"PENSAR EL COSMOS"

Un relat de: Jaume VINAIXA SOLÁ
L´home, de tants fums com gasta, no té temps de pensar el Cosmos.
Si l´home vol donar una passa endavant dins del procés evolutiu, ha de pensar més el Cosmos. Aquest procés evolutiu que mai no s´atura -tot i que la seva lentitud ens impedeix de veure´n el moviment-, ens portarà cap a l´home superior, la plenitud o perfecció del qual s´aconseguirà quan el seu cervell sigui aprofitat al cent per cent de la seva capacitat. Però, no avançarem mentre no pensem amb més dedicació el Cosmos. I, el Cosmos, l´han de pensar tots els homes. No un de sol d´entre cent mil, ni d´entre deu mil, ni d´entre mil, sinó cent d´entre cent. O, per ventura no estem tots pendents de la pantalla quan anem al cinema?
El Cosmos és més important que l´home, perquè, entre d´altres coses, disposa de molt més temps, i es pot permetre el luxe d´esperar que progressi qualsevol altra via o branca de l´evolució per tal d´aconseguir el seu propòsit, si l´home no li funciona.

Comentaris

  • Hola Jaume[Ofensiu]
    allan lee | 17-08-2011

    sóc del parer que pensar ens ha fet infeliços, a la gent, i per tant com menys fem servir el cervell, molt millor. A més, el cervell no pot anar al 100 per cent perquè gasta massa energia i no en tenim tanta. Es veu que ell mateix fa servir les neuronetes imprescindibles per anar vegetant, no caure en un forat i gastar feromones per atraure parelles fèrtils. Tot l'altre va off mentre no hi hagi perill- o sigui, que se't tiri a sobre un ciclista locu o hagis de fer de cangur al nen mimat de ta germana durant tota la tarda.

    Bé, és broma burra, m'agrada com escrius. He vingut perquè m'he posat vermella al teu comentari que et vull agrair moltissim. Ara fa dies que no escric massa i el relat aquest és d'abans. No tinc res editat, però quan sigui velleta posaré tots els meus rotllos a bubok i els regalaré als amics. pagant a sobre, naturalment;-))

    Ostres! Si que en tens, de material escrit, quina passada! Ja anirè passant a llegir-te. Una abraçada

    a

  • Pensar massa enllà[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 05-06-2011 | Valoració: 10

    Pensar massa enllà fa mandra i no és rentable, és un tema immens, gairebé infinit i amb tants interrogants com estrelles damunt el nostre cap. Al Cosmos tot és diferent, començant pel temps; podem veure algun astre que, en realitat, ara mateix, ja no existeix. Va esclatar fa mils d'anys. És com una llum fantasmagòrica. I és que pensar en el Cosmos dóna per a molt; és com ell mateix, infinit. Gràcies per fer-nos reflexionar i pels teus comentaris Jaume. A continuar llegint i a continuar escrivint! Una abraçada.

    Aleix

  • (. . .qualsevol altra via o branca de l´evolució per tal d´aconseguir el seu propòsit, si l´home no li funciona.)

    ens creiem que som els únics éssers intel.ligents del cosmos i quan com el que somnia pensem en la possibilitat d'altre vida, ens imaginem que aquesta es manifesta com éssers vagament antropomorfes.
    Quina decepció per l'orgull humà si es demostra que hi ha altres formes intel.ligents que no tenen la nostra aparença ni de lluny.

    ***
    bona la faula del llop, però jo soc de les que creuen que algún polític hi haurà que va de bona fe, encara que aquest o es cremen aviat o els arraconen.

    (jo no valoro els relats i demano que tampoc se'm valorin els meus)

  • estic d'acord amb la teva reflexió...[Ofensiu]
    joandemataro | 04-04-2011 | Valoració: 10

    sobre tot quan dius " ens portarà cap a l´home superior, la plenitud o perfecció del qual s´aconseguirà quan el seu cervell sigui aprofitat al cent per cent de la seva capacitat", però també penso que en paral.lel al coneixement l'home ha d'evolucionar pel que respecta als valors, a la relació amb d'altri, a la justícia.....

    rep una cordial salutació jaume
    joan

l´Autor

Foto de perfil de Jaume VINAIXA SOLÁ

Jaume VINAIXA SOLÁ

40 Relats

73 Comentaris

29937 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
He nascut a Barcelona. Visc a Badalona. Vaig guanyar el primer premi al concurs de relats breus de El Mesón del Café que va publicar Ed.Vosa-He publicat la novel.la: TRISTANY ALTARRIBA.

Amb el meu cunyat i el meu fill, hem creat una productora que està penjant representacions de titelles a la xarxa. Ja hi hem penjat dues entregues. Heu de cercar per
DESPERTAFERROTITELLA.
L´ordre de visualització és: 1-Presentació DESPERTAFERRLOTITELLA
2-EL LLOP CONDEMNAT
Com podreu veure, és una altra manera de fer Literatura.

OCTUBRE 2011
Ja teniu a la vostra disposició la producció sencera: "EL MUSELL DEL DRAC", nova obra de teatre original de DESPERTAFERROTITELLA, presentada en tres entregues i gravada en HD. Un dia, ben aviat,penjarem el MAKING OFF i veureu que, les tres obres, han estat una feinada colossal. M´agradaria que us ho miréssiu (Google o Youtube) i, si us agrada, que féssiu còrrer la veu. NECESSITEM DELS VOSTRES ÀNIMS PER A CONTINUAR TREBALLANT!!!

MAIG 2012
Hem penjant a DESPERTAFERROTITELLA el Making Off (CON S´ HA FET) de tot el que hem realitzat fins ara. A més d´un del nostre entorn se li ha quedat la boca oberta. Que us pensaveu que era una broma, potser?

OCTUBRE 2012

DESPERTAFERROTITELLA ha presentat "PATUFET 2012" al 38è Festival Internacional de Filmets de Badalona. El filmet ha estat acceptat a concurs i es projectarà al teatre del CÍRCOL el matí del dissabte 17 de novembre, S´hi pot accedir gratuïtament.