Reflexions sense cap ni peus

Un relat de: Mercè Bellfort

REFLEXIONS SENSE CAP NI PEUS


El barri s´està omplint de perruqueries. Sembla com si es detectés per part de no sé qui que estem una mica necessitats d´aquest servei: el d´arreglar-nos el cap.
Jo no voldria discutir aquí la gran veritat d´aquesta afirmació (perquè si miro al meu voltant i escolto segons quins comentaris diria que el que se´n diu sans, sans no ho estem gaire tots plegats).
Ara bé, si analitzem el tema des del punt de vista estètic, sense segones intencions, sí que he de reconèixer que s´ha notat una millora considerable en els caps- perdó, els cabells- de tot el veïnat. Tots estem guapíssims i guapíssimes!
La competència ha fet que els preus s´hagin ajustat de tal manera que resulta impossible resistir-se a entrar en el primer saló de perruqueria que et trobes al davant.
Penses en aquell massatget que et fan a la closca ensabonada amb tanta delicadesa i suavitat que ja et deleixes per entrar-hi. Penses també en aquell color diferent que et faràs posar per estar més guapa i l´ànim se´t remunta cosa fina. Penses en les cremes perfumades que et posaran als peus per deixar-te´ls suaus com els d´un bebè i ja et veus escalant el Canigó. Penses en les tafaneries de certes clientes i saps que tindràs el riure assegurat. Penses en les revistes del cor que t´ho faran veure tot de color de rosa i decideixes que no està tan malament ser banal durant un parell d´horetes.
Et posaràs al corrent de les "dures activitats" dutes a terme per les monarquies europees, així com dels vestits espaterrants que llueixen les estrelles del setè art. Saps que no et trobaràs amb cap article feixuc, filosòfic que et faci pensar. No hi haurà males notícies. Tot serà perfecte.
Per un preu assequible obtindràs el que t´ha mancat al llarg de la setmana: relax, temps per a tu, mims, bones paraules, atencions personals excel·lents, lectures intranscendents.
Resumint, un temps de desconnexió amb el món real. I això sí que és impagable i, fins i tot, recomanable per a tota mena de cervells.
Ben mirat, em sembla que entraré en aquesta perruqueria que acaben d´inagurar. L´oferta que hi fan bé que s´ho val.
Quan surti em faré una fotografia i us l´enviaré.
Ara no tindria cap sentit. Oi que m´enteneu?

Comentaris

  • ornament manipulable [Ofensiu]
    Avet_blau | 22-07-2009 | Valoració: 10

    Qualsevol quadre necessita un marc,
    i aquest si es maco, millora el conjunt,
    així es el cabell, un ornament manipulable
    fins a extrems increïbles;
    i sofert...li poden fer mil canvis de colors,
    torrar-lo, estirar-lo i ell fidel va creixent
    sort en tenim de la fortalesa del cabell,
    ....pels que en tenen, clar

    Avet
    .

  • m'han vingut ganes d'anar a la perruqueria! pq sera?[Ofensiu]
    Nyanga | 22-07-2009

    Qui no necessita temps per evadir-se de la realitat encara que sigui mirant revistes del cor mentre escolta la tafanera del barri tot fent-li un massatge al caparro ensabonat?
    Molt bo la descripcio de la peluqueria! Que seria de nosaltres sense elles?
    Gracies pels comentaris!