S P A R A F U C I L E ( X I I )

Un relat de: Jaume VINAIXA SOLÁ


S P A R A F U C I L E ( X I I )Vaig rumiar què més podia fer sense posar-me en perill, i l´única conclusió a què vaig arribar va ser, que no em quedava cap altre remei que esperar el desenllaç de l´afer. El tren faria la seva cinquena i darrera parada, i, després… Ara, res ni ningú no el podia aturar. De veritat que no sé què és, el que més desitjava. Que l´atemptat fos un èxit, o bé que fracassés. Només en el primer cas tenia alguna possibilitat que em deixessin tranquil.

Tranquil…? Vet aquí el tràngol. Podia ser que cap factor extern no alterés el meu aïllament. Però, de tranquil, ja mai més no ho estaria. Res no seria com abans, després de tanta monstruositat. Ara mateix ja no ho és. No.
La torre d´ivori que m´aixoplugava des del dia que havia arribat a Portbou, s´havia començat a esfondrar aquell fatídic matí del mes de maig d´enguany. Faltava ben poc perquè en quedés, només, una pila de runa. Podria continuar amagant-me dels homes, però, de mi mateix, com en fugiria? El mirall em retornava, cada matí, la imatge d´un assasí, d´un monstre. I mai, absolutament mai, no podria cridar allò que Rigoletto brama als quatre vents quan li lliuren el sac que, presumptivament, conté el cadáver del rei Francesc I (*):

-Che grande mi sento!

Ja no vaig sortir més de la meva habitació.
El personal de l´hotel es va portar molt bé, i em pujaven tots els àpats. El grumet, del que us he parlat, m´hi portava els diaris. I va ser pels diaris que vaig saber la notícia:

“La policia, en combinació amb la Guàrdia Civil, havia descobert un complot per assassinar el rei”

Ho coneixien tot: els presumptes assassins…, l´apartament…, l´arma… I el iot amb què havien arribat des de Niça. Fins i tot, parlaven del dia concret en què s´havia d´haver produït l´atemptat. Van identificar els detinguts com a membres d´un escamot d´ETA. Romanços! Ho feien per despistar. I, això, jo ho sabia prou bé. M´ho van confirmar en els diaris dels dies següents quan van començar a parlar de la tendència “regicida” d´un dels detinguts… de les fotografies equivocades que els hi van trobar… Vaig entendre que, tot i que despistessin, tampoc no podien exasperar massa, la banda terrorista.


(*): Personatge de l´obra original de Victor Hugo “Le roi s´amuse” que, la censura, va obligar Verdi i Piave a canviar-lo pel de: Duc de Màntua


(… i, demà… l´EPÍLEG!!!)

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Jaume VINAIXA SOLÁ

Jaume VINAIXA SOLÁ

40 Relats

73 Comentaris

27548 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
He nascut a Barcelona. Visc a Badalona. Vaig guanyar el primer premi al concurs de relats breus de El Mesón del Café que va publicar Ed.Vosa-He publicat la novel.la: TRISTANY ALTARRIBA.

Amb el meu cunyat i el meu fill, hem creat una productora que està penjant representacions de titelles a la xarxa. Ja hi hem penjat dues entregues. Heu de cercar per
DESPERTAFERROTITELLA.
L´ordre de visualització és: 1-Presentació DESPERTAFERRLOTITELLA
2-EL LLOP CONDEMNAT
Com podreu veure, és una altra manera de fer Literatura.

OCTUBRE 2011
Ja teniu a la vostra disposició la producció sencera: "EL MUSELL DEL DRAC", nova obra de teatre original de DESPERTAFERROTITELLA, presentada en tres entregues i gravada en HD. Un dia, ben aviat,penjarem el MAKING OFF i veureu que, les tres obres, han estat una feinada colossal. M´agradaria que us ho miréssiu (Google o Youtube) i, si us agrada, que féssiu còrrer la veu. NECESSITEM DELS VOSTRES ÀNIMS PER A CONTINUAR TREBALLANT!!!

MAIG 2012
Hem penjant a DESPERTAFERROTITELLA el Making Off (CON S´ HA FET) de tot el que hem realitzat fins ara. A més d´un del nostre entorn se li ha quedat la boca oberta. Que us pensaveu que era una broma, potser?

OCTUBRE 2012

DESPERTAFERROTITELLA ha presentat "PATUFET 2012" al 38è Festival Internacional de Filmets de Badalona. El filmet ha estat acceptat a concurs i es projectarà al teatre del CÍRCOL el matí del dissabte 17 de novembre, S´hi pot accedir gratuïtament.