Presagis

Un relat de: Mercè Bellfort

PRESAGIS



Els vuit ulls estaven clavats mirant els estels. Feia una nit d´aquelles que convidava a estirar-se damunt la gespa i contemplar el que t´ofereix l´univers.
Totes les constel.lacionsi estels brillaven enmig de la foscor de forma espectacular.
Les dues parelles gaudien d´un espectacle gratuït com mai ho havien fet. Sabien, a través d´alguns comentaris d´amics entesos en astrologia, que aquella nit seria especial: l´esplèndida lluna plena els podria aportar quelcom més que la seva bellesa...
Elles dues, germanes, volien aprofitar l´avinentesa per dur endavant els seus propòsits.
Junt amb els seus respectius marits van acordar fer una excursió a Núria en dues tendes d´acampada per tal que cadascú visqués la seva intimitat amb el màxim de profit.
Moltes excursionistes que van a la idíl·lica vall de Núria acostumen a visitar el seu santuari per posar el cap dins d´una mena d´olla, la qual representa que et traspassa els seus "poders" per obrir-te el camí cap a la maternitat.
La Nuri i la Gemma ho sabien i havien parlat del tema. Les dues, que es portaven tres anys de diferència, tenien unes ganes enormes de ser mares.
Feia una bona temporada que no quedaven embarassades i, abans d´acudir a una Deixeus, per exemple,- que controla més científicament aquesta mena de disfuncions ginecològiques-,van escollir la via contrària (i més econòmica). Tenien una gran fe en aquell indret i van actuar fent una relaxada i romàntica introducció ajeguts al terra tal com us he descrit al començament.
Fins i tot, van acordar que si quedaven prenyades aquella nit els noms dels seus bebès estarien relacionats amb els dels estels que no paraven d´observar embadalits.
Cap a les dues de la matinada, van donar per acabat l´espectacle del firmament i van entrar a les seves respectives tendes. Era el moment clau: la unió carnal es va dur a terme en les dues parelles amb tot l´amor del món (i l´esperança per part d´elles).
Quina nit més meravellosa! Tant la Nuri com la Gemma van tenir el pressentiment que, per fi, la llavor tan desitjada havia entrat en els seus úters per a ser fecundada.
Aquestes dones semblaven mig bruixes: les dues van quedar prenyades!
L´alegria i l´eufòria van ésser de tal magnitud que van viure el creixement dels seus ventres dia a dia.
Fins al sisè més tot va anar bé, però la Gemma va començar a notar quelcom que no acabava de funcionar. Unes pèrdues importants de sang la van alarmar . El seu home va voler que fos atesa per un dels més prestigiosos ginecòlecs de Barcelona.
I aquí tenim la nostra Gemma ingressada a la clínica Deixeus, pendent de la vida del seu fillet. Les atencions mèdiques adients van aconseguir que la futura mare pogués aguantar la criatura dins el seu ventre un altre més. L´Orió va néixer prematur, però se´n sortiria.
La Nuri va viure els darrers mesos del seu embaràs amb nerviosisme per tot el que havia succeït, però aviat donaria a llum i calia estar confiada i tranquil·la.
Va arribar el gran dia i , des d´una clínica normal i corrent, un caparronet treia el cap tot seguit d´un minúscul penis i el seu parell d´ acompanyants.
L´Orió ja no estava sol: acabava de tenir un cosinet,en Fènix, més refet que ell, però segur que l´atraparia en qüestió de pocs mesos.
Quina ironia de la vida! Qui sap si la Nuri va ficar tot el seu cap dins la famosa olla i la Gemma no. O bé l´Orió no es va acabar d´empassar la llegenda i va decidir treure el seu propi cap abans d´hora, a veure que coi passava fora…
Les germanes encara ara en parlen d´aquesta mena "d´aventura". El que els ha quedat molt clar és que els presagis més val deixar-los una mica de banda i que les casualitats no són pas fruit d´ells.
Siguem bons amb elles, però, i respectem l´ocurrència que un bon o mal dia varen tenir. Tothom té dret a pensar i a actuar com vulgui. Tantes coses fem a la nostra vida per intuïció , per impuls...o vésa saber per què?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer