ho admiro) i pel 50è relat.

    angie

  • *****[Ofensiu]
    Leela | 13-05-2006 | Valoració: 10

    Renoi! Caram!
    Ració Constatable de Remenada Composicional,
    Reconversió Cómplice
    i Respectable Crèdit
    té el teu Relat Crispat
    ni Ronyós ni Curt amb l'humor t'has quedat
    Respectable i Curull
    un Retòric Crit a l'originalitat!!!

    Molts petons Mandalf!!

    Leela

  • Oh, amic virtual![Ofensiu]
    rnbonet | 13-05-2006 | Valoració: 10

    M'has fet "xalar", com dèien a les muntanyes de Castelló, -concretament als Ports- allà pels temps que jo hi era. No et remet cinquanta 'petunassos' -com ho faran moltes walkíries relataires-. Més bé, amb una serrada de mans i un 'salut i força' ens apanyem nosaltres.... I ara pregunte: perquè no els cent relats? També seria, crec, un RC.

  • Mandaaaaalf!![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 13-05-2006 | Valoració: 10

    Genial, divertidíssim, simpàtic, original, curiós, ben escrit... m'ha encantat!! Però t'he de fotre la bronca perquè, encara que no ho creguis, m'has tret la idea de la punta de la neuronaaaa!! jajaja Sí, va de debò, jo també tenia pensat fer alguna parida d'aquestes pel meu (llunyà) Relat Cinquanta... jejejejee!!
    Ets un artista de les lletres i els somriures, m'encanten els teus relats divertits. Enhorabona pels 50 nanuuuuuuu!!!!!!!!

    50 Petonssss!!

Valoració mitja: 10