Prohibit programar

Un relat de: Mercè Bellfort

PROHIBIT PROGRAMAR



El model educatiu envers els seus fills el tenien molt clar: disciplina a tort i a dret.
Venien d´una generació en la qual els pares els havien deixat fer el que volguessin, tant a ell com a ella.
Quan es van ajuntar i van prendre la decisió de ser pares van fer una exhaustiva reflexió i van arribar a la conclusió que una cosa es tenir llibertat i una altra és el llibertinatge.
No caurien en aquesta trampa en el moment que fossin pares. Ara tocava encetar un nou cicle i els qui tocaria "pringar"serien precisament els nouvinguts.
Pobres filles! En van arribar a tenir tres i totes elles van suar la cansalada amb les rigoroses teories educatives dels seus pares.
El gènere femení és el que va guanyar per golejada a cals Trias. En Jordi, envoltat de quatre dones va sobreviure com va poder a la convivència que suposa tenir tanta femella al voltant.
Tot i que la seva muller li va fer costat en tot moment, van tenir la mala sort d´haver tingut tres tigresses -no pas per guapes, sinó per felines i astutes-, que semblaven tallades pel mateix patró.
La Carolina (àlies " la canina"), la Dolors ( àlies "l´ horrors") i la Margarida (àlies "la malparida") varen formar un front comú contra els seus pares.
Aquests sobrenoms van sorgir espontàniament per part dels Trias. De dolços no en tenien res, tot i que eren de Camprodon.
Es portaven dos anys de diferència entre elles i ja van començar a donar guerra des del mateix moment del part. Totes tres s´hi van afanyar a l´hora de treure els seus caparrots del ventre de la mare, la qual va topar amb la mateixa pedra tres vegades seguides.
Evidentment, a la tercera va la vençuda i amb la prole de dones es va donar per acabada la procreació.
La seva infància va resultar un calvari i de l´adolescència ja en parlarem.
D´entrada les tres van anar a un col.legi de monges , impecables amb els seus uniformes . La rectitud educativa que tant desitjaven els pares quedava assegurada. Ells feien la resta a casa: tot havia d´estar perfectament endreçat, els horaris tant dels menjars com de les entrades i sortides de les noies totalment calculats. No quedava cap marge per a la improvisació o, pitjor encara, per a la llibertat.
Allò era una mena de quarter on la part logística quedava ben coberta , però la qüestió afectiva feia aigües per totes bandes.
I aquesta darrera part, que és la més important de totes, és la que no van saber aportar el matrimoni. Les seves inflexibles conviccions van ser un total fracàs. El cervell sempre va anar per davant del cor.
De fet ja ho van percebre quan les noies van entrar en plena adolèscencia, en la qual el factor rebel.lia és el que predomina més en aquesta etapa de la vida.
La lluita constant entre la forma d´entendre i viure la vida va quedar en evidència quan els pares intentaven seguir pilotant l´avió volant sempre en la mateixa direcció i elles tenien la necessitat de fer alguna aturada cercant l´aventura o descobrir noves experiències.
La llàstima és que els pares se´n van adonar un xic tard, quan les germanes van decidir campar-les pel seu compte.
Res del que havien programat els pares es va complir. D´entrada pretenien que totes les filles estudiessin carreres superiors a la Universitat, per assegurar els seus futurs respectius, però la truita es va girar.
El disgust dels pares va ser enorme, però ara s´adonen que la van errar de ple. Mai es pot forçar o programar el futur de ningú.
Les "tigresses rebels" s´han dissenyat la vida a la seva manera i se les veu prou felices. La gran, fa de cuidadora de gossos i de "canina" no en té res. La mitjana actua a la "Casa dels horrors", al Parc d´atraccions i no en té res d¨horrorosa", al contrari, és una pallassa de ca l´ample. I la petita treballa en una ONG ajudant tothom sense parar; per tant, res de "malparida".
Pobres Trias !, fins i tot el cognom els fallava. Van esmerçar tot el seu temps inútilment per aconseguir el seu objectiu.
Finalment les que van "triar" van ser les joves i no pas ells.
Tot plegat, d´una lògica aclaparadora:prohibit programar.



Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]
    uanra | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?