Per banyar-nos... gel

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

PER BANYAR-NOS... GEL!

La Dolors va fer una crida als seus alumnes, tot responent a una associació benèfica que demanava sabó de bany i xampú, per a un país del tercer mon.
La mestra, va explicar a la canalla les mancances que patien alguns països tercermundistes, bé pel baix desenvolupament social, bé per les guerres o les limitacions econòmiques a que es veien sotmesos els seus habitants.
Els va poder explicar, que gràcies a persones com ells, d'altres nens podien cobrir un mínim de les seves necessitats, i esperava que a casa de cadascú d'ells hi col·laboressin amb alguns productes de bany, tal i com els hi demanava l'associació.
Després de la xerrada amb la canalla, a la mestra només li val caldre recordar la data que havien estipulat per a que tots entreguessin els preuats articles.
En arribar el dia límit per a l'entrega del sabó, la Dolors els recordà a la canalla la necessitat de que ho portessin a l'escola sense cap demora, tot dient:
- Tothom que ho vulgui, que aquesta tarda porti el "gel" perquè se'ns acaba el temps!
L'endemà al matí, la mestra va rebre els alumnes a la porta de la classe com era el costum, i va poder veure com arribava un dels nens de la mà de la seva mare tot corrent, amb un got de plàstic tapat amb paper d'alumini. La mare de la criatura, dirigint-se a la mestra li va dir:
- Sort que heu demanat el gel ara que fa fred, perquè a nosaltres que vivim una miqueta lluny, aquests glaçons se'ns haurien desfet...!
CONCLUSIÓ: Tenim alumnes que no escolten? Tenim alumnes que hi són de cos present, però no de pensament? Tenim alumnes que no hi són, tot i que el seu cos hi és? Què sé jo...!

Comentaris

  • Hola![Ofensiu]
    Magrat | 08-05-2008

    Hola Eulalia!

    Volia donar-te les gràcies pels teus comentaris. És el primer cop que m'animo a mostrar alguna cosa de les que escric i m'ha agradat molt rebre tan bona acollida...

    Moltes gràcies i fins aviat!

  • molt bona aquesta![Ofensiu]
    Jimbielard | 03-04-2008

    Hola Eulàlia. primer de tot gràcies pel teu comentari. m´ha fet molta gràcia l´anècdota i sobretot m´ha tret un somriure. ah!! i un aplaudiment per la familia del nen, doncs tot i venint d´un altre lloc, s´esforça per involucrar-se en la cultura del nostra pais.. Doncs si que es extrany que es dutxin amb gel però en fi.. la cultura es la cultura, no? doncs te.. gel fred, nen, i apa no se´t desfaci pel camí..

    molt bo..

    joan.

  • Hola, aixo es una resposta que et devia de fa temps[Ofensiu]
    Júlia Vic | 29-03-2008

    i que no se si et va arribar finalment.
    Soc la Julia de les memories d'una mestresa perversa.

    Per a l'Eulalia
    Júlia Vic | 21-04-07 | Valoració: No valorat


    Abans de res gracies per comentar el text. En segon lloc, el diari del Fanalet és clos. Tot plegat li va trencar el cor, i les neurones treien fum al capdavall. El Fanalet, tal com diu el relat va crèixer i ho va superar. Que el seu fill li omplis o no era el de menys; hi havia un forat al seu cor des del temps de l'adolescència ple de mancances i dubtes. Va anar arrossegant el dolor anys i panys i no el va acabar de superar fins ficar-se al ben fons del pou emocional dels contactes. No ha acabat d'arreglar el seu petit món, però te un problema menys del què amoïnar-s'hi. Es gran, ha crescut i les arrels li sostenen prou bé. Gràcies Eulàlia un cop més.

  • PER LA WONYS[Ofensiu]

    Hola maca, ja veus que per escriure no cal gaire argument, a mi em va explicar aquesta anecdota la Dolors d'una manera molt simpàtica i jo la he escrit a la meva manera, com si fos un acudit. Son coses molt divertides de sentir i mira els que ens sembla que podem fer-ne un petit relat, tot es molta cosa per poder explicar. De moment no he parlat amb la Dolors, osigui que pot ser que no sàpiga que he escrit un petit conte de la seva experiencia i de la vostre. Que per molts anys tinguis un petito tant simpatic i cumplidor a l'hora de portar els encarrecs a l'escola. Un peto a tots. Eulàlia.

  • Coses de nens...[Ofensiu]
    wonys | 21-03-2008 | Valoració: 10

    Hola jo sóc la mare d'aquest nen que va dur gel al cole, tambien vaig riure molt quan l'hi contava als meus amics. Resulta que a l'hora d'anar al cole es va posar nerviós dient que he de dur "hielo", clar a casa som castellà parlants i la seva tracucció de gel era "hielo", ja que solament té 4 anys. A mi em va estranyar moltíssim per això vaig anar corrent a la Dolors a preguntar-li com pot ser que vulgui portar gel i com a casa no tenia cap "botella con hielo" segons el nen l'hi vaig posar en un pot, que gràcia ens va fer a tots!!! Coses de nens...

  • Anècdotes fantàstiques[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 27-02-2008 | Valoració: 10

    amb un toc d'humor! Això és el que paladegem els lectors i lectores que passem pel teu impagable i magnífic racó d'RC. Comences a llegir el relat i penses "està bé, però no té res d'especial". I arribes al final i... Quina sorpresa!!! És un plaer llegir els teus relats, de debò.

    Aquest, efectivament, prou mereix una bona reflexió o conclusió final... Ara bé, no sé si la conclusió és que els nens i les nenes no escolten prou... o no escolten prou bé. O bé, fins i tot, que els agrada, en alguns casos, prendre el pèl a mestres i progenitors!

    Enhorabona, salut i lletres i moltes moltíssimes gràcies per tots els teus comentaris!

    Vicenç

  • la riquesa d'escoltar[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 26-02-2008 | Valoració: 9

    M'agradat molt aquesta aventura escolar. A vegades pot ajudar dir i ensenyar el que volem dir. De totes maneres visca la riwuesa humana dels alumnes i mestres.

  • Molt divertit,[Ofensiu]
    RATUIX | 26-02-2008

    lleuger i simpàtic. Tens aquell "toc" especial
    per les anècdotes que altres vegades ja m'ha enganxat.
    Fins aviat.

  • Clar de lluna | 26-02-2008

    ...és real? Un fart de riure! Que tontos també els pares... Molt divertit!

    Un plaer llegir-te! Fins aviat!

    Una abraçada!

  • Molt divertit[Ofensiu]
    lissin81 | 26-02-2008 | Valoració: 10

    Un altre relat ben sorprenent i amb un final divertit. Felicitats!!!!!!

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75214 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.