Quin avorriment estar amb vosaltres!

Un relat de: liudmila
Ja puc reconèixer les cares que m’envolten, em donen aigua i menjar, em banyen i em canvien la roba... Però no em miren amb afecte, no m’expliquen res, no em fan cap carícia, com si no existís. No em puc moure, no puc parlar i compartir el temps lliure plenament amb vosaltres, però aviat creixeré com tothom. O és tan avorrit tenir una criatura petita com jo?

Passen mesos. Ara puc anar de quatre grapes i descobrir les coses al voltant meu. Un dia vaig més enllà i... vaja!, em trobo amb les criatures com jo! Quina alegria! Una és una mica més grossa i no parla igual que l’altra, però totes dues caminen com jo, de quatre potes! Em miren, m’oloren i sembla que m’entenen i m’accepten. Ara he descobert que en aquesta casa existeixen altres criatures com jo i que ens podem divertir i jugar junts.

La nostra amistat creix, i estem tan units que no se’ns pot separar. Els grans ens cuiden, ens donen menjar i ens netegen. L’única diferència que hi ha entre els petits és que ells tenen uns abrics de pèl incorporats i no necessiten roba com jo per no passar fred. I potser per això no em passegen mai pel carrer, com ho fan amb els meus germans.

El meu germà i la meva germana m’estimen molt; ens tirem a terra,ens amaguem i correm els uns darrere els altres. Ara la vida té un altre sentit! He après la seva parla. Haig de dir que ells parlen en idiomes diferents, però jo els he après per entendre’ls tots dos!

Tot anava bé fins que un dia van arribar uns desconeguts, em van agafar i em van portar a un altre lloc, i els meus germans es van quedar allà. No entenia res, ja que els grans parlaven un idioma diferent. Amb els anys, el vaig aprendre, i llavors ho vaig entendre:
“Pobreta, té cinc anys i no sap ni caminar dreta, ni parlar, ni menjar com la gent. Tots els reflexos que té són dels animals, del gos i el gat, al costat de qui es va criar durant anys... Tot i això, tenint el pare i l’avia al mateix pis... La nena-mowgli ignorada pels adults!”

(gràcies per la correcció a l’Albert Soler Dalmasas)

Mowgli

P.S. Com vivia la nena en la història real, es veu en el video de les noticies:

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de liudmila

liudmila

108 Relats

177 Comentaris

98844 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Traductora i escriptora:
Alexandr Puxkin, El conte: http://www.locantich.cat/2012/03/el-conte-del-pescador-i-el-peixet.html
"Les fots del coneixement dels Mags d'Orient": http://www.locantich.cat/2012/08/les-fonts-del-coneixement-dels-mags.html
L'autora del llibre "El Conte de l'espurneta del Sol: Un vatge d'aventura al Terra" (publicat Desembre 2014):
Bubok (en paper i ebook-pdf): http://www.bubok.es/libros/237722/El-conte-de-lespurneta-del-Sol-Un-viatge-daventura-a-la-Terra-Primera-Part
Lulu (en paper): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/paperback/product-21940067.html
Lulu (en ebook-pdf): http://www.lulu.com/shop/liudmila-liutsko/el-conte-de-lespurneta-del-sol-un-viatge-daventura-a-la-terra-primera-part/ebook/product-21940086.html